Mooie meisjes-namen met een A

Mooie meisjesnamen die beginnen met een A. Die zijn er genoeg! Sommige van deze namen zijn al decennia populair, andere zijn wat moderner. Misschien vind je hier wel wat inspiratie als je nog op zoek bent naar een naam voor jouw baby? Bekijk deze meisjesnamen met een A en lees de betekenis.

How About Mom

How About Mom

Met ons team van 50 experts geven we jou betrouwbare informatie en advies in deze bijzondere fase van je leven.

Je zult merken dat deze meisjesnamen die met ‘A’ beginnen uiteenlopen van eenvoudig, zoals Amy, tot niet-alledaags en een tikje mysterieus, zoals Aiko.

‘A’ is ook een behoorlijk populaire letter, dus je kunt namen voor een meisje vinden die beginnen met ‘A’ voor bijna elk thema en elke betekenis, zoals natuur, kracht, wijsheid en liefde. Populaire meisjesnamen met een A zijn Anna, Amy, Anne en Amber. Maar misschien dat je door dit rijtje nog wat nieuwe inspiratie krijgt.

Meisjesnamen met een A

We delen hier een aantal mooie meisjesnamen met een A en hun betekenis.

Ava

Deze klassiek mooie naam staat niet voor niets bovenaan deze lijst. Ava is kort maar elegant en aantrekkelijk, waardoor het een van de meest populaire meisjesnamen is. Het is Latijn en betekent leven, vogel, water en eiland.

Ayla

Ayla is een intrigerende en verrassende naam. Het is Hebreeuws en betekent eikenboom of maanlicht.

Abby

Nog een vrolijke en lieve naam: Abby. Abby kan een afkorting zijn van de naam Abigail, maar dat hoeft niet. Je kunt ook wat variatie aan de spelling toevoegen, zoals met Abi of Aby.

Anna of Anne

Anna of Anne is een meisjesnaam die uit het Hebreeuws komt en ‘lieflijke’ of ‘genade, begenadigde’ betekent. Anna staat ook al jaren in de lijstjes van populaire namen. Ieder jaar krijgen rond de 500 meisjes deze naam.

Amina

Amina is Arabisch voor ‘betrouwbaar, trouw’. Een mooie naam met een mooie betekenis.

Alice

De naam Alice betekent ‘nobel’ in het Duits. Deze naam bestaat al een flinke tijd maar blijft populair. En: zijn wij de enige die aan het boek en de film Alice in Wonderland denken bij deze naam?

babynaam meisjesnaam met A

Aimee

Deze lijst met namen voor meisjes die beginnen met ‘A’ zou niet compleet zijn zonder de naam Aimee, wat Frans is voor ‘geliefde’. Je kunt verschillende spellingsversies gebruiken, zoals Aimee, maar ook ‘Amy’ kan een afgeleide zijn.

Aiko

Aiko is een mooie Japanse naam die ‘geliefd kind’ betekent. Oké, het is geen naam die je veel hoort, maar wel een met een mooie betekenis en klank, nietwaar?

Amber

Amber is een ‘kostbare’ naam: het is Arabisch voor ‘juweel’. Amber is ook de naam van de oranjegele kleur van barnsteen. De Engelse naam voor barnsteen is ook ‘amber’. Doorzichtige barnsteen is het kostbaarst en wordt gebruikt in juwelen.

Inspiratie voor babynamen

En, heb je wat inspiratie opgedaan voor een babynaam met een A? Mocht je nog verder willen zoeken, hier veel meer inspiratie voor babynamen.

How About Mom: een 'onmisbare app voor aanstaande moeders' 📲