babyshower inspiratie
01/10/2023

Babyshower inspiratie: wat is nu écht leuk om te krijgen?

Op zoek naar het ideale kraamcadeau om een aanstaande mama in jouw leven blij mee te maken? Geen fan van de luiertaart of zoveelste knuffel? Wij geven je graag wat inspiratie voor de babyshower (of kraamvisite): wat is nu echt leuk om cadeau te krijgen en te geven?

Voordat jouw (online) shopping trip start, is het goed om eerst even een paar dingen te checken:

  • In Nederland is dit iets minder gebruikelijk dan in België, maar heeft de mama to be een geboortelijst gemaakt?
  • Is het een eerste, tweede, derde etc. kindje?
  • Ken je de moeder goed genoeg om te weten of bepaalde dingen voor haar belangrijk zijn (bijvoorbeeld alleen duurzame producten etc.)
  • Ben jij zelf al moeder, ga dan eens na wat jij zelf fijn vond om te krijgen destijds
  • Stem als dat kan met elkaar de cadeaus af zodat je niet dubbele items koopt óf kijk of het mogelijk is samen een wat duurder cadeau te kopen

Babyshower inspiratie: van deze cadeautjes word je als nieuwe mama (waarschijnlijk) blij

Het Duizend dagen dagboek

Met het Duizend dagen dagboek schrijft je als (aanstaande) mama in één dagboek voor jou én je baby. Zo leg je alle bijzondere momenten in jullie eerste duizend dagen samen vast. Leuk om zelf te kopen, ook heel leuk om te krijgen.

Dat ene item wat nét te duur is, maar ze wel heel graag wilt hebben

Die dure draagzak, die toffe kleine sportschoentjes of eye catcher voor in de babykamer: we hebben allemaal wel items op ons wensenlijstje staan die we eigenlijk te duur vinden om te kopen, maar wel heel graag zouden willen hebben. Probeer dat item te ontfutselen en kijk je of dit samen kunt geven of haar een bijdrage kan leveren zodat ze het zelf alsnog kan kopen met behulp van jullie.

Een grote (gepersonaliseerde) hydrofiele doek

Naast die 10 ‘verplichte’ hydrofiele luiers die op iedere uitzetlijst staan, is een grote hydrofiele luier – zeker als deze is gepersonaliseerd – altijd een fijn cadeautje. Zo’n mooie doek gebruik je overal voor, doet het goed op de babyfoto’s en kun je jarenlang gebruiken.

Fijne massage voor haar of de baby

Hoe leuk is het om als mama te leren hoe je jouw baby kunt masseren? Je kunt een mini-cursus babymassage geven die thuis wordt gegeven. Of kies juist voor een heerlijke postpartum massage voor haar als nieuwe mama. Kijk of dit thuis kan worden gegeven of bij een salon in de buurt. Zo’n ultiem verwen moment blijft je altijd bij.

Een sierraad

Als je de mama in kwestie goed genoeg kent – en weet wat voor sieraden ze wel of niet draagt – kan een mooi sierraad ook een bijzonder babyshower cadeautje zijn. Je kunt bijvoorbeeld iets kopen met een geboortesteentje erin (fingers crossed dat baby die maand echt geboren wordt). Als je een tijdloos item kiest is het voor haar een aandenken dat ze bij zich kan blijven dragen.

Comfortabel en mooi huispak

De eerste weken met een nieuwe baby kiezen veel moeders voor comfortabele kleding om in en rond het huis te dragen. Spijkerbroeken? Ons niet gezien. Als er kraambezoek over de vloer komt kan het fijn zijn, zeker als het bijvoorbeeld wat verdere familie, collega’s, vrienden van je partner etc. zijn, om er wel een beetje gezellig aangekleed bij te zitten. Zónder consessies te maken op comfort. Een stijlvol, comfortabel huispak is een fijn cadeautje. Een chille broek en een wijde trui of vest waarin je eventueel ook makkelijk borstvoeding kan geven zijn ideaal.

Bon of voucher voor haar favoriete eten

Eten in de kraamtijd is altijd een goed idee, maar een bon waarmee ze haar favoriete eten (sushi? carpaccio?) thuis kan laten bezorgen in die periode is ook ideaal. Een etentje zit er in die eerste dagen of weken misschien nog niet in, maar haar een fijne avond thuis bezorgen is minstens zo fijn.

Een boek met persoonlijke briefjes of verhalen

De zwangerschap en kraamperiode zijn fases in je leven waarin emoties elkaar in een rap tempo kunnen opvolgen. Feeling all the feels. De behoefte aan lieve mensen om je heen is vaak groot, maar soms voelt de drempel om af te spreken of al bezoek te ontvangen groot. Zorg dat alle mensen om haar heen een paar lieve woorden op papier zetten en maak hier een mooi boekje van.

Het allerbeste cadeau…

Als het gaat om babyshower of kraamcadeaus, dan is het goed om te beseffen dat er simpelweg zijn voor de nieuwe mama het allerbelangrijkste is. Jouw steun, liefde, luisterend oor, helpende hand zijn veel meer waard dan dat perfect uitgekozen jasje voor haar baby.

Meer lezen?
Vergeet gender reveal of babyshower: geef een nesteldrang feestje
De stomste en gekste kraamcadeaus die jullie kregen
Zeven dingen die een nieuwe mama écht helpen

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief