ouder hack
19/07/2022

Ouder hack: waarom het inlassen van een wekelijks ‘administratie’-uurtje goed kan werken

Van een zorgeloos leven met z’n tweeën naar werknemers in B.V. kind & huishouden. Welkom bij het ouderschap. Ineens zijn er dagelijks 1001 klusjes en taken die er in en rondom jullie huis moeten worden uitgevoerd. Dat voelt soms saai en vervelend en kan voor irritatie zorgen. Hoe zorg je ervoor dat dit stuk wat soepeler verloopt? Wij vonden een ultieme ouder hack die we graag met je delen (en thuis zéker gaan introduceren).

Ondernemer Celine Hartford deelt op haar TikTok een hack die naar haar zeggen haar huwelijk heeft gered. Celine heeft nog geen kinderen, maar haar tip is wat ons betreft zowel voor ouders als mensen zonder kinderen toepasbaar.

In een video getiteld ‘5x stomme dingen waar we geen ruzie over willen maken’ legt ze uit dat het administratieve uurtje hun tijd is om alle kleine, soms irritante klusjes te doen waar je anders door de week heen tegenaan loopt. Wat doen Celine en haar partner in hun administratieve uurtje?

  1. Controleren of er pakketten zijn besteld die teruggestuurd moeten worden én dit vervolgens direct doen
  2. Afspraken maken voor bijvoorbeeld de tandarts, huisarts of kapper
  3. Bedenken wat er allemaal moet worden gekocht of besteld voor in huis en hier een lijstje van maken, óf het meteen oplossen
  4. Bedenken wat er allemaal moet worden geregeld in huis en dit oftewel opschrijven of er direct actie voor ondernemen
  5. Leuke afspraken samen (of als gezin, red.) inplannen, eventueel zelfs reserveringen maken
  6. Reageren op vrienden of kennissen die gedurende de week contact hebben gelegd en eventueel met hun direct een afspraak maken.

Kortom, het koppel neemt één uur per week de tijd om samen allerlei alledaagse klussen te regelen, ze hier tijdens de rest van de week geen gedoe meer over hebben. Slimme hack: juist door iets in te plannen en te organiseren, zorg je er vaak voor dat het ‘uit’ je hoofd gaat en niet meer blijft rondspoken, zoals zo veel huishoudelijke taken bij moeders.

Dat geeft niet alleen meer rust en ruimte in je hoofd, maar doet je relatie vermoedelijk ook veel goeds. Ga jij het ook uitproberen?

Meer lezen?
Moeders en mentale last
Liefde en luiers: zo houden andere moeders hun relatie goed als ouders

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen