eerste hapjes baby leert eten
05/01/2023

Dit eten versterkt het immuunsysteem van jouw kindje

Auteur

Datum

Categorie

Share

Er is momenteel een griepepidemie gaande in Nederland. Misschien hebben jij en of je gezin dit al ervaren (ugh!), misschien zijn jullie de dans nog ontsprongen. Het is hoe dan ook goed om onze gezondheid in de gaten te houden en eventuele voorzorgsmaatregelen te treffen. We delen graag een aantal voorbeelden van eten dat het immuunsysteem van je kindje kan versterken.

Broccoli

Broccoli is een grote bom van vitamine A, C en E. Wist je dat je meer voedingsstoffen behoudt als je broccoli stoomt in plaats van kookt?

Eieren

Eieren bevatten vitamine A, een vitamine die een rol speelt in de ontwikkeling van een type witte bloedcellen dat je lichaam beschermt tegen ziekteverwerker. Je vindt vitamine A ook in de eerder genoemde broccoli en andere donkere bladgroentes.

(Rode) paprika

Paprika’s zijn rijk aan vitamine C. Vitamine C ondersteunt je immuunsysteem én stimuleert de opname van ijzer, wat ook belangrijk is voor je weerstand.

Tomaten

Tomaten bevatten veel lycopeen, wat zowel een kleurstof als een antioxidant is. Antioxidanten kunnen het lichaam helpen om te vechten tegen ziekten. De antioxidant helpt ook het vermogen van je immuunsysteem om verkoudheid en griep te bestrijden.

Blauwe bessen

Deze kleine besjes zijn immuunversterkende superfoods. Blauwe bessen bevatten flavonoïden – een type antioxidant dat schade aan cellen kan helpen verminderen en je immuunsysteem kan stimuleren. Bovendien bevatten bosbessen veel vitaminen, waaronder vitamine C vitamine A.

Avocado

Avocado bevat volop vitamine E. heeft het lichaam nodig om het immuunsysteem sterk te houden tegen virussen en bacteriën.

Kidneybonen

Je kunt de kidneybonen op verschillende manieren aan je kindje aanbieden, bijvoorbeeld als losse boontjes of gepureerd.

Yoghurt

Yoghurt bevat ook allerlei vitaminen en mineralen die de immuunfunctie van het lichaam ondersteunen, waaronder zink, selenium en magnesium.

Meer lezen?
De Rapley methode, Kleintjesmethode en gepureerd eten: wat zijn de verschillen?
Baby’s eerste hapjes: groente of fruit?

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief