Mom's favorites maart
30/03/2023

Mom’s Favorites: maart

Auteur

Datum

Categorie

Share

In deze maandelijkse serie lichten we de favoriete producten en diensten van ons team van dit moment uit. Zowel voor onze baby en kids als voor onszelf als nieuwe en ervaren mama’s.

Anna

Mom’s favorites maart

Duurzame, refillable schoonmaakproducten

Bij Kinfill klopt eigenlijk alles. Het concept, het design, de kwaliteit en de geuren. Stop met het kopen van (lelijke) plastic flessen schoonmaakmiddelen en stap over op deze herbruikbare beauty’s. Je koopt eenmalig een serie glazen flessen (Forever Bottles) die vervolgens onbeperkt kunnen worden hergebruikt. Je vult ze vervolgens zelf met een los schoonmaak concentraat aangevuld met water. Kies voor glas-, vloer-, keuken-, badkamer-, of allesreiniger in de meest fantastische, natuurlijke geuren. Pine Husk is mijn persoonlijke favoriet, maar van Lavender Fields in m’n slaap- en badkamer word ik ook gelukkig. 

Als je kiest voor deze full house collection heb je alles in huis om over te kunnen stappen op Kinfill. Zijn je flessen leeg, dan koop je via Kinfill’s website losse schoonmaak concentraten om je forever bottles te vullen. Een volle fles gaat in mijn ervaring zeker een week of zes tot acht mee, maar dit is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak er bij jullie thuis wordt schoongemaakt. 

Ook goed om te weten: de producten van Kinfill zijn speciaal ontwikkeld zodat ze veilig kunnen worden gebruikt voor en door zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen.

Mom’s favorites maart

Panty’s per post met Gambettes Box 

Eigenlijk hoort deze ook thuis in onze categorie Momhack, want wat vind ik dit een leuke service. Bij Gambettes Box worden er maandelijks twee hoge kwaliteit panty’s bij jou thuisbezorgd. Minimaal een keer per jaar is dit een klassieke zwarte panty, verder wordt je iedere maand verrast met de mooiste designs en printjes. Voor jou geen saaie benen dus. 

Over benen gesproken: daar komt die opvallende naam Gambettes Box gedaan. Benen worden in het Frans namelijk ook wel ‘gambettes’ genoemd. De missie van dit Franse bedrijf is om alle benen geliefd, gevierd en gezien te laten worden én om jou het zelfvertrouwen te geven om ze met trots te laten zien. Daar worden we blij van! 

Ik hoor je denken: een panty abonnement in de zomer? Van mei tot augustus krijg je in plaats van panty’s sokjes, zomerkleding en accessoires in je box voor dezelfde prijs als de panty’s die je normaal ontvangt. Je kunt er ook voor kiezen om je abonnement tijdelijk op pauze te zetten. 

Ook fijn: alle panty’s en verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en de zomercollectie van Gambettes Box is ecologisch geproduceerd van 100% biologisch katoen.

Sex/Life Netflix

Het gebeurt me niet vaak meer dat ik een serie ouderwets bingewatch, maar bij het tweede seizoen van Sex/Life was dat wel het geval. Ik kon niet stoppen met kijken. Heerlijk om je af en toe zo te kunnen verliezen in een verhaal en even niet bezig te zijn met je eigen momlife 😉 

Tijdens de scène waarin de hoofdrolspeelster voor het eerst met een nieuwe geliefde naar bed gaat, riep ik hard ‘yeaah!’ richting het scherm. Hóe verfrissend om een vrouwenlichaam dat duidelijk een kindje heeft gedragen te zien in een film. Een getekende buik met wat striae, borsten die meer hangen door het geven van borstvoeding. How About Mom approves

Ik vind Sex/Life overigens ook een fijne serie om samen met je partner te kijken. Met name het eerste seizoen is in mijn ervaring wel een goede afrodisiac 🙂

Iris

Weleda Calendula Baby Billenbalsem

Deze billenbalsem is perfect voor rode billetjes. Het is een wat dikkere zalf die direct verzachtend werkt én fantastisch ruikt. Zeker na een goede poepluier is dat wel een verademing 😉 Mijn zoontje is altijd blij na het verschonen en smeren met deze billenbalsem, dus wat mij betreft een dikke aanrader.

Stapeltoren HEMA

Mijn zoontje Jack is op dit volledig into de bakjes in elkaar doen uit elkaar halen en dingetjes in de bakjes doen. Herkenbaar?! Met deze stapeltoren van de HEMA kun je, zoals de naam doet vermoeden, ook een mooie grote stapel maken, maar op dit moment draait het hier thuis vooral om de bakjes haha. Ik vind het ook ideaal speelgoed als je op bezoek gaat en eventjes iets voor je kids mee wilt nemen.

Frederieke

Heilwol van Dalalou Natuurlijk

Ik scheef al eerder dat ik groot fan ben van het natuurlijke kraampakket van Dalalou Natuurlijk. Er is één product wat ik nog even in het bijzonder wil uitlichten. Heilwol is wat mij betreft een ware lifesaver. Heilwol is het product waar lanoline of wolvet (die beschermende crème voor je tepels) van wordt gemaakt. In het pakket zitten een zakje heilwol, waar je kleine plukjes vanaf kunnen halen om bijvoorbeeld op tepelkloven te leggen. Dit kan een fijne manier zijn om een wondje of tepelkloven te beschermen en tegelijkertijd  aan de lucht te laten drogen door het niet compleet af te schermen. Ook voor smetplekjes in bijvoorbeeld de liezen van je baby of de navelstreng kan een plukje wolvet verlichting bieden.

Meer lezen?
Mom’s favorites: februari

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief