Zwangerschapskleding

Zwangerschapskleding is speciaal ontworpen om jouw groeiende lichaam te ondersteunen en je zo comfortabel mogelijk te laten voelen tijdens je zwangerschap. Dat betekent onder andere verstelbare taillebanden en soepele stoffen die zich aanpassen aan alle veranderingen aan jouw lijf.

How About Mom

How About Mom

Met ons team van 50 experts geven we jou betrouwbare informatie en advies in deze bijzondere fase van je leven.

Waar koop je zwangerschapskleding?

Zowel online als in fysieke winkels kun je terecht voor leuke, hippe en betaalbare zwangerschapskleding. How About Mom is onder andere fan van de zwangerschapskleding van Noppies – met name hun Maternity Essentials lijn – maar ook van de zwangerschapskleding van C&A, H&M en Asos Maternity. In dit artikel vertellen andere zwangeren en moeders waar zij hun zwangerschapskleding kopen.

Welke week zwangerschapskleding?

Zodra je in het tweede trimester bent aanbeland, zul je waarschijnlijk steeds beter aan jou kunnen zien dat je zwanger bent. Aan je buik of aan je borsten vooral, maar misschien merk je ook op andere plekken dat je lichaam aan het veranderen is. Dat betekent voor veel vrouwen ook dat het tijd wordt (of wellicht al is) om te investeren in zwangerschapskleding. 

Een belangrijke tip om mee te nemen is dat je zwangerschapskleding altijd in jouw eigen maat koopt. Je hoeft niet een maat groter te kopen: zwangerschapskleding is namelijk al afgestemd op jouw zwangere vormen.

zwangerschapskleding-kopen

Wat is een zwangerschapsbroek?

Een zwangerschapsbroek, vroeger ook wel bekend als positiebroek, is een broek die speciaal is ontworpen om jouw groeiende buik te ondersteunen. Hoewel de onderkant precies lijkt op een normale broek, is de bovenkant voorzien van een grote elastieken band. Deze band houdt jouw buik lekker stevig vast en zorgt er tegelijkertijd voor dat er geen knopen of ritsen knellen.

Wanneer ga je een zwangerschapsbroek dragen?

Gemiddeld genomen dragen de meeste vrouwen vanaf week 14 of week 15 een zwangerschapsbroek. Er zijn vanzelfsprekend vrouwen die al eerder een zwangerschapsbroek aantrekken omdat hun buik nu eenmaal wat harder groeit, net zoals er vrouwen zijn die pas na de twintig weken zwangerschapskleding aan hoeven te schaffen.

zwangerschapsbroek

Wat is een voedingsbh?

Zwangerschapsbh’s zijn ontworpen met extra comfort en ondersteuning in gedachten. Ze hebben bredere banden en zijn vaak gemaakt van zacht, ademend materiaal om irritatie te voorkomen. Goede voedingsbh’s zijn daarnaast voorzien van flexibele, zachte beugels. ‘Normale’ beugels in een BH kunnen namelijk snel te veel druk uitoefenen op de melkklieren.

Wanneer ga je een voedingsbh dragen?

Pijnlijk, gezwollen, jeuk: je borsten kunnen best wat te verduren krijgen tijdens je zwangerschap. Een goed passende voedingsbh biedt niet alleen ondersteuning, maar verlicht ook ongemakken zoals pijnlijke borsten en rugpijn. Het liefst kies je voor een voedingsbh die is voorzien van een nursing-clip. Hiermee kun je je bh met één hand aan de voorkant openen, zodat je straks eenvoudig jouw baby kunt aanleggen tijdens het voeden.

voedingsbh kiezen

Heb je echt zwangerschapskleding nodig?

Zwangerschapskleding is kleding die je – in principe – een paar maanden draagt. Dat betekent niet dat het na de bevalling direct terug in de kast moet. Jouw zwangerschapsondergoed of zwangerschapsbroek met elastieken band zit in de eerste weken na de bevalling nog heel comfortabel, net zoals die net wat wijdere shirts. 

Het is fijn om te investeren in een aantal hoge kwaliteit zwangerschapskleding stukken waar je zowel tijdens je zwangerschap veel plezier mee hebt – juist omdat je ze met allerlei items kunt combineren en ze met jou meegroeien – maar die je eventueel ook daarna nog kunt dragen of kunt bewaren voor een volgende zwangerschap. 

Zwangerschapskleding inspiratie

Je bent niet de eerste zwangere die moet wennen aan haar nieuwe lijf en aangepaste kleding. Het is niet gek om weer even te moeten zoeken naar jouw stijl en je tegelijkertijd comfortabel te voelen. Wij stelden ter inspiratie een paar mooie, hippe outfits met zwangerschapskleding samen.

zwangerschapskleding

zwangerschapskleding

Hier vind je meer inspiratie voor leuke outfits met zwangerschapkleding.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met onze partner Noppies.

How About Mom: een 'onmisbare app voor aanstaande moeders' 📲