4 seizoenen slaapzak

Ben jij nu zwanger en aan het nadenken wat voor slaapzak jij voor je kleintje wilt kopen? Of heb je nu een baby of dreumes en ben je op zoek naar een oplossing waarmee jouw kindje het hele jaar door warm (of koel!) genoeg is tijdens het slapen, waar je ook bent? Check dan eens een 4 seizoenen slaapzak.

4 seizoenen slaapzak voor baby

Net zoals we voor onszelf een 4 seizoenen dekbed kopen, kun je voor jouw baby namelijk ook een 4 seizoenen slaapzak kiezen.

Waarom is dat handig? Waar jouw kindje ook slaapt – op de eigen kamer, in een logeerkamer bij opa en oma, een hotel tijdens een weekendje weg – je weet zeker dat jij alles bij de hand hebt om hem of haar met de juiste temperatuur te laten slapen.

De 4 seasons slaapzak van Puckababy heeft een uitneembare teddy slaapzak. Deze teddy kun je apart gebruiken in het tussenseizoen en gebruik je in de koudere maanden samen met de buitenzak voor een heerlijk warme en knusse slaapplek voor jouw kindje. De afritsbare mouwen van de 4 season slaapzak zorgen in de zomer juist voor verkoeling. Daarnaast – en dat vinden wij een groot pluspunt – is de slaapzak in lengte verstelbaar. Dat zorgt ervoor dat je de slaapzak niet alleen het hele jaar door kunt gebruiken, maar ook voor een langere periode. Vanaf dat je baby zo’n 6 maanden is tot een jaar of twee. Een goede investering, niet waar?

4 seizoenen slaapzak

Tips: was alle kleding vooraf om eventuele huidirritatie van de baby te voorkomen, liefst waspoeder zonder parfum. En kies liever 1 maatje groter dan te klein voor babykleding.

Overal lekker slapen

De slaapzak werd ontwikkeld voor alle weersomstandigheden en voor baby’s van elke grootte. Voor baby’s tussen de 6 en 9 maanden zit er in de slaapzak nog een fijne buikband die jouw kleintje extra knus en op zijn of haar plaats houdt in de slaapzak.

Als je met je kindje ergens heen gaat sjouw je al genoeg met je mee. Hoe fijn is het om voor het slapen één oplossing te hebben en op alle situaties voorbereid te zijn? 

4 seizoenen slaapzak en TOG advies

Wanneer gebruik je welke variant van de slaapzak en wat doe je jouw kindje eronder aan? Daar heeft Puckababy een handig overzicht voor gemaakt: 

TOG advies: wat trek je jouw baby aan?

Waar je op wil letten bij een je baby tijdens het slapen is de TOG-waarde. Deze waarde is staat voor de isolatiewaarde van textiel. Hoe hoger de TOG waarde, hoe hoger de warmte- en isolatiewaarde van de textiel. Je vindt de TOG waarde op het label van de 4 season slaapzak.

De TOG-waarde geeft jou als ouder een richtlijn wat betreft slaapzakjes, dekentjes en pyjama’s. Hoewel deze TOG waarde een handige richtlijn kunnen zijn, blijft het natuurlijk een indicatie. Als ouder zul je altijd zelf moeten bepalen wat jouw kindje op welk moment nodig heeft. Je kunt in dit artikel nog meer lezen over TOG-waarden.

Nog meer overtuiging nodig voor een 4 seizoenen slaapzak? Nope! Wij hebben alleen nog één vraag: maken ze deze slaapzakken met teddyvoering ook in onze maat?

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met onze partner QLEVR.

slaapzak puckababy