Onze bloggers

Zwanger zijn, bevallen, het moederschap… Iedere vrouw en moeder ervaart dit op haar eigen manier. Ontmoet de vrouwen die regelmatig persoonlijke blogs over hun leven als (aanstaande) moeder delen.

Charlie
dos Reis Borges
Rodrigues

Mijn naam is Charlie, ik ben half Portugees, woon in Amsterdam en werk als fondsenwerver corporate partnerships bij het Concertgebouworkest. Ik ben getrouwd met Benji, ex-klassieke balletdanser en nu fysiotherapeut, en sinds 1 maart 2020 zijn wij trotse ouders van dochter Lyona. Nóg een online nieuwe-moeder-blog opstarten vond ik weinig impactvol en om die reden ben ik de samenwerking met How About Mom aangegaan om mijn ervaringen met het moederschap te kunnen delen met de wereld. Op een luchtige en eerlijke manier vertel ik over mijn bevindingen en struggles, maar ook grappige openbaringen die op mijn pad komen als moeder van Lyo.

Lees hier alle blogs van Charlie.

Jasmijn
van Gent

Ik ben Jasmijn en ik ben een jonge moeder van 24 jaar. Mijn zoontje en man zijn mijn grote liefdes van de wereld. Wat is het toch mooi dat ik alles opnieuw mag ontdekken met hen.

Er zijn heel veel boeken, blogs en artikelen te lezen over zwangerschap en opvoeden. Maar wat er allemaal op je af komt zodra de kraamhulp de deur achter zich dicht trekt… dat vertelt bijna niemand. Er is weinig over te lezen en soms zelfs een taboe. Daarom vind ik het wel belangrijk om juist over die zaken te spreken waar moeders het liefst niet over praten. De eerlijke en rauwe kanten van het moederschap. Ik voelde niet meteen die warme moederliefde voor Luca. Het kwam uiteindelijk wel, maar pas veel later. Mijn verhalen zijn daardoor ook niet perfect, mijn leven is ook niet perfect. Maar het is goed zó. Ik hoop dat mijn woorden als troost werken. Dat je je even niet alleen voelt. Want hoe mooi het moederschap ook is, je gaat je alleen voelen. Je gaat huilen. Je gaat opgeslokt worden door de tijd en je denkt dat het nooit meer ophoudt. Maar het wordt beter, het wordt mooier. Heb vertrouwen in jezelf. Want wat zijn wij vrouwen toch sterk.

Lees hier alle blogs van Jasmijn.

Kyra
Elgersma

Mijn naam is Kyra, ik ben de 22-jarige mama van ons wonder Chloë Isabel. Samen met mijn man en onze hond, vormen wij een gezin van (nog) 4 in Zwolle. Inmiddels zijn wij het fertiliteitstraject weer ingestapt, en hopen wij een tweede wonder te mogen verwelkomen. Sinds het traject voor Chloë ben ik begonnen met bloggen. Zo merkte ik al snel dat er een enorm taboe op infertiliteit rust. Taboes zijn er om doorbroken te worden, toch!? Die taak heb ik dus op mij genomen, en tot op de dag van vandaag schrijf ik open en eerlijk over alles waar ik tegenaan loop in het moederschap. Al de kleine dingetjes waar niemand je over vertelde. Op mijn Instagram vind je vooral pure foto’s van mijn lichaam na de zwangerschap en borstvoeding. Ik vind het belangrijk om mede (wens)moeders een plek te bieden waar ze zichzelf kunnen zijn, en hopelijk kracht en steun kunnen halen uit mijn foto’s en verhalen.

Lees hier alle blogs van Kyra.

Luciëna
Mertosentono

Ik ben Luciëna en ik ben 31 jaar. Sinds eind februari trotste moeder van Otis. Samen met mijn vriend en Otis wonen we in het bourgondische Den Bosch. Ik ben werkzaam bij IKONS als (digital) Marketing Projectmanagement. Ik ga graag met mijn gezin de hort op, heerlijk wandelen door de bossen of (uiteraard) genieten op het terras. Daarnaast ben ik ook online creator bij Waar Den Bosch Eet. Een online platform die de leukste eetplekjes in Den Bosch op de kaart zet. Een bezige bij, maar met regenachtige dagen bingewatch ik ook graag series op Netflix.

Birgit
Roobol

Ik ben Birgit (’94), schrijver, moeder van dochter Loua (’20) en bonus ‘moeder’ van 2 pubers. Alles over zwangerschap en baby’s heb ik met de paplepel ingegoten gekregen van mijn moeder, want zij is oprichter van kraamzorgbureau Another Miracle.  Ik heb de liefde pas écht ontdekt in mijn eigen zwangerschap. In mijn momdiary deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en mijn eigen modern family.

Lees hier alle blogs van Birgit.

Hannah
Swart

Mijn naam is Hannah. Naast schrijfster ben ik (stief)moeder van 4 kinderen. Ik woon samen met mijn vriend en het grut vlakbij Utrecht. Na mijn eerste zwangerschap en een lange tijd van stilte heb ik mijn inspiratie om te schrijven hervonden. Voor mij is How About Mom het perfecte platform om deze woorden te delen.

Lees hier alle blogs van Hannah.

Corine
Hoek

Ik ben Corine, 30 jaar oud en moeder van Adam (’19). Naast mijn werk als doktersassistente run ik giftshop Liefs Rien waar je kraamcadeautjes en kinderkamerdeco kunt vinden. De komst van een kindje vond ik heel intens. Deze grote verandering in ons leven, een niet goed slapende baby en een zware bevalling zorgde ervoor dat ik het psychisch zwaar heb gehad die eerste maanden. Ik geloof dat het heel belangrijk is om hier eerlijk en open over te praten, dus ik deel mijn ervaring en verhalen heel graag met jullie.

Lees hier alle blogs van Corine.

Hannah
Ita

Ik ben Hannah, inmiddels bijna 30 jaar en alleenstaande moeder van een zoontje genaamd Isaï Mason (3). Toen ik 25 was raakte ik onverwacht zwanger en sindsdien ben ik vol overgave in de trein die het moederschap heet gestapt, realiserend dat je hier nooit meer uitstapt. Ik heb vooral de zwangerschap in mijn eentje en de eerste drie maanden als moeder als erg eenzaam en heftig ervaren. Maar ik heb ook geleerd dat wij vrouwen ontzettend sterk zijn. Waar een wil is is een weg. Op het moment dat ik zwanger bleek kon ik eigenlijk bij instanties niet terecht voor advies, omdat ik volgens de regels al ‘te oud’ was. Dit maakt dat ik zelf de behoefte voelde om dingen te gaan delen en regelmatig krijg ik ook berichtjes in mijn inbox van andere (alleenstaande) moeders die me om eerlijk advies vragen. In mijn blogs zal ik een realistisch beeld van situaties schetsen, omdat dat is waar ik van hou. Echtheid. Er is al te veel nep in deze wereld. Super fijn dat dit platform er is, zodat mijn verhalen gedeeld kunnen worden en ik er hopelijk andere vrouwen door kan inspireren.

Lees hier alle blogs van Hannah.

Martine
Kooistra

Mijn naam is Martine en ik ben 24 jaar. Mijn vriend is 12 jaar ouder. Op mijn 19e ben ik bonusmoeder geworden van Fay en op mijn 21ste mocht ik moeder worden van Ylse.

Voor- en na de zwangerschap van Ylse heb ik miskramen gehad. Ik belandde in een emotionele rollercoaster en ik kwam erachter dat er weinig te vinden is over wat een miskraam inhoudt en wat voor nasleep dit kan hebben. Ik ervaarde ook hoe miskramen nog steeds – helaas – een taboe onderwerp zijn, waardoor er te weinig over gepraat wordt, terwijl dat juist zo belangrijk kan zijn voor het verwerkingsproces.

Daarom ging mijn allereerste blog ooit over onze eerste miskraam. Door alle ontroerende reacties die ik daarop kreeg, ben ik doorgegaan met bloggen. Bloggen is voor mij echt een uitlaatklep geworden, maar wat ik nog mooier vind, zijn de gesprekken die ontstaan naar aanleiding van mijn blogs. Zo help ik niet alleen andere vrouwen, maar helpen zij ook mij. Als ik iets heb geleerd van mijn miskramen én mijn zwangerschap, dan is het dat wij, vrouwen, mentaal én lichamelijk ontzettend sterk kunnen zijn. Heb vertrouwen in jezelf, jij kan dit.

Lees hier alle blogs van Martine.

Joy
Verschoor

Ik ben Joy, 28 jaar en mama van 2 meiden, Senna (4) en Vajén (7 maanden). In het dagelijks leven run ik mijn eigen webshop met handgemaakte baby- en kinderkleding, Little Bumpy’s. In januari 2019 kwam ik erachter dat ik in verwachting was van ons 2e kindje. Ons geluk kon niet op. Maar dit draaide voor mij al snel om in een donkere wolk.
Na een zware zwangerschap, bevalling en herstel werd er bij mij postnatale depressie en PTSS gediagnosticeerd. Op dit moment zit ik zelf nog midden in mijn ‘pad naar geluk’ en krijg ik hierbij hulp van een psycholoog door middel van gesprekken en EMDR therapie. Omdat ik het zelf erg fijn vind om het van me af te schrijven en omdat ik merk dat er nog veel schaamte en taboe is over dit onderwerp heb ik besloten om hierover te bloggen. Niet alleen helpt dit mij in mijn eigen proces, maar hopelijk herkennen andere vrouwen zich in mijn verhaal. Ik hoop hen te inspireren, het taboe te doorbreken, en andere moeders vooral laten weten: je bent niet alleen.

Lees hier alle blogs van Joy.

Corine
Hoek

Ik ben Corine, 30 jaar oud en moeder van Adam (’19). Naast mijn werk als doktersassistente run ik giftshop Liefs Rien waar je kraamcadeautjes en kinderkamerdeco kunt vinden. De komst van een kindje vond ik heel intens. Deze grote verandering in ons leven, een niet goed slapende baby en een zware bevalling zorgde ervoor dat ik het psychisch zwaar heb gehad die eerste maanden. Ik geloof dat het heel belangrijk is om hier eerlijk en open over te praten, dus ik deel mijn ervaring en verhalen heel graag met jullie.

Hannah
Ita

Ik ben Hannah, inmiddels bijna 30 jaar en alleenstaande moeder van een zoontje genaamd Isaï Mason (3). Toen ik 25 was raakte ik onverwacht zwanger en sindsdien ben ik vol overgave in de trein die het moederschap heet gestapt, realiserend dat je hier nooit meer uitstapt. Ik heb vooral de zwangerschap in mijn eentje en de eerste drie maanden als moeder als erg eenzaam en heftig ervaren, maar ik heb ook geleerd dat wij vrouwen ontzettend sterk zijn. Waar een wil is is een weg. Op het moment dat ik zwanger bleek kon ik eigenlijk bij instanties niet terecht voor advies, omdat ik volgens de regels al ‘te oud’ was. Dit maakt dat ik zelf de behoefte voelde om dingen te gaan delen en regelmatig krijg ik ook berichtjes in mijn inbox van andere (alleenstaande) moeders die me om eerlijk advies vragen. In mijn blogs zal ik een realistisch beeld van situaties schetsen, omdat dat is waar ik van hou. Echtheid. Er is al te veel nep in deze wereld. Super fijn dat dit platform er is, zodat mijn verhalen gedeeld kunnen worden en ik er hopelijk andere vrouwen door kan inspireren.

Wil jij ook schrijven voor
How About Mom?