Fotografie @liesouwerkerk
14/02/2021

Selflove: Iris

Iris Blue is moeder van dochter Elizabeth (‘20) en werkt als personal power coach en gastspreker. “Dat ‘mooi zwanger zijn’ vind ik nog steeds gek concept. Is het niet al mooi om überhaupt zwanger te zijn, moet daar nu echt een schoonheidsideaal bij komen kijken?”

Hoe was jouw lichaamsbeeld voor je zwangerschap?

“Ik was niet tevreden over mezelf. Na een carrière als model was ik wat aangekomen. Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, wist ik dat ik hier nog meer moeite mee zou gaan hebben.”

Hoe is jouw lichaam verandert door de zwangerschap? 

“Ik heb wat losse huid, maar voornamelijk veel en zichtbare striae”

Welke gedachten of gevoelens had je over je veranderende lijf, tijdens de zwangerschap?

“Tijdens mijn zwangerschap zelf had ik er nog niet zoveel last van. Ik was, zoals ze dat noemen, mooi zwanger. Dat ‘mooi zwanger zijn’ vind ik overigens nog steeds gek concept. Is het niet al mooi om überhaupt zwanger te zijn, moet daar nu echt een schoonheidsideaal bij komen kijken? 

Na mijn zwangerschap wist ik dat het zwaarder ging worden voor me. Ik wilde graag terug naar mijn oude lichaam en snel ook, want vier maanden na de bevalling ging ik trouwen. Het was mijn grootste angst om de foto’s terug  te kijken en mezelf dik te vinden.”

Wat helpt jou om met liefde naar je lichaam en naar jezelf te kijken?

“Mijn man. Hij vertelde me dat ik nooit zo mocht kijken naar het lichaam wat hem zijn kind heeft gegeven. Hij was boos op me dat ik  mezelf lelijk en dik durfde te noemen. En hij heeft ergens wel gelijk. Als zelfvertrouwen en personal power coach leer ik andere mensen om zo naar zichzelf te kijken, maar zelf deed ik het niet. Het is prachtig wat mijn lichaam voor mij gedaan heeft en daar mag ik echt wel wat dankbaarder voor  zijn. Je lichaam is niet enkel het uiterlijke plaatje. Daarbij ben ik nog steeds best een lekker ding.”

“Ik heb het voorrecht om  door mijn werk als personal power coach veel sterke vrouwen te ontmoeten. Deze help ik en om hen beurt inspireren zij mij weer.”

Wat zou je een andere (aanstaande) moeder willen meegeven?

“Je bent goed zoals je bent. Sterker nog je bent perfect, kijk maar naar wat je allemaal voor elkaar gekregen hebt met dat prachtige lichaam van je.”

Wat wil je jouw dochter meegeven over zelfliefde?

“Dat was we soms leren als het gaat om schoonheid, geen schoonheid is. Je lichaam is een tempel, niet enkel een uiterlijk plaatje. Behandel het goed en je kan al het moois wat het leven te bieden heeft ermee ervaren. Zelfs zelf leven maken.”

Fotocredits: Lies Ouwerkerk

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen