zwangerschapsyoga online cursus
02/04/2022

Waarom online zwangerschapsyoga een goed idee is

Dat het belangrijk is om te blijven bewegen tijdens de zwangerschap, dat weten de meeste vrouwen wel. Maar soms kan de drempel om fysiek naar een sportschool of sportles gaan best hoog zijn en wil je eigenlijk het liefst in je eigen huis en op jouw eigen tijd en tempo in beweging zijn. En op een voor jouw zwangerschap geschikte én veilige manier. Yogadocent Milou Turpijn legt uit waarom online zwangerschapsyoga een goed idee is.

Het voordeel van yoga tijdens de zwangerschap

“Bewegen als je zwanger bent kan veel klachten in de zwangerschap voorkomen, zorgt ervoor dat je beter slaapt en volgens wetenschappelijk onderzoek helpt het ook bij de bevalling én het herstel erna”, zegt Milou, gecertificeerd yogadocent.

“Wel moet je rekening houden met dat je lijf hard aan het werk is om een kleintje te bouwen en er (hormonaal) van alles verandert. Het is dus niet per se wenselijk om jezelf helemaal af te gaan matten in een pittige High Intensity les of juist een totaal nieuwe sport te gaan proberen die fysiek enorm uitdagend is.”

Waarom is zwangerschapsyoga zo goed als je zwanger bent?

“Wanneer je zwanger bent is het heel belangrijk om goed te luisteren naar je lijf. Je zorgt immers niet alleen voor jezelf maar ook voor je baby. Yoga is bij uitstek een manier van bewegen waarbij we ook naar ‘binnen gaan’ en we bij onszelf inchecken: hoe voel ik mij op dit moment en hoe voelt dit bewegen voor mij? Hierdoor kun je niet alleen makkelijker de grenzen van je zwangere lijf goed bewaken maar ook voelen hoe het mentaal met jezelf gaat en wat je nodig hebt.”

In de online zwangerschapsyoga cursus is ontspannen bijna net zo belangrijk als inspannen, waarom is dat zo?

“Je lijf maakt een ontzettende transitie door en is hard aan het werk. Ondertussen raast het leven vaak maar door en verwachten veel vrouwen dat ze nog net zo efficiënt en effectief zijn op werk, in hun relaties en eigenlijk met alles in het leven. Het is daarom juist heel belangrijk om ook goed te ontspannen en in te checken wat je echt nodig hebt en zelf wil. Wil je nog wel naar dat etentje? Of heb je vooral behoefte om vroeg naar bed te gaan? Is je lijf moe of voelt het sterk?”

“In Nederland wordt het soms als zwakte gezien als je een stapje terugdoet. Terwijl je bent zo hard al elke dag aan het werk en waarschijnlijk aan het grootste project van je leven: nieuw leven maken. Een groot wonder dat wij vrouwen dit kunnen.”

“Ik wil vrouwen juist meegeven dat ze al meer dan genoeg doen en dat ze alle rust moeten pakken die ze willen én nodig hebben. Je zwangerschap is ook een magisch moment waar je van mag genieten. Even lekker lak hebben aan alle sociale verplichtingen en volledig doen wat goed voelt voor jou en je baby.”

zwangerschapsyoga online

Dat begint met goed je grenzen aanvoelen en die ook bewaken, zegt Milou. “Daarvoor is het natuurlijk wel nodig dat je die grenzen voelt en er niet overheen raast. Daarom is het zo goed om veel te ontspannen en echt te voelen hoe je je voelt.”

Zwangerschapsyoga en contact met je baby

“Ook is het ontzettend leuk om tijdens de zwangerschap contact te maken met je baby. Daar heb je ook rust voor nodig om dit goed te voelen. Dus de rust is niet alleen cruciaal omdat je al zo hard werkt maar het is ook belangrijk zodat je nog meer kunt genieten van je zwangerschap en je kindje.”

How About Mom: zwangerschapsyoga online

Denk jij nu ‘dat klinkt goed, maar hoe ga ik starten?’ Goed nieuws: How About Mom ontwikkelde samen met gecertificeerd (zwangerschaps)yogadocent Milou een online zwangerschapsyoga cursus.

Deze cursus is erop gericht om jou fysiek en mentaal zo fit mogelijk te houden gedurende jouw hele zwangerschap. We helpen jou om contact te leggen met de baby in je buik en leren je ademhalingsoefeningen die je nu en tijdens de bevalling kunt inzetten. De cursus bevat daarnaast drie geleide yogaseries van ieder ongeveer een half uur. Perfect om je dag mee te starten of juist lekker ontspannen te eindigen. Doe je mee?

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen