Kraamcadeaus

Als je bij een nieuwe mama en haar pasgeboren baby op bezoek gaat, dan noem je dit kraamvisite. Het is gebruikelijk om tijdens de kraamvisite een cadeautje mee te nemen. Als het aan ons ligt, mag daarbij vooral de mama centraal staan. Kijk wat een topprestatie zij heeft geleverd! We snappen natuurlijk dat een schattig kraamcadeautje voor de nieuwe baby meenemen ook heel leuk is. Daarom vind je hier inspiratie voor leuke kraamcadeaus.

Bij de geboorte van een kindje, wordt ook een mama geboren. Zij mag dus ook in de watten worden gelegd. Van een massagebon tot warme sloffen, van een warme maaltijd tot een doos bonbons: een kraamcadeau speciaal voor de nieuwe mama wordt ontzettend gewaardeerd. Dit zijn de leukste en fijnste kraamcadeaus voor moeders.

Kraamcadeautjes met de naam van jouw kindje erop zijn ontzettend leuk om te krijgen. Ze voelen altijd nog iets specialer en het is voor altijd een waardevol aandenken. Je kunt denken aan een gepersonaliseerde hydrofiele doek, knuffeltje, puzzel, koffertje, boekje of opbergkist voor speelgoed. We verzamelen de leukste gepersonaliseerde kraamcadeaus.

Kraamcadeaus voor jongens

kraamcadeau jongen

Wil jij een leuk kraamcadeau voor een jongen meenemen? Als je de stijl van de nieuwe ouders een beetje kent, kun je bijvoorbeeld een mooie poster voor op de babykamer meenemen, een opbergbox voor speelgoed, een leuk voorleesboekje of een paar stoere schoentjes voor straks.

Kraamcadeaus voor meisjes

kraamcadeau voor meisjes

Wat zijn leuke kraamcadeaus voor meisjes? Fijne verzorgingsproducten voor baby’s, een zachte knuffel, een leuk voorleesboek. Of wat dat je van blokjes met haar naam erop, een mooi dekentje of warme badcape, een speenketting, een vrolijke rammelaar of een paar lieve slofjes?

Baargoud

baargoud

Ken je de term baargoud? Dit wordt gebruikt voor het cadeau dat de partner aan de nieuwe moeder geeft na de bevalling. Het is een traditioneel gebaar om waardering en erkenning uit te drukken voor de inspanning die vrouwen leveren tijdens de zwangerschap en bevalling. Baargoud hoeft – anders dan de naam doet vermoeden – overigens niet per se een sieraad te zijn. 

Een zwangerschapsdagboek is een dagboek of journal om de mooie momenten en bijzondere gebeurtenissen tijdens je zwangerschap vast te leggen. Met een zwangerschapsdagboek maak je een bijzondere herinnering voor later, om nog eens terug te lezen hoe die negen maanden waren. Wist je dat ons Duizend dagen dagboek van de zwangerschap en kraamtijd tot de eerste 2 jaar met je kindje loopt?

Gekke of slechte kraamcadeaus voor nieuwe moeder

We weten het: we mogen een gegeven paard niet in de bek kijken. Het gaat bij een cadeautje om het gebaar, niet om de inhoud. Maar… We kunnen wel even met z’n allen grinniken om de stomste en gekste kraamcadeaus die jullie ooit kregen.

How About Mom

How About Mom

Met ons team van 50 experts geven we jou betrouwbare informatie en advies in deze bijzondere fase van je leven.

How About Mom: een 'onmisbare app voor aanstaande moeders' 📲