Adressen verzamelen voor geboortekaartje

Tips om makkelijk en snel adressen te verzamelen

Het is vaak een iets minder leuk klusje dan een geboortekaartje uitzoeken: het verzamelen van de adressen voor de kaartjes. Maar je hebt een adressenlijst wel nodig als je straks de kaartjes wil versturen. Wij delen een paar tips om makkelijker de adressen voor geboortekaartjes te verzamelen.

How About Mom

How About Mom

Met ons team van 50 experts geven we jou betrouwbare informatie en advies in deze bijzondere fase van je leven.

Google Forms of Mailbook

Een slimme manier om adressen te verzamelen is mensen zelf even aan het werk te zetten. Zo weet je zeker dat hun adressen volledig en juist in jouw bestand komen te staan.

Er zijn programma’s zoals Mailbook die je hiervoor kunt gebruiken. Je maakt hierin een uitnodiging aan die je via Whatsapp, e-mail, SMS etc. kunt versturen en de adressen komen vanzelf in een handige Excel-lijst binnen.

In plaats van Mailbook kun je ook zelf een gratis Google Form aanmaken. Zet op dit formulier een paar simpele vragen (‘Wat is je naam?’ – ‘Wat is je adres?’) en stuur ‘m digitaal rond. Bij Google Forms komen de antwoorden binnen in Google Sheets. Deze kun je eventueel wel overzetten naar een Excel bestand.

Welke adressen verzamelen?

Een handige manier om adressen te verzamelen is één ding, maar dan moet je nog bedenken naar wie je dit gaat uitsturen. We lazen een handige tip om ‘thematisch’ te werk te gaan. Start met de familieleden die dicht bij jou en je partner staan. Bedenk dan aan welke ‘verdere’ familieleden van jouw kant je een kaartje wilt sturen en welke aan jouw partners kant.

Ga door met jullie vrienden en maak per vriendenkring een lijstje. Denk dan aan mensen met wie jullie werken, sporten of vrijwilligerswerk doen. Zijn er nog vrienden van jullie ouders die je een kaartje wilt sturen?

Tenslotte kun je nog denken aan organisaties, zoals de verloskundigenpraktijk of de kraamafdeling van het ziekenhuis, de school of opvang van oudere kids, of de kerk of sportclub.

adressen verzamelen voor geboortekaartje

Adressenlijst lenen

Niet iedereen zal zich hier even comfortabel bij voelen, maar mocht er iemand in jouw naaste omgeving net zijn getrouwd of een baby hebben gekregen, dan kun je natuurlijk ook vragen of je gebruik mag maken van hun adressenlijst. Deze lijst kun je gebruiken om eventuele ontbrekende adressen op te zoeken of om te checken of jullie niemand vergeten waren.

Adressenlijst compleet? Geboortekaartjes bestellen

Als de adressenlijst compleet is, kun je nadenken over het versturen van de geboortekaartjes. Je kunt ervoor kiezen om alle enveloppen van tevoren te bestellen, zodat je deze tijdens je verlof kunt schrijven.

Vergeet niet om ook alvast postzegels in huis te halen, dan hoef je straks alleen nog maar de geboortekaartjes erin te doen. Wil je volledig ontzorgd worden? Je kunt bij een aantal webshops van geboortekaartjes vaak ook kiezen voor een verzendservice. Zij pakken dan – tegen betaling – alle kaartjes in en versturen ze direct naar familie en vrienden.

Geboortekaartjes vragen

Geboortebord en andere originele aankondigingen

Heb je wel eens gedacht aan andere manieren om de komst van jullie kleintje aan te kondigen> Je kent ze misschien als de ‘te koop’ borden van de makelaar, maar deze borden lenen zich natuurlijk ook perfect voor de aankondiging van jouw mini. Zo’n weersbestendig geboortebord is gemaakt van hard, maar flexibel plastic en kun je bijvoorbeeld vastmaken aan een deur of raam.

How About Mom: een 'onmisbare app voor aanstaande moeders' 📲