How About Mom's bloggers

Zwanger zijn, bevallen, het moederschap… Iedere vrouw en moeder ervaart dit op haar eigen manier. Ontmoet de vrouwen die regelmatig persoonlijke, eerlijke blogs en verhalen over hun leven als (aanstaande) moeder delen.

Kübra Baldan Korkmaz

Kübra Baldan Korkmaz

Ik ben Kübra Baldan Korkmaz, de meesteres van het speelgoed, de koningin van de luiers, en de ongekroonde kampioen van de ‘wie krijgt de kinderen op tijd naar bed’-competitie. Kortom, een cliché moeder van twee schattige koters: mijn dochter Sura, die alweer 3 jaar oud is, en mijn kleine mannetje Ilias van 1,5 jaar. Samen met mijn wederhelft stappen we elke dag in een achtbaan die meer loopings heeft dan we ooit hadden kunnen bedenken. Maar we blijven moedig doorgaan, wetend dat uiteindelijk alles op zijn pootjes terechtkomt.

Naast het runnen van ons mini-kinderleger ben ik ook nog eens voltijdstudent Klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Bovendien werk ik ook als begeleider bij een instelling gespecialiseerd in autisme en ADHD. Drukke boel hier, net een circus zonder olifanten en clowns (alhoewel sommige dagen niet veel verschillen). Maar weet je wat mijn geheime wapen is? Mijn schrijfsels! Wanneer de chaos me dreigt te overspoelen, grijp ik naar mijn laptop en ga ik de strijd aan met de krankzinnigheid door het op te schrijven. Het is eigenlijk best grappig hoe mijn chaotische mom life anderen helpt om het leven een beetje luchtiger te maken. Als jongleur van studieboeken,luiers en vergaderingen, verbind ik met plezier mijn Turkse roots en Nederlandse flair! Baklava bakken en door regenbuien fietsen is voor mij net zo natuurlijk als ademen. Mijn kinderen smullen van Duizend-en-een-nacht sprookjes en Sinterklaasverhalen. Ik beloof jullie mijn eerlijkheid met af en toe ruimte voor een huilbui of een dramatisch momentje. Maar hé, dat hoort allemaal bij het pakket!

Lees hier alle blogs van Kübra

Natalja Mosman

Natalja Mosman

Ik ben Natalja, 28 jaar oud en in december 2022 moeder geworden van een geweldig zoontje. Ik ben vrouw van een marinier, wat betekent dat ik het moederschap soms alleen moet dragen wanneer mijn partner op oefening of uitzending is. Alsof dat soms nog niet pittig genoeg is, gaan wij voor het werk van mijn partner in juli verhuizen met ons, dan 6 maand oude, zoontje naar het zonnige Aruba! 
 
Zoals het er nu naar uit ziet gaan we in ieder geval een jaar of drie tot vier weg. Een verhuizing naar het buitenland regelen met een baby en het leven aan de andere kant van de wereld zonder familie lijkt mij genoeg inspiratie bieden voor blogs! 
 

Lees hier alle blogs van Natalja

De Klaagmoeder

Marit - 'De Klaagmoeder'

Mijn naam is Marit, 32 jaar, en ik schrijf onder de naam De Klaagmoeder. Dit heb ik tijdens de eerste periode van mijn zwangerschap bedacht en uiteindelijk zes maanden na de bevalling opgepakt en hier daadwerkelijk wat mee gedaan. Ik ben een gelukkig getrouwde vrouw, stiefmoeder van een vijf-jarige kleuter en in juli 2023 moeder geworden van onze dochter. Tijdens een omscholingstraject naar de zorg raakte ik in het begin van mijn opleiding zwanger (heel handig). Kreeg al gauw bekkeninstabiliteit en werk nu helaas nog steeds niet. Voordeel is dat ik natuurlijk thuis ben met mijn dochter en over onze avonturen kan schrijven. In mijn blogs is de wolk NIET roze, maar grijs, met een vleugje humor. Hopelijk vind je hier als zwangere of nieuwe moeder herkenning in en voel je je daardoor minder alleen. Want, laten we eerlijk zijn, zo kan het soms wel voelen. 
 
Hopelijk vind je mijn verhalen leuk. Wie weet komt er ooit nog eens een boek!

Lees hier alle blogs van Marit

Michelle Schattenberg

Mijn naam is Michelle, vrouw van Ken en mama van zoontje Sam en dochtertje Loua. Mijn twee kinderen schelen 1 jaar en 10 dagen en dat is helemaal geweldig maar soms ook onwijs pittig. Naast moeder werk ik als digital marketeer in het onderwijs. Daar waar mijn baan voorheen belangrijk was, is deze nu echt naar de zijlijn geschoven. Het allerliefst ben ik thuis met mijn twee kindjes, ookal zit ik soms met mijn handen in het haar en struikel ik soms over het speelgoed. Kortom; ik ben een doodnormale moeder die ook maar wat aanmoddert.
 

Charlie dos Reis Borges Rodrigues

Mijn naam is Charlie, ik ben half Portugees, woon in Amsterdam en werk als fondsenwerver corporate partnerships bij het Concertgebouworkest. Ik ben getrouwd met Benji, ex-klassieke balletdanser en nu fysiotherapeut, en sinds 1 maart 2020 zijn wij trotse ouders van dochter Lyona. Nóg een online nieuwe-moeder-blog opstarten vond ik weinig impactvol en om die reden ben ik de samenwerking met How About Mom aangegaan om mijn ervaringen met het moederschap te kunnen delen met de wereld. Op een luchtige en eerlijke manier vertel ik over mijn bevindingen en struggles, maar ook grappige openbaringen die op mijn pad komen als moeder van Lyo.

Lees hier alle blogs van Charlie.

Kyra Elgersma

Mijn naam is Kyra, ik ben de 24-jarige mama van twee wonders (‘20 en ‘22). Samen met mijn man en onze hond, vormen wij een gezin van 5 in Zwolle. Sinds het fertiliteitstraject voor de eerste ben ik begonnen met bloggen. Zo merkte ik al snel dat er een enorm taboe op infertiliteit rust. Taboes zijn er om doorbroken te worden, toch!? Die taak heb ik dus op mij genomen, en tot op de dag van vandaag schrijf ik open en eerlijk over alles waar ik tegenaan loop in het moederschap.

Lees hier alle blogs van Kyra.

Luciëna Mertosentono

Ik ben Luciëna en ik ben 31 jaar. Sinds eind februari trotste moeder van Otis. Samen met mijn vriend en Otis wonen we in het bourgondische Den Bosch. Ik ben werkzaam bij IKONS als (digital) Marketing Projectmanagement. Ik ga graag met mijn gezin de hort op, heerlijk wandelen door de bossen of (uiteraard) genieten op het terras. Daarnaast ben ik ook online creator bij Waar Den Bosch Eet. Een online platform die de leukste eetplekjes in Den Bosch op de kaart zet. Een bezige bij, maar met regenachtige dagen bingewatch ik ook graag series op Netflix.

Lees hier alle blogs van Luciëna.

Jasmijn van Gent

Ik ben Jasmijn en ik ben een jonge moeder van 26 jaar. Mijn zoontje, dochtertje en man zijn mijn grote liefdes van de wereld. Wat is het toch mooi dat ik alles opnieuw mag ontdekken met hen.

Er zijn heel veel boeken, blogs en artikelen te lezen over zwangerschap en opvoeden. Maar wat er allemaal op je af komt zodra de kraamhulp de deur achter zich dicht trekt… dat vertelt bijna niemand. Mijn verhalen zijn niet perfect, mijn leven is ook niet perfect. Maar het is goed zó. Ik hoop dat mijn woorden als troost werken. Dat je je even niet alleen voelt. Want hoe mooi het moederschap ook is, je gaat je alleen voelen. Je gaat huilen. Je gaat opgeslokt worden door de tijd en je denkt dat het nooit meer ophoudt. Maar het wordt beter, het wordt mooier. Heb vertrouwen in jezelf. Want wat zijn wij vrouwen toch sterk.

Lees hier alle blogs van Jasmijn.

Birgit Roobol

Ik ben Birgit (’94), schrijver, moeder van dochter Loua (’20) en bonus ‘moeder’ van 2 pubers. Alles over zwangerschap en baby’s heb ik met de paplepel ingegoten gekregen van mijn moeder, want zij is oprichter van kraamzorgbureau Another Miracle.  Ik heb de liefde pas écht ontdekt in mijn eigen zwangerschap. In mijn momdiary deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en mijn eigen modern family.

Lees hier alle blogs van Birgit.

Hannah Swart

Mijn naam is Hannah. Naast schrijfster ben ik (stief)moeder van 4 kinderen. Ik woon samen met mijn vriend en het grut vlakbij Utrecht. Na mijn eerste zwangerschap en een lange tijd van stilte heb ik mijn inspiratie om te schrijven hervonden. Voor mij is How About Mom het perfecte platform om deze woorden te delen.

Lees hier alle blogs van Hannah.

Moniek

Mijn naam is Moniek. Ik ben 28 jaar oud, trotse moeder van twee zoons (Naud ’19 en Twan ’21), sinds 2009 samen met Jurgen en in 2017 zijn wij getrouwd. Sinds de zwangerschap van Naud ben ik begonnen met bloggen. Schrijven helpt mij om mijn gevoel te uiten, te verwerken en ik vind het fijn om herkenning te vinden bij andere moeders, vrouwen. Ik ben een moeder met fibromyalgie en dat zorgt voor de nodige struggles in mijn dagelijkse leven. Ik schrijf over deze struggles en het opvoeden, maar ook heb ik geschreven over bepaalde taboes zoals: gender disappointment, prenatale depressie en een pittige zwangerschap. Het leven is niet perfect, het gaat met ups en downs en niet altijd de perfecte plaatjes. Ik deel mijn leven, het eerlijke verhaal en dat kunnen jullie lezen in mijn blogs en vinden op mijn instagram account. 
 

Martine Kooistra

Mijn naam is Martine en ik ben 24 jaar. Mijn vriend is 12 jaar ouder. Op mijn 19e ben ik bonusmoeder geworden van Fay en op mijn 21ste mocht ik moeder worden van Ylse.

Voor- en na de zwangerschap van Ylse heb ik miskramen gehad. Ik belandde in een emotionele rollercoaster en ik kwam erachter dat er weinig te vinden is over wat een miskraam inhoudt en wat voor nasleep dit kan hebben. Ik ervaarde ook hoe miskramen nog steeds – helaas – een taboe onderwerp zijn, waardoor er te weinig over gepraat wordt, terwijl dat juist zo belangrijk kan zijn voor het verwerkingsproces.

Daarom ging mijn allereerste blog ooit over onze eerste miskraam. Door alle ontroerende reacties die ik daarop kreeg, ben ik doorgegaan met bloggen. Bloggen is voor mij echt een uitlaatklep geworden, maar wat ik nog mooier vind, zijn de gesprekken die ontstaan naar aanleiding van mijn blogs. Zo help ik niet alleen andere vrouwen, maar helpen zij ook mij. Als ik iets heb geleerd van mijn miskramen én mijn zwangerschap, dan is het dat wij, vrouwen, mentaal én lichamelijk ontzettend sterk kunnen zijn. Heb vertrouwen in jezelf, jij kan dit.

Lees hier alle blogs van Martine.

Corine Hoek

Ik ben Corine, 30 jaar oud en moeder van Adam (’19). Naast mijn werk als doktersassistente run ik giftshop Liefs Rien waar je kraamcadeautjes en kinderkamerdeco kunt vinden. De komst van een kindje vond ik heel intens. Deze grote verandering in ons leven, een niet goed slapende baby en een zware bevalling zorgde ervoor dat ik het psychisch zwaar heb gehad die eerste maanden. Ik geloof dat het heel belangrijk is om hier eerlijk en open over te praten, dus ik deel mijn ervaring en verhalen heel graag met jullie.

Lees hier alle blogs van Corine.

Hannah Ita

Ik ben Hannah, inmiddels bijna 30 jaar en alleenstaande moeder van een zoontje genaamd Isaï Mason (3). Toen ik 25 was raakte ik onverwacht zwanger en sindsdien ben ik vol overgave in de trein die het moederschap heet gestapt, realiserend dat je hier nooit meer uitstapt. Ik heb vooral de zwangerschap in mijn eentje en de eerste drie maanden als moeder als erg eenzaam en heftig ervaren. Maar ik heb ook geleerd dat wij vrouwen ontzettend sterk zijn. Waar een wil is is een weg. Op het moment dat ik zwanger bleek kon ik eigenlijk bij instanties niet terecht voor advies, omdat ik volgens de regels al ‘te oud’ was. Dit maakt dat ik zelf de behoefte voelde om dingen te gaan delen en regelmatig krijg ik ook berichtjes in mijn inbox van andere (alleenstaande) moeders die me om eerlijk advies vragen. In mijn blogs zal ik een realistisch beeld van situaties schetsen, omdat dat is waar ik van hou. Echtheid. Er is al te veel nep in deze wereld. Super fijn dat dit platform er is, zodat mijn verhalen gedeeld kunnen worden en ik er hopelijk andere vrouwen door kan inspireren.

Lees hier alle blogs van Hannah.

Joy Verschoor

Ik ben Joy, 28 jaar en mama van 2 meiden, Senna (4) en Vajén (7 maanden). In het dagelijks leven run ik mijn eigen webshop met handgemaakte baby- en kinderkleding, Little Bumpy’s. In januari 2019 kwam ik erachter dat ik in verwachting was van ons 2e kindje. Ons geluk kon niet op. Maar dit draaide voor mij al snel om in een donkere wolk. Na een zware zwangerschap, bevalling en herstel werd er bij mij postnatale depressie en PTSS gediagnosticeerd. Op dit moment zit ik zelf nog midden in mijn ‘pad naar geluk’ en krijg ik hierbij hulp van een psycholoog door middel van gesprekken en EMDR therapie. Omdat ik het zelf erg fijn vind om het van me af te schrijven en omdat ik merk dat er nog veel schaamte en taboe is over dit onderwerp heb ik besloten om hierover te bloggen. Niet alleen helpt dit mij in mijn eigen proces, maar hopelijk herkennen andere vrouwen zich in mijn verhaal. Ik hoop hen te inspireren, het taboe te doorbreken, en andere moeders vooral laten weten: je bent niet alleen.

Lees hier alle blogs van Joy.

blogger how about mom

Joyce van Rijthoven

Ik ben Joyce en ik woon samen met mijn Nederlandse man aan de rand van Genève in Frankrijk waar we voor mijn baan heen zijn verhuisd. De prachtige natuur, het internationale leven en de vrijheid die we hier ervaren heeft er voor gezorgd dat we hier inmiddels al 7 jaar met heel veel plezier wonen.

De teller noteert inmiddels 39 jaar jong en als je dit leest ben ik waarschijnlijk net bevallen van ons eerste kindje, een zoon.

Zwanger worden was voor ons zeker niet zo vanzelfsprekend en na een lang traject waar we alles geprobeerd hebben wat de westerse en oosterse wetenschap te bieden heeft, ben ik via een ICSI behandeling zwanger geworden en starten we nu aan ons nieuwe avontuur.

Schrijven is altijd al een manier geweest om gebeurtenissen in mijn leven in perspectief te zetten en een van mijn levensmotto’s is: sharing is caring. Ik hoop dan ook dat ik met mijn kijk op de zwangerschap en het moeder worden anderen vrouwen kan inspireren, steunen en motiveren.

How About Mom heeft mij geholpen in de reis die ik heb gemaakt tijdens de zwangerschap en alle tools die er aanwezig zijn mogen wij zeker gebruiken om onze eigen weg te vinden in dit grootse avontuur. Je hoeft dit niet alleen te doen.

Lees hier alle blogs van Joyce

Tessa de rijke blogger How About Mom

Tessa de Rijke

Hi, mijn naam is Tessa (27). Op 11 Oktober ‘22 werd ik voor het eerst moeder van onze zoon Sev. Naast moeder zijn run ik een mode bedrijf samen met mijn eigen moeder, verander ik mijn interieur het liefst elke week en ben ik een écht familie mens. 

Moeder worden, een life changing experience! ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’ is mijn nieuwe motto. Er bestaat geen handboek waar we in kunnen vinden hoe je precies moeder moet zijn. Er is wel ‘How About Mom’. Hier deel ik mijn ervaringen. Ervaringen die jou misschien kunnen helpen als je het even niet meer weet maar toch dapper door gaat. Ervaringen waarin herkenning jou het gevoel kan geven dat je niet alleen staat. 

Ervaringen van mij, voor jou. 

Lees hier alle blogs van Tessa.

Sanne Menger

Ik ben Sanne, 24 jaar jong, en ik woon samen met mijn vriend Merijn en ons zoontje Morris (2021) in het mooie Friesland. Zwanger worden en zijn en het moederschap in combinatie met een chronische ziekte kan spannend en onzeker zijn. Er was zo weinig over te vinden, daarom deel ik nu mijn ervaring met andere moeders. Ondanks mijn ziekte heb ik nog vele ambities en geniet ik elke dag (nou ja, bijna elke dag) van het moeder zijn. Er zijn vele taboes over het ouderschap en soms kan de buitenwereld hard zijn. Deze probeer ik te doorbreken in mijn blogs. Verder geef ik jullie een kijkje in ons leven, het ouderschap & hoe het is om moeder te zijn met een chronische ziekte.

Lees hier alle blogs van Sanne

Marion de Hoon

Mijn naam is Marion (34) en ik ben de trotse mama van Joah (23 maanden) en partner van Joost (35). Naast het moederschap werk ik vier dagen in de week in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Wij wonen met veel plezier, dicht bij onze families in het fijne Noord Brabant. En in mijn vrije tijd geniet ik graag van de natuur, loop ik een rondje hard, doe ik aan pilates en ontwikkel ik mijn aquarel vaardigheden. Ik ben gek op bloemen, mode, beauty en interieur. 

Mijn moederhart maakt sinds een jaar of twee overuren. Ik ben hoogsensitief, wat met regelmaat zorgt voor een overdaad aan gevoelens en emoties. Ik volg mijn gevoel, stel prioriteiten en probeer het leven te leven dat mij echt gelukkig maakt. Natuurlijk is dit een weg met vallen en opstaan, lees je met me mee?

Lees hier alle blogs van Marion.

Marianka Vas

Ik ben Marianka Vas. Ik ben 32 jaar en woon in Zwaag. Dit ligt naast Hoorn. Ik woon daar samen met mijn eigenwijze babymeisje Milly van 6 weken oud en mijn vriend Alex. Officieel ben ik pedagogisch medewerkster, maar na mijn verlof begin ik op het hoofdkantoor met een nieuwe uitdaging waardoor ik meer contact heb met ouders dan met de kinderen.
 

Lees hier alle blogs van Marianka

Eline Hoeven

Eline Hoeven

Mijn naam is Eline, ik ben 30 jaar en woon in het gezellige Harderwijk op de Veluwe. Sinds de zomer van 2022 zijn ik en mijn man Daniël de ouders van Guus! Een lief ventje met een eigen willetje. Tijdens mijn fertiliteitstraject heb ik gemerkt dat op veel onderwerpen rondom zwangerschap en moederschap nog een taboe rust, waarom eigenlijk? Daarom deel ik graag mijn persoonlijke verhalen met andere vrouwen, want die taboes zijn nergens voor nodig als je het mij vraagt 😉 

Lees hier alle blogs van Eline

Leonie Kingma

Mijn naam is Leonie, vriendin van Arjen en mama van dochter Nora (‘19) en zoon Stan (‘21). Mijn beide kinderen zijn geboren met een keizersnede, zowel spoed als gepland. Beide ervaringen waren totaal anders. Naast moeder werk ik als marketeer. Best een druk bestaan. Ik vind het heerlijk om met mijn kinderen te zijn, maar mijn werk geeft me ook veel energie. Die combinatie werkt dus voor mij goed. Schrijven doe ik graag en hopelijk kan ik andere moeders inspireren met mijn blogs. 

Lees hier alle blogs van Leonie.

Marlies Schipper

Ik ben Marlies en ik ben 33 jaar. Ik ben verpleegkundige en werk vanuit huis, maar ben vaak onderweg met onze caravan. Samen met mijn partner heb ik een dochter, geboren in mei 2022. Ik schrijf graag, over mijn ervaringen, gedachten, hersenspinsels en belevenissen als nieuwe mama. Ik schrijf vooral met een glimlach, zoekende naar herkenning, nieuwe inzichten en tips. Ik wil niks missen van m’n dochter maar ook zeker niet vergeten. Dus ik zal schrijven, over de grote gebeurtenissen en mijlpalen maar ook over de kleine zaken.

Ik wens je veel leesplezier en klets gezellig mee over de topics.

Lees hier alle blogs van Marlies.

Wil jij ook schrijven voor
How About Mom?