zwangerschapscravings
26/06/2023

Kinderen proeven de zwangerschapscravings van hun moeder

Zwangerschapscravings: bij de ene moeder zijn ze erger aanwezig dan bij de ander, maar we kunnen bijna allemaal wel iets opnoemen waar we echt dól op waren tijdens onze zwangerschap. In deze grappige serie video’s proeven kinderen de zwangerschapscravings van hun moeders.

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn bij wie de augurken met slagroom – het stereotype craving – inderdaad niet aan te slepen waren. Vaker horen we dat zwangere vrouwen hun bed uit komen voor vla of melk (of andere zuivelproducten), snacks (frikandel speciaal om vier uur ‘s nachts), fruit (zure appels!) of zuur snoep. Waar cravings precies vandaan komen, is niet helemaal duidelijk. Sommigen zeggen dat het te maken heeft met een veranderde hormoonhuishouding. Dit kan zorgen voor trek – maar ook juist aversie – tegen bepaalde smaken of geuren. Er is ook een theorie die suggereert dat het te maken heeft met bepaalde behoeften van je lichaam. Cravings zouden duiden op bepaalde tekorten of de noodzaak extra vitamines of mineralen binnen te krijgen.

In deze video’s laten moeders aan hun kind(eren) zien waar zij echt niet zonder konden tijdens hun zwangerschap. Los van de bijzondere zwangerschapscravings die voorbij komen en de reacties van de kinderen daarop, zijn de gesprekjes tussen de moeders en hun kids leuk om naar te luisteren.

Meer lezen?
Eetbuien en vreemde eetgewoonten tijdens je zwangerschap: hoe komt dat?
Frikandel met vanillepudding en potten pindakaas: dít zijn jullie gekste zwangerschapscravings

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen