moederdag
13/05/2023

Van moeder tot moeder

Lieve mama, vandaag is het Moederdag. Daarom schrijven we dit berichtje voor jou. Van moeder tot moeder.

Mama worden, mama zijn, het is een enorme verandering in ons leven. Van ons lijf tot onze relatie, ons werk en ons huis, de manier waarop we in het leven staan, de grote én kleine dingen waar we ons dagelijks zorgen over maken: het moederschap beïnvloedt alles.

Het moederschap is een reis. Een reis vol plezier en onvoorwaardelijke liefde voor onze kinderen, maar ook een waarin we onszelf regelmatig wegcijferen. Waarin de behoeften van onze baby’s en kindjes altijd voor die van onszelf gaan. Dat maakt deze reis soms zo pittig. Wij weten, voelen en ervaren ook ieder dag hoe mooi én uitdagend het moederschap is. Daarom willen we je graag iets belangrijks vertellen: je doet het geweldig.

Twijfelen

Het moederschap kan een rollercoaster van emoties zijn. Er zijn momenten van vreugde en geluk en er zijn momenten van twijfel en vermoeidheid. In die momenten willen we dat je weet dat je niet alleen bent.

Het is normaal om af en toe te twijfelen en om jezelf af te vragen of je de juiste beslissingen neemt. Om je zorgen te maken of je het wel ‘goed genoeg’ doet als moeder. Het feit dat je je zorgen maakt of je een goede moeder bent, betekent dat je er een bent. Lieve mama, we maken allemaal fouten en daardoor leren we iedere dag, maar het belangrijkste is dat we ook elke dag ons best doen en onze kinderen laten zien dat we van hen houden. Jouw liefde, verzorging en toewijding voor je kind(eren) is onbetaalbaar. Je geeft jouw zoon of dochter een ongelooflijke basis van liefde en steun, en dat zal altijd bij hen blijven, wat er ook gebeurt.

Eigen passies najagen

Als moeders vergeten we soms – of regelmatig – onszelf. We geven zoveel, maar we moeten ook tijd nemen om te rusten, op te laden en voor onszelf te zorgen. Om vast te blijven houden aan de dingen die jou jou maken. Je verdient het om je eigen passies na te jagen, om jezelf te ontwikkelen en te groeien als individu. Want als jij gelukkig bent en als jij goed voor jezelf zorgt, dan kun jij ook goed voor jouw gezin blijven zorgen. Sterker nog, het is één van jouw nieuwe verantwoordelijkheden als ouder om jouw (mentale) gezondheid sterk te houden, want jij bent de spil van het gezin. Denk daar dus niet te licht over, hoe uitdagend het ook kan zijn om die tijd voor jezelf te maken. Je hebt het nodig en je verdient het.

Dus, bij deze een klein berichtje van moeder tot moeder: you rock. Je doet het fantastisch. Iedere dag opnieuw sta je voor jouw gezin klaar, hoe kort de nacht ook was, hoeveel taken er ook op jouw to do lijst staan. Vergeet daarom vooral niet om ook aan jezelf te denken, want dat hebben we allemaal nodig. Het zal jou uiteindelijk alleen maar sterker maken als mama.

Fijne moederdag,

Liefs Frederieke en Anna

Meer lezen?
Het is Moederdag: dit willen moeders aan andere moeders of vrouwen met een kinderwens zeggen
Hier worden we écht blij van: leuke cadeau’s voor mama

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen