gratis uitje met kind
07/10/2023

Leuke (en voordelige!) uitjes met de kids dit weekend

Het is dit weekend prachtig weer, en dat betekent dat het de perfecte tijd is om buiten te zijn en te genieten van de zon met je kleintje(s). Een dagje uit hoeft niet duur te zijn – er zijn genoeg van leuke en betaalbare activiteiten waar je met kleine kinderen van kunt genieten. Hier zijn onze tips voor leuke uitjes met kind die gratis zijn of weinig geld kosten.

Heb je zelf nog tips of inspiratie? Deel ze vooral met ons, kunnen wij ze ook weer delen met andere moms.

Picknicken in het park

Een picknick in het park – of aan het water, of in het bos etc. – is een geweldig uitje om te genieten van de buitenlucht en de warme zon. Neem wat lekkers mee van thuis, zoals sandwiches, chips of nootjes, fruitsalade en snacks. Je kunt wat oudere kinderen laten helpen bij het voorbereiden en inpakken. Kleedje mee, mooi plekje uitzoeken en genieten van de natuur en van de tijd samen.

Klimmen en klauteren

Natuurlijk, een pretpark is leuk, maar een bezoek aan de speeltuin is ook altijd een hit bij kinderen. Dat kan een speeltuin in de buurt zijn of juist wat verder rijden (en met nieuwe schommels, glijbanen en klimrekken). Fijne manier om energie kwijt te raken, te spelen met andere kinderen en voor jou om van je (warme) koffie te genieten in de herfstzon.

Natuurwandeling

Of je nou in de stad woont, vlakbij een bos of de zee: ga op ontdekkingstocht door de natuur in de buurt. Dat kan in het park, het bos of gewoon door de buurt. Er is altijd iets nieuws te zien en te beleven in de natuur. Leer je kind over de verschillende planten, dieren en insecten die je onderweg tegenkomt. En laat ze bladeren en nootjes zoals walnoten of kastanjes verzamelen.

Uitje met de trein

Tot en met drie jaar mag een kind gratis mee met de trein. En ook voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar is met de trein reizen niet te duur: je betaalt €2,50 voor een dagje treinen. Wat dacht je van een bezoekje aan een stad, het strand een museum of zelfs het vliegveld om vliegtuigen te spotten. Het leuke van treinreizen is dat je eigenlijk niet eens een bestemming hoeft te hebben. De treinreis op zich is voor kids vaak al fantastisch.

Knutselmiddag

Een ‘uitje’ kan natuurlijk ook gewoon thuis. Haal de knutselspullen tevoorschijn en organiseer een knutselmiddag. Leg wat kranten neer als ondergrond, en laat de kids verder zelf kiezen of ze gaan schilderen, tekenen of kleuren (of gewoon met de kartelschaar alles knippen wat in hun buurt komt…). Ook een leuk idee: gebruik de spullen die jullie tijdens de wandeling hebben gevonden, zoals kastanjes en bladeren, om mee te knutselen.

Mini-filmavond

Vooral leuk met wat oudere kids: organiseer een mini-filmavond (of namiddag). Kies een leuke kinderfilm uit, haal wat lekkers in huis of maak zelf popcorn. Chillpak aan, lekker op de bank installeren en genieten van de film (en van het relaxen samen).

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen