fijne start week
04/02/2023

Een fijne start van de week: dít zijn jullie tips

Auteur

Datum

Categorie

Share

Vorige week deelde ik op Instagram dat ik standaard op zondag een moment neem om vooruit te kijken naar de nieuwe week. Hoe zien mijn werkdagen eruit, welke afspraken staan er en moet ik nog ergens naartoe? Hoe ziet de week van de kids eruit, zijn er nog speciale dingen op school? Staan er in onze gezamenlijke agenda nog afspraken en hoe zien onze avonden er deze week uit? Eten we samen, wat eten we én wie regelt dat de boodschappen daarvoor in huis zijn. Je snapt ‘m 🙂 Het geeft mij een gevoel van rust en controle in een toch wel vrij hectische tijd. Ik was benieuwd wat jullie voor gewoontes hebben voor een fijne start van de week en deel de antwoorden graag ter inspiratie.

‘Ik zorg dat het hele huis weer is opgeruimd voor een nieuwe week en dat ik alle was heb weggewerkt’

‘Maandag is standaard mijn vrije dag en dat geeft zoveel rust. Het weekend kan besteed worden met het gezin en maandag doe ik het huishouden’

‘Ik maak een weekmenu en de boodschappenlijst, anders heb ik elke dag stress voor het eten’

‘Ik zorg dat ik een momentje voor mezelf heb op zondag’

‘De weekplanning maken op zondag vind ik fijn: niet alleen de taken, maar ook rustmomenten afspreken’

‘Een fijne start van de week krijg ik door zondag op tijd te gaan slapen (en hopen dat ik niet té vroeg wakker wordt gemaakt…)

‘We plannen op zondag samen in wie die week op welke dag kan sporten. Dat werkt voor allebei als een goede stok achter de deur’

‘Op zondag kook ik alvast voor maandag en dinsdag’

‘Ik leg in ieder geval voor twee dagen kleding voor mezelf en de kinderen klaar’

‘Iedere zondagavond ga ik een uur in bad. Geurkaars erbij, glaasje wijn, een fijn boek of serie. Dat vind ik een heerlijke start van een nieuwe week’

HelloFresh wordt bij ons op zondag bezorgd. De koelkast vullen en op het bord in de keuken opschrijven wat er op het menu staat die week geeft me zo’n zelfvoldaan gevoel’

Meer lezen?
Ouder hack: waarom het inlassen van een wekelijks ‘administratie’-uurtje goed kan werken

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief