Tiny Library
15/10/2022

Een nieuwe baby kost gemiddeld 4000 euro, maar dat kán gelukkig goedkoper

Het is inmiddels meer dan zes jaar geleden dat ik mijn eerste kindje verwachtte. I kid you not als ik vertel dat we bij 25 weken de héle babykamer al hadden ingericht, de kinderwagen klaar stond in de gang én de Trip Trap alvast bij ons aan tafel stond. We waren, zacht uitgedrukt, een tíkkeltje enthousiast. We waren daarnaast een tikkeltje door de spaarrekening heen, want hey: een eerste baby krijgen is duur! Vooral omdat je het liefst alles nieuw wilt én je niet weet wat je allemaal gaat gebruiken, dus maar álles aanschaft. Herkenbaar?

Destijds bestond Tiny Library helaas nog niet, want wat had ik daar graag gebruik van gemaakt. Het concept is simpel: huur veilig en simpel de babyspullen die jij op dat moment nodig hebt voor een laag bedrag per maand. Daarmee had ik mooi 70% van mijn uitgegeven kapitaal kunnen besparen… 

Alleen wat je nu nodig hebt

Door producten tijdelijk te huren kun je allereerst voorkomen dat je items aanschaft die je precies één keer gebruikt en daarna niet meer (ik heb het over jou, Tummy Tub) of die je juist maar een heel korte periode gebruikt. Bijvoorbeeld de Newborn Set van Stokke. Een onwijs fijn stoeltje, maar wel kostbaar voor de korte periode dat je er gebruik van maakt. Hoe fijn is om dit item alleen te kunnen gebruiken in de periode dat je het echt nodig hebt en het vervolgens terug te mogen sturen? En nee: het retourneren van geleende items kost niet veel moeite. Het ophalen kun je makkelijk online in een paar klikken regelen.

Schoon én veilig

Natuurlijk is een tweedehands bedje of kinderwagen aanschaffen ook een goede optie. Maar tenzij Marktplaats afstruinen en vervolgens het hele land doorrijden je hobby is, kost dit vaak wel veel tijd én is het soms alsnog best kostbaar. Zeker als je speciaal een busje moet huren én naar de andere kant van Nederland moet rijden.. Ahum, ik geef de nesteldrang van toen de schuld 🙋‍♀️Daarnaast weet je niet altijd wat de kwaliteit en staat is van de tweedehands items die je koopt. Huur je een kinderwagen of kinderbedje bij Tiny Library, dan weet je dat deze producten van te voren professioneel worden gereinigd en refurbished. Zo is jouw babyuitzet niet alleen schoon, maar ook 100% veilig en voelt het als een zo goed als nieuw product. 

Tiny Library

De duurzame keuze

De meest verhuurde producten bij Tiny Library zijn kinderwagens en co-sleepers, maar je kunt nog veel meer producten huren, passend bij de fase van jouw kindje van 0 tot en met vier jaar. Bijvoorbeeld autostoeltjes, wipstoeltjes, een box, draagzak, voedingskussen of borstkolf. Los van de kosten die je bespaart door niet alles zelf te kopen en de flexibiliteit die je krijgt om producten slechts een tijdje te proberen of gebruiken, is een babyuitzet huren ook een duurzame keuze. En dat is iets waar wij als nieuwe ouders, met de verantwoordelijkheid om de wereld zo goed mogelijk achter te laten voor onze kids, blij van worden.

Zelf proberen?

Ben jij benieuwd geworden naar Tiny Library? Dan hebben wij goed nieuws. We mogen namelijk 30% korting op de eerste maand huur aan jullie aanbieden. Gebruik daarvoor de code howaboutmom30 bij het afrekenen.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen