fles flesje baby
24/04/2023

Vergeet gender reveal of babyshower: geef een nesteldrang feestje

Een idee waar wij vrolijk van werden afgelopen week: een nestel(drang) feestje organiseren bij de aanstaande moeder thuis. Geen stress over de gender reveal of baby-shower organisatie, maar een klein groepje dat bij jou thuis komt helpen om je voor te bereiden op de bevalling en de kraamtijd.

Waar kun je aan denken? Hulp bij het inrichten van de babykamer, babykleertjes wassen en opvouwen, luiers en andere benodigdheden kopen, en vooral veel voorbereidingen voor een ontspannen kraamtijd. Door bijvoorbeeld verse maaltijden vooruit te koken en in te vriezen.

Het idee voor een nesteldrang feestje of nesting party ontstond bij de Amerikaanse Tany Ebony, die het organiseerde voor haar zwangere dochter. “We kozen ervoor om een nestfeest te houden, in tegenstelling tot gender reveal, omdat het veel voordeliger en specialer is voor het gezin.” Nadat ze foto’s op Facebook deelde, ging haar post viral.

nestel feestje thuis

Het nestel(drang) feestje van Ebony werd duizenden keren gedeeld op sociale media en kreeg veel bijval. “Wat een goed idee! Veel beter dan een stressvolle onthulling van het geslacht of een babyshower.” Of een andere reactie: “Wat had ik deze steun graag gehad… prachtig!”

Wij vinden het een geweldig plan. Organiseer met een klein clubje – je zus, nicht, vriendinnen, familie – een middagje waarop je de aanstaande moeder helpt met voorbereidingen op de kraamtijd. Alle hulp is welkom, en zo kun je er heel bijzonder en intiem moment van maken.

Eigenlijk gaat het er niet eens om hoeveel maaltijden er gekookt en ingevroren worden, of hoeveel pakken luiers er in de kast liggen. Met zo’n nestel-feestje thuis laat je zien dat jij als vriendin of familielid betrokken bent bij de (nieuwe) ouders en de baby. Zodat zij weten dat ze jou ook om hulp kunnen vragen als dat nodig is. Wat een mooi cadeau om nieuwe ouders te geven!

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen