Selflove Melissa trots op mijn buik How about mom
07/03/2020

Selflove: Melissa

Je lichaam verandert door een zwangerschap. Met de serie Selflove wil How About Mom aandacht geven aan de lichamelijke veranderingen die je doormaakt tijdens en na de zwangerschap, en de gevoelens die je hierbij kunt hebben. Deze week deelt Melissa, tweelingmama van Boaz en Morris, haar verhaal en foto’s.

“Eigenlijk ben ik altijd onzeker over mijn lichaam geweest. Ik woog al wat meer kilo’s dan een gemiddelde vrouw en daar was ik altijd onzeker over. Ik vond mijzelf niet mooi. Bepaalde kleding wilde ik graag dragen en dan had ik het eindelijk gekocht en durfde ik het niet aan te trekken. Het ene dieet na het andere.Totdat ik zwanger raakte. Toen vond ik mezelf prachtig. Wat was dat een fijn gevoel. Ik genoot er intens van.”

Mooie zwangere buik

“Zodra mijn zwangere buik zichtbaar werd kocht ik strakke shirts, zodat het goed te zien was. Wat was ik trots op mezelf. Ik was trots op mijn lichaam. Eindelijk voelde ik me niet dik, ik voelde me prachtig zwanger. Helaas kwam direct na de bevalling die onzekerheid weer terug. Ik heb mezelf echt moeten herpakken. En dat lukte! Toen kwam ik per toeval het account How about mom tegen en zij inspireerde mij zo.”

“Ik liet mijn vriend de foto van mijn buik en mijn zoontjes maken, eigenlijk voor mijn eigen collectie, maar al snel voelde ik de drang om hem te delen. Ik wil ook prachtige vrouwen inspireren. Dit verhaal vertel ik omdat ik vind dat die onzekerheid er mag zijn, of je nou dik, dun, lang of kort bent, striae of geen striae hebt. Je bent mooi.”

“Naast onzekerheid ken ik trots. Trots dat dit lichaam twee kindjes heeft gemaakt, gevoed en beschermd tot het moment daar was. Het was een fijn huisje voor onze kindjes en daar ben ik trots op. Mijn striae is de mooiste tatoeage die ik heb, en daar ben ik trots op. Ik zou graag tegen jou willen zeggen: omarm je lichaam. Wees trots en accepteer de veranderingen. Be proud to be a beautiful woman!”

Selflove Melissa: ik ben trots op mijn buik na de bevalling

Ode aan het moederlijf

How About Mom wil vrouwen helpen bij het accepteren en omarmen van hun postpartum lichaam. Dat doen we door het delen van echte verhalen, realistische foto’s en vooral de kracht van vrouwen en hun geweldige lichamen – die in staat zijn leven te creëren – te laten zien. In alle vormen en maten.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen