Joyce (Selflove)
19/10/2019

Selflove: Joyce

Hoe je lichaam eruit ziet nadat je een kindje hebt gehad, verschilt van vrouw tot vrouw. Wij vinden bij How about mom dat je mentale gezondheid als newborn mom nog veel belangrijker is dan het moment waarop je weer in je oude spijkerbroek past. Maar we begrijpen natuurlijk ook dat je postpartum lichaam accepteren en omarmen, niet altijd vanzelf gaat. Daarom willen we met de serie Selflove graag aandacht geven aan de lichamelijke veranderingen en de gevoelens die je hierbij kunt hebben. Deze week deelt Joyce haar verhaal. 

“Ik ben Joyce, 28 jaar oud en super trotse moeder van de bijna 9 weken oude Boaz. Ik heb een hele fijne zwangerschap gehad. Ik voelde mij heel goed, stralend en was heel, heel trots op mijn zwangere buik. Ondanks dat ik bijna dagelijks de vraag kreeg of het geen twee-(of drie!?)ling was. En of ik al op het punt van bevallen stond, terwijl ik nog niet eens met verlof was!”

“Ik had ook wel een flinke puntbuik en bij ongeveer 30 weken begon de huid rondom mijn navel te scheuren. Ik maakte mij er niet zo druk om, maar was wel heel benieuwd hoe het er uiteindelijk uit zou gaan zien.”

Joyce - Selflove - How about mom

Na de bevalling

“Na de bevalling verbaasde ik mij wat een dik buikje ik eigenlijk nog had. Naarmate de buik wat begon te slinken, werd het vele losse vel steeds zichtbaarder en ook mijn navel bleek een hele rare vorm aan te hebben genomen.”

“Als ik naar mijzelf kijk in de spiegel ben ik eigenlijk ontevreden, stiekem baal ik er gewoon van. Mijn lijf zal nooit meer de oude worden, en daar moet ik erg aan wennen… Aan de andere kant blijf ik tegen mijzelf zeggen dat ik trots moet zijn. Trots op de strepen, hangborsten, het losse vel en nog steeds het buikje wat ik heb overgehouden aan het dragen van mijn geweldige zoontje.”

“Ik wil namelijk echt niet klagen, ik heb per slot van rekening een leventje gecreëerd! Toch word ik ‘blij’ bij het zien van realistische foto’s van vrouwen die een vergelijkbaar lichaam hebben. Dit is de realiteit. Het moet geen standaard zijn om zo snel mogelijk weer in de kleding te passen van voor de zwangerschap, om zo snel mogelijk weer op gewicht te zijn. Ik ben hard op weg om weer ‘selflove’ te ervaren. Ik wil weer trots zijn op mijn geweldige lichaam, het is zo krachtig!”

Team How About Mom: je bent prachtig Joyce, van binnen en van buiten. Negen weken postpartum en je probeert met liefde en compassie naar jezelf te kijken: we love it.


How About Mom wil vrouwen helpen bij het accepteren en omarmen van hun postpartum lichaam. Dat doen we door het delen van echte verhalen, realistische foto’s en vooral de kracht van vrouwen en hun geweldige lichamen – die in staat zijn leven te creëren – te laten zien. In alle vormen en maten.

Wil je meedoen met de serie Selflove? We horen graag van je via ons Instagram kanaal @howaboutmom, of app@howaboutmom.nl.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen