lange autorit met kids
19/07/2023

Momhacks voor (lange) autoritten of vluchten

Auteur

Datum

Categorie

Share

Producten of diensten die ons leven als moeder makkelijk maken: daar worden wij blij van. In onze rubriek Momhack delen we dit soort pareltjes. Deze week: tips om een lange autorit of vlucht met kids nét wat relaxter te maken.

Hoe fijn het ook is om met elkaar op vakantie te gaan, een lange autorit of vlucht met kleine kinderen is vaak best een uitdaging. We verzamelden een paar handige tips en producten die jou kunnen helpen om de rit of vlucht hopelijk voor iedereen leuker maken!

Snackbox

Bij Esmee zagen we dit idee voor een snackbox voor onderweg voorbij komen. Bij de Action koop je voor een paar euro een hobbybox met allerlei kleine vakjes die je kunt vullen met allerlei zoete en hartige snackjes.

Eigen tafeltje

Dit ga ik zéker aanschaffen voor onze roadtrip: een eigen tafeltje voor de kids. Om op te tekenen, rommelen met spulletjes, wat te snacken of de iPad op te zetten. Het loont wel de moeite om online even te zoeken naar het beste auto-tafeltje (prijs/kwaliteit).

Spulletjes bij de hand

Zelfs al stop je al hun spulletjes in een rugzak, kids slagen er al-tijd in om binnen de kortste keren van alles op grond te laten vallen of ‘kwijt’ te zijn. Het idee om al hun spulletjes (incl. wat snacks) voor hun neus aan de stoel te hangen vind ik top. Er zijn speciale auto-organizers te koop, maar je kunt ook een ‘hangende toilettas‘ kopen en deze aan de stoel voor hen hangen. Andere optie: zo’n hangende schoenenzak. Je moet ‘m misschien wel wat inkorten, maar hier heb je ook na de vakantie nog iets aan.

(Raam)stickers

Ideaal vermaak voor onderweg: stickers. In het vliegtuig is een groot stickerboek ideaal. Simpelweg stickers eraf halen en ergen op plakken vinden de meeste (kleine) kids leuk. In de auto kun je ook voor dit soort raamstickers kiezen.

Laat ons vooral weten of jij er gebruikt van hebt gemaakt én stuur het door naar andere momfriends!

Meer lezen?
Reizen met baby of jonge kinderen: 6 tips voor een relaxte reis
Dit zijn onze musthaves voor een relaxte vakantie met kleine kids

Fotocredits: See Vanessa Craft

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief