borstvoeding of flesvoeding
15/06/2022

Borstvoeding of flesvoeding: wij zijn er voor jou

Auteur

Datum

Categorie

Share

Sommige vrouwen weten voor of tijdens hun zwangerschap al dat ze straks graag borstvoeding willen gaan geven. Andere vrouwen zijn er zeker van dat ze voor kunstvoeding gaan. Weer andere vrouwen besluiten de keuze voor borstvoeding of flesvoeding op het moment zelf te maken. Waar jij ook voor gaat: dit is een keuze die iedere vrouw voor zichzelf mag maken.

De keuze voor borstvoeding of flesvoeding is vaak gebaseerd op een ervaring, jouw persoonlijke situatie of je omgeving. Wat doen andere vrouwen en zwangeren om jou heen? Heb je zelf borstvoeding of flesvoeding gehad, waar ben je zelf groot op geworden? Hoe ziet jullie gezinssituatie eruit?

Melkproductie wel of niet op gang brengen

Ongeacht de keuze voor borstvoeding of flesvoeding gebeurt er in je lijf van alles tijdens de zwangerschap om je lichaam voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Wanneer je de borst wilt geven, vertellen we je graag wat je tijdens je zwangerschap en in de eerste 24 uur met jouw baby kunt doen om zo’n goed mogelijke start te maken.

Weet jij zeker dat je geen borstvoeding wilt geven, dan helpen we je in onze cursus flesvoeding om ervoor te zorgen dat jouw melkproductie juist niet op gang wordt gebracht. Na de bevalling kan je lichaam, onder invloed van hormonen, beginnen met de productie van colostrum en melk. Daarom is het belangrijk om te weten wat er gebeurt.

We weten van de prachtige gezondheidsvoordelen van moedermelk voor de baby én voor jou. Daar vertellen we je ook graag alles over in deze cursus. Hoe moedermelk zich aanpast aan de behoefte van jouw kindje, zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen.

Borstvoeding of flesvoeding

We weten ook dat borstvoeding zwaar en uitdagend kan zijn. Dat het veel van je vraagt. We vinden het belangrijk om daar ook eerlijk over te zijn, zodat je weet wat je te wachten staat en jij je kan voorbereiden op het geven van borstvoeding. Soms is borstvoeding geven puur vanuit de baby gezien de beste optie, maar voor jou niet. Omdat het lichamelijk of mentaal gezien té veel van je vraagt. Dat kan lastig zijn om te accepteren, zeker als je heel graag met de borst had willen voeden. Ook daar willen we jou bij helpen.

Een lichaam dat verandert tijdens de zwangerschap is bijzonder, maar soms ook complex. Wanneer voel je je weer jezelf? Zeker als je veel last hebt van die zwangerschapshormonen kun je misschien niet wachten tot je je weer ‘de oude’ voelt. Of tot jouw lichaam weer gewoon ‘alleen’ van jou is. Sommige vrouwen vinden het idee van een baby aan hun borst geweldig, bij andere vrouwen roept het vervelende gevoelens of herinneringen op.

Borst of fles: je hebt altijd een keuze

Tenslotte: je hoeft niet direct één keuze te maken. Het is ook mogelijk om de borst te proberen en over te gaan op de fles. Of om te kiezen voor kolven en het geven van een flesje. Je kunt zelfs wél colostrum aan je baby geven – die belangrijke superfood die je baby’s immuunsysteem geweldig helpt – zonder echt met borstvoeding te beginnen.

Wat je ook kiest, wij staan achter je. Daarom vind je bij How About Mom een online cursus flesvoeding én een online cursus borstvoeding. Jij zorgt voor de baby, wij zijn er voor jou.

Meer lezen?

Review online cursus flesvoeding: “Ik vond het zo fijn om van een specialist meer te horen over hoe je reflux en verborgen reflux kunt herkennen”


Review online cursus borstvoeding
: “Alle aanstaande ouders zouden deze cursus mogen volgen voor een vertrouwde voorbereiding op het geven van borstvoeding.”

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief