Organic Basics
05/02/2023

Liefde voor jouw nieuwe lijf (en de kracht van goed ondergoed)

Een zwangerschap, de bevalling, de kraamperiode en borstvoeding geven hebben allemaal invloed op hoe jouw lichaam eruit ziet. Inwendig vinden er grote veranderingen plaats. Sterker nog: jouw organen schuiven letterlijk aan de kant om ruimte te maken voor een baby! Je buik groeit, je borsten gaan (of je nu borstvoeding wilt geven of niet) aan het werk om straks melk te produceren en er wordt ruimte gecreëerd in je bekken om een baby geboren te laten worden. 

De veranderingen aan je lijf zijn soms tijdelijk (die grote zwangerschapsbuik en volle melkborsten) en soms blijvend. Veel vrouwen ervaren dat hun lichaam nooit meer helemaal de oude wordt. Je weegt misschien zwaarder dan voor de zwangerschap, hebt wat meer cellulitis op je benen of billen, striae op je buik of borsten die wat meer zijn gaan hangen.

Die veranderingen kunnen invloed hebben op jouw zelfbeeld. Op je seksleven, of op jouw vrijheid om op het strand in je bikini te lopen. 

Wij kunnen jou niet helpen om dat beeld te veranderen: dit moet echt uit jezelf komen. Wat we wel kunnen doen is je laten weten dat alle vrouwen – zelfs als heb jij het idee dat je de enige bent – dit soort veranderingen aan hun lichaam hebben. En dat die veranderingen juist symbool staan voor iets prachtigs: het feit dat jouw lijf in staat is om een kindje te dragen en te baren. Daar mag je ongelofelijk trots op zijn. 

Weg met knellend ondergoed 

Wat in ieder geval helpt is zorgen dat jij je comfortabel voelt in de kleding die je draagt. Een compleet nieuwe postpartum garderobe aanschaffen is niet voor iedereen weggelegd en hoeft misschien ook niet. Vaak is simpelweg zorgen voor nieuw ondergoed dat past bij jouw lijf en de functie die het nu heeft (als je borstvoeding geeft) al voldoende.

Knellend ondergoed dat niet lekker zit, valt vaak ook niet mooi onder je kleding. BH’s die te groot of juist te klein zijn geworden ook niet. Daarnaast merk je misschien dat je nog steeds wat meer last hebt van zweten (jep, die postpartum zweetbuien duren soms wat langer dan gewenst…) of juist van meer afscheiding. Al die dingen zorgen ervoor dat kiezen voor comfortabel, katoenen ondergoed dat lekker zit én waar jij je mooi in voelt belangrijk zijn.

Organic Basics

Wij zijn van fan van Organic Basics. Omdat ze goed begrijpen wat je als vrouw nodig hebt, in welke fase van haar leven zij zich ook bevindt. En omdat ze laten zien dat comfortabel ondergoed óók sexy kan zijn, juist omdat de pasvorm zo mooi is en werkt voor jouw lichaam. Hipsters die net wat hoger vallen, maar ook genoeg bloot overlaten en strings die niet in je heupen snijden. 

Organic Basics BH

Dit is een BH waar niet alleen wij, maar heel veel moeders met ons, enthousiast over zijn. Zeker als je nog borstvoeding geeft wil je kiezen voor bh’s zonder beugel en waar je jouw kindje gemakkelijk mee aan kunt leggen. Ook als je geen borstvoeding (meer) geeft, dan is het én een BH die heel comfortabel zit, perfecte support biedt én ideaal is om onder t-shirts te dragen. En dan hebben we het nog niets eens gehad over de prachtige kleuren waar je bij Organic Basics uit kunt kiezen…

Liefde voor jouw nieuwe lijf

Dus lieve mama, of je nu net moeder bent geworden of dit al langer bent, gun het jezelf om je mooi te voelen in jouw lijf. Dat verdien jij namelijk. 

Misschien ken je Organic Basics al of wil je dit merk eens uitproberen. Wij mogen je 10% korting weggeven. Gebruikt de kortingscode HOWABOUTMOM10. De code heeft geen minimum orderwaarde. 

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief