natuurlijk kraampakket
08/03/2023

Is een natuurlijk kraampakket iets voor jou?

Als aanstaande moeder zijn er 1001 keuzes om te maken. Welk kraampakket je kiest is er daar één van. Het team van How About Mom is fan van het natuurlijke kraampakket van Dalalou omdat dit pakket niet alleen beter is voor het milieu, maar ook meer oog heeft voor jouw gezondheid en welzijn en dat van jouw kindje. En je kunt deze vanaf nu met korting via How About Mom aanschaffen.

Een kraampakket bevat producten die nodig zijn rondom de geboorte en de kraamtijd, zowel voor jou als voor jouw baby. De basis van een natuurlijk kraampakket is hetzelfde als het bekende kraampakket van de thuiszorgwinkel of de zorgverzekeraar, maar er is meer aandacht besteed aan duurzame of biologische producten in het pakket. Daarnaast ligt er meer focus op het bieden van een veilig en gezond alternatief voor jou als kraamvrouw en voor je pasgeboren baby’tje. Wat een natuurlijk kraampakket daarnaast onderscheid is het feit dat er zo min mogelijk plastic en chemicaliën gebruikt worden.

Wat zit er in het natuurlijke kraampakket van Dalalou? 

 • Kraamverband van biologisch katoen (drie keer tien stuks)
 • Wattenschijfjes van biologisch katoen
  Een latex cordring (dit is een babyvriendelijk alternatief voor de plastic navelklem)
 • Twaalf onderleggers met biologisch afbreekbare vulling (60 bij 90 cm)
 • Matrasbeschermer van bioplastic (140 bij 150 cm)
 • Vier wasbare netbroekjes
 • 100% natuurlijke vloeibare handzeep
 • 100% katoenen gaasjes
 • Biologische alcohol
 • Heilwol (helend voor rode billetjes, tepel en kleine wonden)
 • Wolvlies (voor het kamillekompres)
 • Biologische kamille olie
 • Losse biologische kamille bloesem
 • Set affirmatiekaarten
 • Wollen strikmutsje
 • Canvas tas

Dat laatste product willen we graag even extra uitlichten, want het is wat ons betreft een ware lifesaver. Heilwol is het product waar lanoline of wolvet (die beschermende crème voor je tepels) van wordt gemaakt. In het pakket zitten een zakje heilwol, waar je kleine plukjes vanaf kunnen halen om bijvoorbeeld op tepelkloven te leggen. Dit kan een fijne manier zijn om een wondje of tepelkloven te beschermen en tegelijkertijd  aan de lucht te laten drogen door het niet compleet af te schermen. Ook voor smetplekjes in bijvoorbeeld de liezen van je baby of de navelstreng kan een plukje wolvet verlichting bieden.

Altijd extra cadeautjes

Naast het basispakket zijn er nog meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, waaronder een tweeling variant, een vegan variant en een luxe uitvoering. In het luxe pakket zit bijvoorbeeld ook nog vloeibare handzeep, biologische kamille olie, een wollen romper en strikmutsje, affirmatiekaarten, merino wollen zoogkompressen en biologische baby massageolie. 

Wat de pakketten van Dalalou extra leuk maken zijn de wisselende feel good cadeautjes die aan het pakket zijn toegevoegd, bijvoorbeeld een exemplaar van Kiind Magazine, magnesiumvlokken, een bergkristal of een proefpakket ecologische luiertjes. 

Schaf het natuurlijke kraampakket van Dalalou met korting aan

Heb je interesse in een natuurlijk kraampakket van Dalalou? Met de kortingscode howaboutmom10 krijg je 10% korting op de aanschaf van jouw pakket. Deze korting geldt voor alle varianten van het natuurlijke kraampakket. 

Frederieke: ‘Nadat ik de eerste keer een gewoon kraampakket heb gebruikt, koos ik er bij de tweede bewust voor om een natuurlijk kraampakket aan te schaffen. Het natuurlijke kraampakket van Dalalou zit vol duurzame producten voor zowel de baby als voor jezelf. Een deel van de producten zijn de biologische varianten van producten die ook een regulier kraampakket zitten, maar het pakket van Dalalou bevat daarnaast allerlei fijne extra’s die jou als nieuwe moeder écht ondersteunen.’

natuurlijk kraampakket

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met onze partner Dalalou.

Meer lezen?
Van douchekruk en cordring tot maaltijd: wat heb je allemaal nodig in de verschillende fasen rondom de geboorte?

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen