vier seizoenen slaapzak
22/11/2023

Momhack: een vier seizoenen slaapzak

Producten of diensten die ons leven als moeder makkelijk maken: daar worden wij blij van. In onze rubriek Momhack delen we dit soort pareltjes. Deze week: een vier seizoenen slaapzak. 

Ben jij nu zwanger en aan het nadenken wat voor slaapzak jij voor je kleintje wilt kopen? Of heb je nu een baby of dreumes en ben je op zoek naar een oplossing waarmee jouw kindje het hele jaar door warm (of koel!) genoeg is tijdens het slapen, waar je ook bent? Dan hebben wij een fijne tip voor jou. 

4 seasons slaapzak

Net zoals we voor onszelf een vier seizoenen dekbed kopen, kun je voor jouw baby namelijk ook een vier seizoenen slaapzak kiezen. Waarom is dat handig? Waar jouw kindje ook slaapt – op de eigen kamer, in een logeerkamer bij opa en oma, een hotel tijdens een weekendje weg – je weet zeker dat jij alles bij de hand hebt om hem of haar met de juiste temperatuur te laten slapen. 

De 4 seasons slaapzak van Puckababy heeft een uitneembare teddy slaapzak. Deze teddy kun je apart gebruiken in het tussenseizoen en gebruik je in de koudere maanden samen met de buitenzak voor een heerlijk warme en knusse slaapplek voor jouw kindje. De afritsbare mouwen van de 4 season slaapzak zorgen in de zomer juist voor verkoeling. Daarnaast – en dat vinden wij een groot pluspunt – is de slaapzak in lengte verstelbaar. Dat zorgt ervoor dat je de slaapzak niet alleen het hele jaar door kunt gebruiken, maar ook voor een langere periode. Vanaf dat je baby zo’n 6 maanden is tot een jaar of twee. Een goede investering, niet waar?

Vier seizoenen slaapzak

Overal lekker slapen

De slaapzak werd ontwikkeld voor alle weersomstandigheden en voor baby’s van elke grootte. Voor baby’s tussen de zes en negen maanden zit er in de slaapzak nog een fijne buikband die jouw kleintje extra knus en op zijn of haar plaats houdt in de slaapzak. Als je met je kindje ergens heen gaat sjouw je al genoeg met je mee. Hoe fijn is het om voor het slapen één oplossing te hebben en op alle situaties voorbereid te zijn? 

TOG advies

Wanneer gebruik je welke variant van de slaapzak en wat doe je jouw kindje eronder aan? Daar heeft Puckababy een handig overzicht voor gemaakt: 

Je ziet dat er hierbij wordt gestuurd op de TOG-waarde. Deze waarde is een aanduiding voor de isolatiewaarde van textiel en geeft jou als ouder een richtlijn wat betreft slaapzakjes, dekentjes en pyjama’s. Hoe hoger de TOG waarde, hoe hoger de warmte- en isolatiewaarde van de textiel. Je vindt de TOG waarde op het label van de 4 season slaapzak.

Hoewel deze TOG waarde een handige richtlijn kunnen zijn, blijft het natuurlijk een indicatie. Als ouder zul je altijd zelf moeten bepalen wat jouw kindje op welk moment nodig heeft. Op de site van Puckababy kun je meer lezen over TOG-waarden.

Nog meer overtuiging nodig? Nope! Wij hebben alleen nog één vraag: maken ze deze slaapzakken met teddyvoering ook in onze maat? 🙂

slaapzak puckababy

Meer lezen?
De voordelen van inbakeren
Is jouw baby een slechte slaper overdag?

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief