Favoriete accessoires voor Bugaboo kinderwagen

Je wandelt wat af met je baby. Naar de opvang, om zelf een frisse neus te halen of om jouw baby in slaap te laten vallen. Een fijne kinderwagen is essentieel. Wist je dat je het voor jezelf en voor jouw mini(‘s) nóg een stuk comfortabeler kunt maken met deze kinderwagen accessoires?

Anna Jacobs

Anna Jacobs

Anna is mede-oprichter van How About Mom, ondernemer en moeder van zoon Jacob en dochter Olivia.

Mijn favoriete accessoires voor de Bugaboo kinderwagen? Hier komen ze:

1. Mee-rijd plankje

Met één baby of kindje kun je vaak vrij gemakkelijk op pad. Heb je een baby én peuter of kleuter, dan kan dit wat extra uitdagingen met zich meebrengen. Afhankelijk van het leeftijdsverschil van de kids (maar ook jullie woonsituatie, auto etc.) kun je kiezen voor een duo-wagen. Als je het bij een reguliere kinderwagen wilt houden, dan is een meerijdplankje de ultieme lifesaver.

Je klikt het plankje gemakkelijk vast aan je Bugaboo kinderwagen (dankzij de adapter past deze op ieder model!) en vervolgens kan jouw kleine tijdens het wandelen op het plankje gaan staan of op het stoeltje gaan zitten. Je kunt het meerijdplankje gemakkelijk omhoog klappen als je er even geen gebruik van maakt tijdens het wandelen. Bijvoorbeeld als die eigenwijze tweejarige tóch besluit per se zelf te willen lopen.

Bugaboo meerijdplankje

2. Cupholder voor koffie to go

Speciaal voor al die keren dat je nóg maar even een rondje gaat wandelen om je baby in slaap te krijgen. En de ochtenden dat je stokjes nodig hebt om je ogen open te houden. Maar ook als jij jezelf gewoon op een heerlijke koffie, thee, smoothie to go trakteert is deze cupholder ideaal. Kun je ook goed inzetten als lokaas in combinatie met het meerijdplankje: zet een klein snackje in de cup holder en je houdt je peuter weer even zoet tijdens het wandelen. 

Bugaboo accessoires cupholder
Bugaboo accessoires: cupholder voor koffie to go

3. Adapters voor de MaxiCosi

Elke nieuwe moeder weet: als jouw baby ein-de-lijk slaapt wil je hem of haar absoluut níet wakker maken. Je kindje over moeten plaatsen van autostoeltje of MaxiCosi naar kinderwagen is vaak tricky business. Daarom zijn deze adapters ideaal. Door het zogeheten click & go-systeem schakel je gemakkelijk van auto naar kinderwagen en snurkt jouw mini gewoon rustig door. 

4. Warme voetjes met voetenzak

Bij ongeveer zes maanden stap je over van de wieg naar de stoel in de kinderwagen. In de wieg kon je jouw kleintje gemakkelijk inpakken met een extra warme deken, maar in de stoel gaat dat een stuk onhandiger. Losse dekentjes vallen op de grond en je hebt er niets aan als het regent of sneeuwt. Een voetenzak is wat ons betreft ideaal. We know, het is best een prijzige aankoop, maar wel eentje waar je geen spijt van zult hebben. Jouw kindje zit altijd lekker warm, het scheelt ontzettend veel gedoe en je kunt de voetenzak in de wasmachine stoppen als er weer eens een boterham op uitgesmeerd of een knijpfruitje op leeggeknepen is. Ook niet geheel onbelangrijk: de voetenzak is in allerlei mooie kleuren verkrijgbaar én kun je makkelijk als klein bundeltje onderin de kinderwagen meenemen. 

5. Regenhoes: door weer en wind

Ik weet nog dat ik met deze regenhoes in mijn handen stond te twijfelen. Zouden we dat echt wel gaan gebruiken? Je gaat toch niet buiten wandelen als het hard regent? Ha! Een jaar verder in het ouderschap en ik ben dolblij dat die hoes er is. Juist voor die onverwachte regenbuien als je net besloot een lange wandeling te gaan maken of de buien waar je toch doorheen moet omdat je écht naar huis of werk moet. Je kunt de regenhoes klein opvouwen en in een vakje van de bak onder de kinderwagen stoppen, zodat je hem altijd bij je hebt als het nodig is. Wat ik extra leuk vindt aan deze hoes is dat je jouw kindje door het scherm heen goed kunt blijven zien – en andersom. 

6. Bugaboo luierrugzak

De zoektocht naar de ideale luiertas op de baby uitzetlijst kan even duren. Hij moet praktisch zijn en een beetje mooi en goed aan de kinderwagen kunnen hangen. Daarnaast moeten jullie er allebei mee over straat willen lopen. Voor de luierrugzak van Bugaboo geldt dat allemaal.

De rugzak heeft allerlei handige vakjes, een verschoonmatje (voor de verschoning onderweg) en een geïsoleerde houder om het flesje van jouw baby warm te houden. Hoeven er geen luiers mee meer? Dan doet ‘ie ook prima dienst als gewone rugzak. 

Dit artikel is geschreven als onderdeel van een samenwerking met onze partner Bugaboo.

bugaboo accessoires