Geboortebord

Jouw baby-aankondiging in de tuin of op het raam

Als jouw baby straks is geboren, ben jij apetrots. Iedereen mag het weten! Tegenwoordig worden de meeste kindjes eerst via WhatsApp of social media aangekondigd en daarna pas met een geboortekaartje. Wist je dat er nog meer leuke, originele manieren om de geboorte van jouw baby aan te kondigen? Wat dacht je bijvoorbeeld voor een geboortebord, aan het raam of in de tuin?

Foto van How About Mom

How About Mom

Met ons team van 50 experts geven we jou betrouwbare informatie en advies in deze bijzondere fase van je leven.

Je ziet ze steeds vaker, een geboorteaankondiging in de tuin of aan het huis. We delen een paar mooie opties, om inspiratie op te doen. Of het nu voor een jongen of voor een meisje is, dit zijn mooie opties om jullie kindje te introduceren aan vrienden, familie en buren.

Geboortebord aan het raam

Je kent ze misschien als de ‘te koop’ borden van de makelaar: uithangborden voor aan het huis. Maar deze borden lenen zich natuurlijk ook perfect voor de aankondiging van jouw mini.

Zo’n weersbestendig geboortebord is gemaakt van hard maar flexibel plastic en kun je bijvoorbeeld vastmaken aan een deur of raam. Vaak zijn geboorteborden verkrijgbaar in verschillende formaten én vormen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen uit een hartje of een regenboog.

Of je kunt het geboortebord bijvoorbeeld volledig in de stijl van jouw geboortekaartje laten maken. Je kunt ervoor kiezen om het geboortebord pas te bestellen als je ook de geboortekaartjes besteld, maar het kan ook leuk zijn om dit bord al in huis te hebben zodra jullie baby is geboren.

geboortebord-tuin

Geboortebord in de tuin

Liever een geboortebord in de tuin? Dit tuinbord kun je makkelijk vastzetten aan een paal, maar ook aan een tuinhek of poort. Leuk en goed om te zien voor iedereen die langsfietst, rijdt of wandelt. Hier is een baby’tje geboren!

Geboortebord zelf maken

Een geboortebord kun je kopen bij webshops waar je ook geboortekaartjes kunt laten drukken. Ook kun je zelf een geboortebord maken voor in de tuin. Er zijn genoeg online tutorials te vinden.

Hoe lang laat je een geboortebord staan?

Je bepaalt natuurlijk zelf hoe lang je jouw unieke baby-aankondiging wil laten staan in de tuin of op het raam wil hangen. Bij de meeste nieuwe ouders blijft een geboortebord tot ongeveer 4 tot 6 weken na de geboorte staan. Maar je kunt er ook voor kiezen om het bord pas te verwijderen als alle kraamvisite is geweest. 

geboortebord tuin

Geboortevlag

Baby geboren? De vlag mag uit! Maar dan wel met zijn of haar naam erop. Deze geboortevlag bevestig je eenvoudig aan een eigen vlaggenstok. Ook een leuk: van zo’n vlag met naam erop heb je jaren plezier, want hij kan iedere verjaardag worden gehesen.

Ook een geboortevlag zie je steeds vaker in het straatbeeld.

raamsticker geboorte

Raamsticker

Iets subtieler dan een vlag of bord aan de gevel, maar minstens net zo leuk: een raamsticker. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende vormen en stijlen, zelfs in de stijl van jouw geboortekaartje. Tip: bestel de raamsticker zonder geboortedatum, zodat je ‘m alvast in huis hebt.

Babynaam op het geboortebord

Het is één van de leukste en soms ook een van de lastigste keuzes in je zwangerschap: een babynaam kiezen. Heb jij al jaren een babynaam in gedachten? Of hebben jullie nog wat babynamen inspiratie nodig? Doe inspiratie op met de populairste babynamen, babynamen uit andere landen, en originele en unieke babynamen.

How About Mom: een 'onmisbare app voor aanstaande moeders' 📲