How About Mom bloggers

Zwanger zijn, bevallen, het moederschap… Iedere vrouw en moeder ervaart dit op haar eigen manier. Zowel de mooie kanten, als de uitdagingen. Juist daarom is het zo leuk, nuttig én verfrissend om elkaars verhalen en ervaringen te horen. We zijn er trots op dat deze vrouwen hun persoonlijke verhalen met jullie willen delen. Met plezier stellen we de bloggers van How About Mom aan je voor.

 

Wil jij ook bloggen voor How About Mom? Stuur ons dan een mail.

Charlie dos Reis Borges Rodrigues

Charlie is half Portugees, woont in Amsterdam en werkt als fondsenwerver corporate partnerships bij het Concertgebouworkest. Ze is getrouwd met Benji, ex-klassieke balletdanser en nu fysiotherapeut, en sinds 1 maart 2020 zijn zij trotse ouders van dochter Lyona. Nóg een online nieuwe-moeder-blog opstarten vond Charlie weinig impactvol en om die reden is ze de samenwerking met How About Mom aangegaan om haar ervaringen met het moederschap alsnog te kunnen delen met de wereld. Op een luchtige en eerlijke manier vertelt ze over haar bevindingen, struggles maar ook grappige openbaringen die op haar pad komen als moeder van Lyo.

Birgit Roobol

Birgit (1994) is schrijver, moeder van dochter Loua sinds oktober 2020 en bonus ‘moeder’ van 2 pubers. Ze heeft alles over zwangerschap en baby’s met de paplepel ingegoten gekregen van haar moeder (oprichter van kraamzorgbureau Another Miracle), maar heeft die liefde pas écht ontdekt in haar eigen zwangerschap. In haar #momdiary deelt ze eerlijke verhalen over het moederschap en haar eigen modern family.

Hannah Swart

Hannah Swart is naast schrijfster (stief)moeder van bijna 4 kinderen. Drie lopen er rond en een groeit in de buik. Zij woont samen met haar vriend en het grut vlakbij Utrecht. Na haar eerste zwangerschap en een lange tijd van stilte heeft ze haar woorden en inspiratie weer hervonden en vindt zij HowAboutMom het perfecte platform om haar woorden te delen.

Jasmijn van Gent

Mijn naam is Jasmijn en ik ben een jonge moeder van 24 jaar. Mijn zoontje en man zijn mijn grote liefdes van de wereld en wat is het toch mooi dat ik alles opnieuw mag ontdekken met hen.

Er zijn heel veel boeken, blogs en artikelen te lezen over zwangerschap en opvoeden. Maar wat er allemaal op je af komt, zodra de kraamhulp de deur achter zich dicht trekt… verteld bijna niemand. Er is weinig over te lezen en soms zelfs een taboe. Daarom vind ik het wel belangrijk om over dingen te schrijven, waar wij, als moeders, het liefst niet over praten. De eerlijke en rauwe kant van het moederschap. Ik voelde niet meteen die warme moederliefde voor Luca. Het kwam uiteindelijk wel… maar veel later. Mijn verhalen zijn daardoor ook niet perfect, mijn leven is ook niet perfect. Maar het is goed zó. Ik hoop dat mijn verhalen verslonden worden en als troost werken. Dat je je even niet alleen voelt. Want hoe mooi het moederschap ook is, je gaat je alleen voelen. Je gaat huilen. Je gaat opgeslokt worden door de tijd en je denkt dat het nooit meer ophoud. Maar het wordt beter, het wordt mooier. Heb vertrouwen in jezelf. Want wat zijn wij vrouwen toch sterk.

Kyra Elgersma

Mijn naam is Kyra, ik ben de 22-jarige mama van ons wonder Chloë Isabel. Samen met mijn man en onze hond, vormen wij een gezin van (nog) 4 in Zwolle. Inmiddels zijn wij het fertiliteitstraject weer ingestapt, en hopen wij een tweede wonder te mogen verwelkomen. Sinds het traject voor Chloë, ben ik begonnen met bloggen. Zo merkte ik al snel dat er een enorm taboe op infertiliteit rust en taboes zijn er om doorbroken te worden, toch!? Die taak heb ik dus op mij genomen, en tot op de dag van vandaag schrijf ik open en eerlijk over alles waar ik tegenaan loop in het moederschap, al de kleine dingetjes waar niemand je over vertelde. Op mijn Instagram vind je vooral pure foto’s van mijn lichaam na de zwangerschap en borstvoeding. Ik vind het belangrijk om mede (wens)moeders een plek te bieden waar ze zichzelf kunnen zijn, en hopelijk kracht en steun kunnen halen uit mijn foto’s en verhalen.

Corine Hoek

Ik ben Corine, 30 jaar oud en moeder van Adam (’19). Naast mijn werk als doktersassistente run ik giftshop Liefs Rien waar je kraamcadeautjes en kinderkamerdeco kunt vinden. De komst van een kindje vond ik heel intens. Deze grote verandering in ons leven, een niet goed slapende baby en een zware bevalling zorgde ervoor dat ik het psychisch zwaar heb gehad die eerste maanden. Ik geloof dat het heel belangrijk is om hier eerlijk en open over te praten, dus ik deel mijn ervaring en verhalen heel graag met jullie.

Hannah Ita

Ik ben Hannah, inmiddels bijna 30 jaar en alleenstaande moeder van een zoontje genaamd Isaï Mason (3). Toen ik 25 was raakte ik onverwacht zwanger en sindsdien ben ik vol overgave in de trein die het moederschap heet gestapt, realiserend dat je hier nooit meer uitstapt. Ik heb vooral de zwangerschap in mijn eentje en de eerste drie maanden als moeder als erg eenzaam en heftig ervaren, maar ik heb ook geleerd dat wij vrouwen ontzettend sterk zijn. Waar een wil is is een weg. Op het moment dat ik zwanger bleek kon ik eigenlijk bij instanties niet terecht voor advies, omdat ik volgens de regels al ‘te oud’ was. Dit maakt dat ik zelf de behoefte voelde om dingen te gaan delen en regelmatig krijg ik ook berichtjes in mijn inbox van andere (alleenstaande) moeders die me om eerlijk advies vragen. In mijn blogs zal ik een realistisch beeld van situaties schetsen, omdat dat is waar ik van hou. Echtheid. Er is al te veel nep in deze wereld. Super fijn dat dit platform er is, zodat mijn verhalen gedeeld kunnen worden en ik er hopelijk andere vrouwen door kan inspireren.

Lees hier alle blogs van Hannah

Joy Verschoor

Ik ben Joy, 28 jaar en mama van 2 meiden, Senna (4) en Vajén (7 maanden). In het dagelijks leven run ik mijn eigen webshop met handgemaakte baby- en kinderkleding, Little Bumpy’s. In januari 2019 kwam ik erachter dat ik in verwachting was van ons 2e kindje. Ons geluk kon niet op. Maar dit draaide voor mij al snel om in een donkere wolk.
Na een zware zwangerschap, bevalling en herstel werd er bij mij postnatale depressie en PTSS gediagnosticeerd. Op dit moment zit ik zelf nog midden in mijn ‘pad naar geluk’ en krijg ik hierbij hulp van een psycholoog door middel van gesprekken en EMDR therapie. Omdat ik het zelf erg fijn vindt om het van me af te schrijven en omdat ik merk dat er nog veel schaamte en taboe is over dit onderwerp heb ik besloten om hierover te bloggen. Naast dat dit mij zelf ook erg helpt in m’n eigen proces wil ik hiermee ook de stem zijn van de groep mama’s die zich herkennen in mijn verhaal, hen inspireren, het taboe doorbreken, maar vooral hen laten weten: je bent niet alleen.

Lees hier alle blogs van Joy

Martine Kooistra

Mijn naam is Martine en ik ben 24 jaar. Mijn vriend is 12 jaar ouder. Op mijn 19e ben ik bonusmoeder geworden van Fay en op mijn 21ste mocht ik moeder worden van Ylse.

Voor- en na de zwangerschap van Ylse heb ik miskramen gehad. Ik belandde in een emotionele rollercoaster en ik kwam erachter dat er weinig te vinden is over wat een miskraam inhoudt en wat voor nasleep dit kan hebben. Ik ervaarde ook hoe miskramen nog steeds – helaas – een taboe onderwerp zijn, waardoor er te weinig over gepraat wordt, terwijl dat juist zo belangrijk kan zijn voor het verwerkingsproces.

Daarom ging mijn allereerste blog ooit over onze eerste miskraam. Door alle ontroerende reacties die ik daarop kreeg, ben ik doorgegaan met bloggen. Bloggen is voor mij echt een uitlaatklep geworden, maar wat ik nog mooier vind, zijn de gesprekken die ontstaan naar aanleiding van mijn blogs. Zo help ik niet alleen andere vrouwen, maar helpen zij ook mij. Als ik iets heb geleerd van o.a mijn miskramen én mijn zwangerschap, dan is het dat wij, vrouwen, mentaal én lichamelijk ontzettend sterk kunnen zijn. Heb vertrouwen in jezelf, jij kan dit.

Lees hier alle blogs van Martine

Experts

We staan altijd open voor contact met experts op het gebied van geboortezorg, post-partum zorg en vrouwelijke gezondheid.

 

Stuur ons een mailtje, bel (06 – 13560645) of vind ons op Instagram, Twitter (Frederieke | Anna) of LinkedIn (Frederieke | Anna).