24/01/2023

Mijn goede voornemen? Meer rust in de avondspits

Toen de kerstvakantie achter de rug was keek ik er eerlijk gezegd best naar uit dat de kindjes weer naar school zouden gaan en er weer wat meer routine in onze week kwam. De keerzijde van die routine is drukte in de avond. Wie haalt de kinderen op? Zijn de boodschappen in huis? Wat wordt er gegeten? Ik ervaar die avondspits zelden als relaxt. Mijn goede voornemen voor dit jaar is dan ook om meer rust in de avondspits te brengen. 

Onze kinderen gaan drie dagen in de week naar de buitenschoolse opvang. Daar halen we ze rond half zes op en dan hebben we gemiddeld genomen zo’n anderhalf tot twee uur samen voordat de kids weer naar bed gaan. In een ideaal scenario geef ik hen in die tijd 100% van mijn aandacht en ben ik een relaxte mama. De praktijk ziet er eh… net wat anders uit.

Eén van mijn goede voornemens dit jaar is om meer rust te creëren in de avondspits. Hoe fijn is het voor hen, maar ook voor mij, als we onze avonden op een relaxte en gezellige manier kunnen doorbrengen?

HelloFresh

Meer uren in de dag krijg ik er helaas niet bij. Dus moeten we zoeken naar oplossingen die tijd besparen, ons huishouden efficiënter maken of simpelweg ‘ruis van de lijn’ halen. Daar komt HelloFresh om de hoek kijken. Een naam waar iedereen ongetwijfeld van heeft gehoord. Misschien maak jij hier al gebruik van of zou je dit wel willen.

Bij HelloFresh ontvang je wekelijks een box met verse ingrediënten om een aantal maaltijden naar keuze (3, 4, 5 of 6) te maken. Wat ik heel fijn is dat je maximale flexibiliteit hebt om per week het bezorgmomenten, het aantal maaltijden of personen aanpassen.

Tijd én stress besparen

Als ik zelf zorg dat de overige boodschappen, bijvoorbeeld voor het ontbijt of de broodtrommeltjes naar school, in huis zijn, hoef ik over de boodschappen voor het avondeten niet meer na te denken. Dat bespaart me tijd én stress. 

Idealiter zouden we altijd al gekookt hebben voordat we de kinderen gaan halen, maar dat blijkt in de praktijk zelden haalbaar. Op die avonden moet ik vooral niet bedenken om uitgebreid te gaan koken, anders staat er iedere vijf minuten iemand naast me met ‘ik heb zo’n honger’ of ‘wanneer is het klaar?!’.

Bij HelloFresh kun je kiezen voor ‘Lekker snel’ recepten die binnen vijftien tot vijfentwintig minuten klaar zijn. Even snel één aflevering van Peppa Pig aanzetten en het eten staat op tafel. 

Lekker zelf kiezen

Koken is voor mij een vorm van ontspanning, maar iedere avond verzinnen wat we gaan eten vind ik lastig. Bij HelloFresh heb je een beetje van beide: je krijgt iets van 30 opties en je kiest vervolgens zelf de gerechten die je in de box wilt hebben die week.

Ik ga deze maand vooral voor de ‘Lekker snel’ recepten en ben heel benieuwd hoe de rustigere avondspits hier thuis gaat bevallen. Keep you posted! 

Herken jij mijn uitdaging én de behoefte aan minder ruis? Met de kortingscode HELLOMOM100 krijg je tijdelijk €100 korting op je eerste vijf boxen van HelloFresh! Dit geldt voor oude en nieuwe HelloFresh leden (als je meer dan drie maanden geleden je lidmaatschap hebt opgezegd). 

#ad

Meer lezen?

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief