zwangerschapsyoga online
17/03/2022

Nieuw! Zwangerschapsyoga online met How About Mom en Milou Turpijn

Auteur

Datum

Categorie

Share

Je hoort het ons vaak zeggen: zorg goed voor jezelf, maak tijd voor jezelf, denk aan me-time. Zeker als je zwanger bent. Omdat we je niet alleen willen vertellen dat dit belangrijk is, maar je ook een manier willen geven waarop je dit kunt doen, ontwikkelden we samen met yogadocente Milou Turpijn een nieuwe cursus zwangerschapsyoga, helemaal online.

Milou is een gecertificeerd (zwangerschaps)yogadocent die al jaren yogales geeft. Ze is moeder van een zoontje en in verwachting van een tweede kindje.

Waarom wij het zo leuk vonden om deze cursus met Milou te maken? Omdat ze naast haar jarenlange ervaring ook de nodige humor en nuchterheid meebrengt op de yogamat. Deze online zwangerschapsyoga cursus is lekker down to earth en niet zweverig. Milou is als een vriendin die naast je zit (of ligt).

Yoga waar en wanneer het jou uitkomt

De nieuwe cursus zwangerschapsyoga bestaat uit zes video’s en is erop gericht om jou niet alleen lichamelijk zo fit mogelijk te houden, maar ook mentaal. Je kunt de cursus gedurende je hele zwangerschap volgen, alle oefeningen die Milou je laat doen zijn veilig, én natuurlijk zo vaak als je maar wilt terugkijken. Dat is nu zo fijn van een online zwangerschapsycursus.

Online zwangerschapsyoga: yogalessen en meditaties

De cursus bevat drie yogalessen, eentje specifiek voor in de ochtend, eentje voor in de avond om de dag mee af te sluiten en een les die de soepel serie heet. Zoals de naam al doet vermoeden helpt die serie jou om lekker soepel te blijven. De yogalessen duren ieder ongeveer dertig minuten.

In de zwangerschapsyoga cursus vind je daarnaast twee bijzondere meditaties. Eén meditatie helpt jou om contact te leggen met de baby in je buik. Die connectie ís er natuurlijk altijd, maar soms ben je er minder bewust van. Met deze meditatie neem je de tijd om even bewust samen met je kindje te zijn. De cursus bevat ook een geweldige yoga nidra sessie. Yoga nidra staat ook wel bekend als ‘slaapyoga’, omdat een yoga nidra gelijk zou staan aan een aantal uur diepe slaap. Klinkt goed, toch?

Zwangerschapsyoga online

De zwangerschapsyoga cursus bevat tenslotte een ontspanningsoefening met ademhalingstechnieken. Deze technieken zijn fijn om toe te passen tijdens de zwangerschap, maar kun je ook tijdens de bevalling inzetten. Je zult misschien even moeten oefenen om ze onder de knie te krijgen, dus kijk de video zo vaak terug als je maar wilt.

Dus: wil jij deze zwangerschap goed voor jezelf zorgen, zowel voor je hoofd als voor je lichaam? Koop dan deze online zwangerschapyoga cursus. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

zwangerschapsyoga online

Meer lezen?

Het belang van selfcare

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief