bevallen verhalen
27/12/2022

De best gelezen verhalen van 2022 over bevallen

Auteur

Datum

Categorie

Share

Samen met onze experts schreven we verhalen over alle facetten van bevallen. Van (natuurlijke) pijnstilling, tot hulpmiddelen bij de bevalling, thuis bevallen en mindfulness: dit waren de best gelezen verhalen in 2022 over bevallen.

Bevalbal of TENS

Als je gaat bevallen van je kindje, heb je hier in principe weinig voor nodig. Maar er bestaan wel hulpmiddelen tijdens de bevalling die het je net een beetje makkelijker kunnen maken. Doula Sanne licht een aantal van deze tools toe en geeft een overzicht van handige hulpmiddelen tijdens de bevalling.

Haal dit in huis

Wat heb je – praktisch gezien – nodig in de voorbereiding op een thuisbevalling? Plus: moeders delen wat zij onmisbaar vonden tijdens hum thuisbevalling.

Had iemand dat even kunnen vertellen…

We weten allemaal dat je een bevalling niet kunt plannen, maar zoveel mogelijk voorbereid zijn vinden de meeste moeders heel prettig. Want wat kun je nou eigenlijkWerk verwachten van een bevalling? Om die reden vroegen we jullie wat jullie van te voren hadden willen weten over bevallen.

Werk nou even mee!

Wat kan jij zelf tijdens je bevalling doen om de ontsluiting soepeler te laten verlopen? En wat zijn medische interventies die soms helpend of nodig kunnen zijn als de ontsluiting lang duurt? In dit artikel vertelt Doula Sanne alles over niet vorderende ontsluiting.

Oefenen met aandacht

Mindfulness is een methode om je te helpen het heden te onderzoeken en te accepteren. In dit artikel leer je alles over de inzet van mindfulness tijdens de bevalling.

Muziek, tegendruk en een doula

Naast een ruggenprik of pompje bestaan er ook allerlei niet-medische manieren bestaan om de pijn van de weeën te verlichten. Doula Sanne deelt in dit artikel haar 8 beste tips voor natuurlijke pijnstilling tijdens de bevalling.

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief