Ina Heijnen How about mom

Ina Heijnen

Ina Heijnen is bedrijfsdoula en Birthlight yogadocente, gespecialiseerd in zwangerschap en de postnatale periode. Ze begeleidt zwangere vrouwen en kersverse moeders op hun werk, en schreef het boek ‘Spuug op je blouse’. 

Spuug op je blouse

Stel ik me aan? Werk ik wel genoeg? Ben ik een zeur? Bijna elke zwangere vrouw en werkende moeder heeft dit soort gedachten. Een worsteling met de verwachtingen van collega’s, je werkgever, klanten of van jezelf. Hoe doen andere vrouwen dat? In Spuug op je blouse vertellen 18 moeders openhartig over hun ervaringen op het werk, zoals zwangerschapsdiscriminatie, bekkenpijn, miskramen, ivf-trajecten en kolven in de bezemkast. Wat is normaal? Waar heb je recht op? 17 experts geven je praktisch advies. Zodat jij kunt kiezen wat bij je past.

Zwanger en werk

Ina: ‘Een doula biedt ondersteuning in je zwangerschap, tijdens en na een bevalling. Op fysiek, emotioneel en praktisch vlak. Ik doe dat specifiek voor zwangere vrouwen die hun welzijn willen vergroten op hun werk. Je hoeft niet door te lopen met fysieke of mentale klachten. Je (ongeboren) baby en jij mogen niet lijden onder je werk en je mag echt iets verwachten van je werkgever. Als bedrijfsdoula help ik vrouwen met hun kinderwens, zwangerschap en de postpartumperiode in combinatie met je werk. Ik kan je praktische tips geven, vertellen wat je rechten zijn of een luisterend oor bieden. Kan ik je niet verder helpen? Dan heb ik een groot netwerk van professionals waar ik je naar kan doorverwijzen.’

Artikelen met Ina Heijnen