zwangerschapsyoga online cursus
08/03/2024

Zwangerschapsyoga online met How About Mom en Milou Turpijn

Je hoort het ons vaak zeggen: zorg goed voor jezelf, maak tijd voor jezelf, denk aan me-time. Zeker als je zwanger bent. Omdat we je niet alleen willen vertellen dat dit belangrijk is, maar je ook een manier willen geven waarop je dit kunt doen, ontwikkelden we samen met yogadocente Milou Turpijn een nieuwe cursus zwangerschapsyoga, helemaal online.

Milou is een gecertificeerd (zwangerschaps)yogadocent die al jaren yogales geeft. Ze is moeder van een zoon en dochter.

Zwangerschapsyoga met Milou

Waarom wij het zo leuk vonden om deze cursus met Milou te maken? Omdat ze naast haar jarenlange ervaring ook de nodige humor en nuchterheid meebrengt op de yogamat. Deze online zwangerschapsyoga cursus is lekker down to earth en niet zweverig. Milou is als een vriendin die naast je zit (of ligt).

Veilige oefeningen als je zwanger bent

De nieuwe cursus zwangerschapsyoga bestaat uit video’s en ontspanningsoefeningen en is erop gericht om jou niet alleen lichamelijk zo fit mogelijk te houden, maar ook mentaal. Je kunt de cursus tijdens je hele zwangerschap volgen, van het eerste trimester tot de uitgerekende datum.

Alle oefeningen die Milou je laat doen zijn veilig, én natuurlijk zo vaak als je maar wilt terugkijken. Dat is nu zo fijn van een online zwangerschapsycursus.

Online zwangerschapsyoga: yogalessen en meditaties

De cursus bevat 3 yogalessen, eentje specifiek voor in de ochtend, eentje voor in de avond om de dag mee af te sluiten en een les die de soepel serie heet. Zoals de naam al doet vermoeden helpt die serie jou om lekker soepel te blijven. De yogalessen duren ieder ongeveer 30 tot 60 minuten. Precies een fijne break.

In de zwangerschapsyoga cursus vind je daarnaast 2 bijzondere meditaties. Eén meditatie helpt jou om contact te leggen met de baby in je buik. Die connectie ís er natuurlijk altijd, maar soms ben je er minder bewust van. Met deze meditatie neem je de tijd om even bewust samen met je kindje te zijn. De cursus bevat ook een geweldige yoga nidra sessie. Yoga nidra staat ook wel bekend als ‘slaapyoga’, omdat een yoga nidra gelijk zou staan aan een aantal uur diepe slaap. Klinkt goed, toch?

Goed voor jezelf zorgen met zwangerschapsyoga

Dus: wil jij deze zwangerschap goed voor jezelf zorgen, zowel voor je hoofd als voor je lichaam? Koop dan deze online zwangerschapyoga cursus. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

zwangerschapsyoga online

Meer lezen?

Het belang van selfcare

Dit hielp andere zwangeren ontspannen tijdens de zwangerschap

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen