meditatie seksualiteit
21/12/2022

Zet jezelf weer seksueel ‘aan’ met deze meditatie

Een zwangerschap, bevalling, het herstel daarvan en de eerste weken of maanden als nieuwe ouders: jullie zijn zeker niet de enige bij wie het seksleven even op een lager pitje staat. Om jou te helpen meer zin, plezier en controle te krijgen over jouw seksleven, ontwikkelden we samen met Rouze een serie van vijf geleide meditaties: How to get in the mood.

De dagen zijn voller, de nachten zijn korter. Je kunt je energie maar één keer opmaken en je bent eigenlijk chronisch moe. Je hebt niet meer exclusief de aandacht voor elkaar en de tijd voor jezelf is beperkt. Je zult opnieuw de balans moeten vinden in jullie relatie, het huishouden, werk en privé, en soms duurt dat even. Switchen tussen verschillende rollen – van moeder die haar kindje in bed stopt naar geliefde in de slaapkamer – is af en toe knap lastig. Misschien speelt de manier waarop jij als vrouw naar je lichaam kijkt ook een rol. Jouw lijf kan zijn veranderd door het krijgen van een kindje en soms zijn die veranderingen lastig om te accepteren. Je partner kan je iedere dag vertellen dat hij of zij je nog steeds de mooiste vindt, als jij dat zelf niet voelt, dan kan dit ook effect hebben op jouw seksualiteit. Weet dat al deze ervaringen volkomen normaal en voor heel veel vrouwen en nieuwe ouders herkenbaar zijn. 

Vlammetje laten branden

In samenwerking met Rouze – een online platform dat als doel heeft om je in touch te brengen met je seksualiteit door middel van sexy (luister)verhalen – ontwikkelden we serie van vijf meditaties die erop zijn gericht om jouw vlammetje weer te laten branden. Om je seksueel ‘aan’ te zetten als jij het gevoel hebt even ‘uit’ te staan. Om intimiteit weer een grotere rol te laten spelen in jouw en jullie leven samen. Wij gaan jou helpen om terug in the mood te raken. Vergeet niet: je mag hier alle tijd voor nemen. Er is geen te snel of te langzaam, jij bepaalt het tempo. 

Deze serie van vijf back in the mood meditaties helpen jou om contact te leggen met de vijf kanten van je seksuele zelf. In deze serie richten we onze aandacht niet naar buiten, zoals je doet wanneer je fantaseert, iets kijkt of een mooi verhaal leest, maar maak je juist een reis naar binnen. Dit doen we om onze verbinding te versterken met die kanten in onszelf die ons helpen meer zin, plezier en controle te krijgen over de kwaliteit van ons seksleven.

Complete ontspanning

We kozen voor een audiomeditatie, zodat jij volledig ontspannen en zonder afleiding van een beeldscherm naar de mediatie kunt luisteren. Je doet dit het beste liggend op bed – of op een andere aangename plek – en in comfortabele kleding, mooi ondergoed of naakt als jij dat prettig vindt. Het is niet gek dat de eerste keer luisteren naar een meditatie gericht op seksualiteit en intimiteit onwennig voelt. Je zult hopelijk merken dat als je vaker luister, je steeds beter je aandacht vast kunt houden.

De geleide meditatie How to get in the mood krijg je als cadeautje van Rouze en How About Mom bij aanschaf van iedere cursus van How About Mom.

Psst… Wil jij Rouze een maand gratis uitproberen? Kies voor de optie maandabonnement en vul de kortingscode ‘howaboutmom22’ in.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen