Boekskes review
04/04/2023

Momhack: een kinderboeken abonnement

Producten of diensten die ons leven als moeder makkelijk maken: daar worden wij blij van. In onze rubriek Momhack delen we dit soort pareltjes. Deze week: het kinderboeken abonnement van Boekskes. 

Voorlezen aan jouw kind is van onschatbare waarde. Het is niet alleen een fijne manier om samen tijd door te brengen, het heeft ook veel voordelen voor de taal- en cognitieve ontwikkeling van jouw kindje. Bij baby’s helpt voorlezen onder andere bij het vertrouwd raken met klanten en ritmes van taal. Bij peuters en kleuters helpt het om hun woordenschat uit te breiden en het begrip van taal te verbeteren. Door te luisteren naar verhalen leren ze ook om verbanden te leggen tussen gebeurtenissen en personages, waardoor hun begrip van de wereld om hen heen wordt vergroot en vergroot je hun verbeeldingskracht en creativiteit. Na een paar jaar zal jouw kindje zelf gaan leren lezen, één van de belangrijkste vaardigheden. Zelf lezen helpt daarnaast bij het uitbreiden van hun vocabulair en bij het verbeteren en trainen van van concentratie en geheugen. Lezen helpt ook bij de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden. 

Kinderboeken abonnement

Je begrijpt mijn punt: lezen is belangrijk 🙂 Als ouders wil je jouw baby en opgroeiende kind zoveel mogelijk in aanraking brengen met en toegang geven tot boeken. Van knisper- en geluidenboekjes, tot stripverhaaltjes en eerste eigen leesboeken. Een hele leuke manier om dit te doen is door een kinderboeken abonnement af te sluiten. 

Bij Boekskes krijg je op basis van de leeftijd van jouw kindje een pakket met boekjes thuisbezorgd. Je kunt daarbij kiezen uit één van de vijf pakketten

 • Baby (0-1 jaar): boekjes die jouw baby helpen bij zijn of haar ontwikkeling. Om voor te lezen, samen mee te spelen of je kindje zelf mee te laten spelen. In dit pakket vind je onder andere voorleesboekjes, voelboekjes, badboekjes, flapjesboekjes, geluidenboekjes of buggyboekjes. 
 • Peuter (2-3 jaar):
  In dit pakket zitten boekjes die helpen bij de ontwikkeling van de fantasie van jouw kindje. Er zit altijd minimaal één voorleesboek bij, maar bijvoorbeeld ook stickerboeken, woordenboeken, kleurboeken of flapjesboeken.
 • Kleuter (4-5 jaar):
  Jouw kindje gaat inmiddels naar school en maakt dus grote stappen in zijn of haar ontwikkeling. Met voorleesboeken stimuleer je het taalgevoel en met de doeboeken, telboeken, stickerboeken of kleurboeken zorg je voor vermaak dat perfect aansluit bij zijn of haar leeftijd.
 • Kind (6-8 jaar)
  De meeste kindjes beginnen rond deze leeftijd zelf te lezen. Dat wil je natuurlijk alleen maar stimuleren! Daarnaast is het leuk om spelenderwijs met bijvoorbeeld rekenen of schrijven bezig te zijn. In dit pakket vind je leesboeken om zelf te lezen, maar ook doeboeken, schrijfboeken, rekenboeken of knutselboeken. 
 • Tiener (9+)
  Mede door smartphones, tablets en games verliezen kinderen als ze ouder worden soms het plezier in lezen en dat is zonde! In het tienerpakket zitten naast leesboeken ook puzzelboeken, stripboeken en educatieve boeken. 

Boekskes review

Een leuke verrassing

Het abonnement kost €14,95 per maand. De winkelwaarde van het boekenpakket ligt altijd tussen de €20 en €30, dus je bent altijd voordeliger uit. De verzendkosten zijn daarnaast gratis (en het pakket past in de brievenbus, ook handig!). Je kunt ervoor kiezen om iedere maand een pakket te ontvangen, maar ook om dit om de 2, 3 of 4 maanden te doen. Boekskes zorgt er vanzelf voor dat jouw kindje overgaat op een nieuw pakket zodra ze jarig zijn geweest. 

Als je meer kinderen hebt kun je natuurlijk voor alle kids een eigen abonnement afsluiten, maar je kunt ook tot drie kinderen op één abonnement zetten: dan ontvangen ze om de beurt een pakket. 

De veelzijdigheid van het pakket – zowel een voorleesboek als een doeboek en stickerboek – maken het zo leuk en zorgen ervoor dat het iedere keer een bijzondere verrassing is wat er dit keer met de post wordt bezorgd. 

Benieuwd naar Boekskes? Je kunt ervoor kiezen om direct een eerste pakketje te bestellen om het zelf uit te proberen. Met de kortingscode ‘proefpakket’ krijg je 50% op het eerste boekenpakket. 

Geef je boekjes door

Is jouw kindje op den duur uitgekeken op de boekjes? Kijk dan vooral of er een buurtboekenkast is, geef de boekjes door aan vrienden of familie met kids of bied ze aan bij de tweedehandswinkel. Zo maak je er andere kinderen weer blij mee.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen