Review Bugaboo Dragonfly

De trap op met een slapende baby in de reiswieg, trap weer af, trap weer op met het onderstel van de kinderwagen. Zo zagen de eerste maanden met mijn jongste zoon eruit, toen we nog midden in het drukke centrum van Utrecht woonden. Had ik toen maar de Bugaboo Dragonfly gehad, dat had me veel traptreden en gesjouw bespaard. 

Frederieke Jacobs

Frederieke Jacobs

Frederieke is mede-oprichter van How About Mom, ondernemer en moeder van twee zoons: Sam (2020) en Tijn (2023).

Bugaboo lanceert een nieuwe kinderwagen, de Dragonfly. Een mega compacte reis kinderwagen, die je met gemak volledig inklapt. In deze review vertel ik je hoe ik de Bugaboo Dragonfly vind.

Review Bugaboo Dragonfly

Mijn zoontje Tijn is inmiddels bijna 4 maanden, dus ik gebruik de reiswieg om te testen. Het in elkaar zetten van de kinderwagen is een fluitje van een cent met de bijgeleverde instructie. Het stoeltje voor de kinderwagen ziet er ook mooi en stevig uit en heeft een te verlengen voetensteun voor wanneer mijn kind groter wordt. De vrolijke blauwe zonnekap biedt hem straks bescherming in de zomermaanden.

Comfort voor de baby

Wat ik fijn vind aan Bugaboo’s kinderwagens is het comfort voor mijn kindjes: een zacht matrasje (dat schoongemaakt kan worden), een veilig wiegje van stevig materiaal en luchtvensters om frisse lucht door te laten. Je merkt aan de kwaliteit van de materialen dat de kinderwagens gemaakt zijn om lang mee te gaan en veilig, stevig en comfortabel zijn. Best een verschil met andere kleine inklap-kinderwagens die ik weleens heb getest en waar ik het matrasje of materiaal behoorlijk flimsy vond.

De Bugaboo Dragonfly combineert comfort met een innovatieve inklapfunctie. Het opklappen gaat écht probleemloos en snel. Door de knoppen op de duwbeugel in te drukken en naar beneden te schuiven, klappen het wiegje en de wielen in elkaar. Zo wordt de kinderwagen in een paar seconden in z’n geheel ingeklapt en kun je hem moeiteloos in de achterbak van je auto of in de gang parkeren. Grote plus: je kunt de inklapfunctie met één hand bedienen, terwijl je je baby, de luiertas, boodschappen of jouw koffie to go in de andere vasthoudt.

Bugaboo Dragonfly review
How About Mom's Frederieke test de Bugaboo Bugaboo Dragonfly

Onmisbaar: opbergruimte

Let’s face it… als moeder van jonge kids kun je nooit meer zonder setje schone kleren, speelgoed of snacks op pad. Daarom is de opbergruimte van de Dragonfly extra fijn. Er zit een extra grote bagagemand onder de kinderstoel, die maar liefst 10 kilo kan dragen.

Ook slim van Bugaboo: het uitrekbare opbergvak aan de achterkant van de wagen. Die kun je verplaatsen naar voren, naar achteren of omhoog naar de duwbeugels van de kinderwagen. Dit opbergvak heeft een rits, dus ik stop bijvoorbeeld mijn handtas, portemonnee en telefoon hierin als ik mijn handen vrij wil hebben en spullen veilig en uit het zicht wil opbergen.

Overwegingen als je een kinderwagen wil kopen

Sturen en manoeuvreren gaat ook moeiteloos met de Bugaboo Dragonfly. De kinderwagen heeft minder grote banden dan de Bugaboo Fox 5, maar is alsnog prettig om mee te lopen. Omdat de wagen ook een paar centimeter smaller is dan de Fox 5, is hij ideaal in smalle straten of een drukke stad.

Wat kun je nog meenemen in de keuze voor een kinderwagen, als je aan het oriënteren bent op een nieuwe kinderwagen en de Bugaboo Dragonfly overweegt:

  • Weinig ruimte in je huis, appartement of gang? Ingeklapt is de Bugaboo Dragonfly een klein pakket dat je makkelijk opbergt.
  • Zoek je een kinderwagen waarmee je langere afstanden kunt gaan lopen op veel verschillende terreinen (bos/strand/buiten) dan is de Bugaboo Fox 5 misschien een beter alternatief voor jou.
  • Op zoek naar een kinderwagen waarmee je makkelijk in de stad, op drukke plekken, in restaurants of musea wil kunnen manoeuvreren en altijd een veilig en comfortabel plekje voor je baby bij hebt? Dan is de Bugaboo Dragonfly zeker een goede optie.
  • Heb je al een ouder kind? Bugaboo biedt een meerijdplankje waar een oudere broer of zus veilig op kan zitten. Zo kun je als gezin de stad gaan ontdekken.

Bugaboo Dragonfly opgeklapt
Bugaboo Dragonfly: moeiteloos in de achterbak van je auto of in de gang parkeren

Een kinderwagen is een leuke en vaak ook grote en spannende aankoop van je baby uitzetlijst. Misschien heb jij al precies voor ogen wat voor kinderwagen jij straks wilt, misschien kun je nog wat hulp bij die keuze gebruiken. Waar kun je op letten bij een kinderwagen kopen?