mombrain acties
13/06/2024

De meest grappige mombrain acties

Hoewel mombrain misschien klinkt als een fictieve aandoening of een handig excuus voor vergeetachtigheid, is het een echte aandoening die door de wetenschap wordt ondersteund. Er vindt als je moeder wordt namelijk letterlijk een verandering in je hersenen plaats. Maar goed, wetenschap of niet, dat moederbrein is soms wel een tikkeltje onhandig… We delen een aantal grappige mombrain acties.

‘Ik vulde de bakolie bij met handzeep. Ik weet nog dat ik dacht: wat raar dat de olie bubbelt…’

‘Ik ben een thuisblijfmoeder van twee kleine kinderen en ik ging gisteravond voor het eerst in lange tijd in mijn eentje naar de film. Het voelde goed om eindelijk weer even iets voor mezelf te doen en even het huis uit te gaan. Tot ik er bij de bioscoop achterkwam dat ik nog op mijn pantoffels liep..’

‘Ik vergeet regelmatig middenin de zin wat ik eigenlijk aan het vertellen was’

‘Ik zette gisteravond het ijs in de koelkast. Huilde bijna de volgende ochtend toen ik ontdekte dat het allemaal gesmolten was.’

‘Ik had een online afspraak ingepland en zal al tien minuten in de bespreking, voordat ik me realiseerde dat ik deze meeting met een heel ander iemand moest hebben’

‘Bij gebrek aan een sterilisator maak ik flesjes en spenen schoon in kokend water. Helaas ben ik al meerdere keren vergeten dat ik daarmee bezig was. Gelukkig hebben we een goed brandalarm, maar de pannen en hun inhoud kon ik weggooien.’

‘De keren dat ik koffie zet zonder capsule in de machine te gooien is niet meer op twee handen te tellen’

‘Ik ging naar werk met twee totaal verschillende schoenen aan. Sterker nog, ik was daar al een paar uur voordat een collega me erop wees…’

Meer lezen: Ook last van mombrain? Hierdoor komt het en dit kan jou helpen

‘Ik had haast en per ongeluk mijn zwangerschapsbroek achterstevoren aangetrokken. Toen ik al in de supermarkt stond kwam ik erachter dat de kontzakken op de voorkant zaten. Zo gênant.’

‘Ik ging naar de keuken om melk voor in mijn koffie en de onderdelen van mijn kolf te pakken. In plaats daarvan pakte ik een flesje met afgekolfde melk en deed die bijna in mijn koffie. Gelukkig zat mijn man aan het kookeiland en kon hij me net op tijd waarschuwen.’

‘Ik laat mijn portefeuille stelselmatig in de luiertas en laat de luiertas met baby bij de oppas/grootouders terwijl ik naar mijn werk ga.’

‘Ik heb een peuter en ik ben zwanger van nummer twee. Sinds ongeveer tien weken weet ik niet meer hoe ik een mes moet gebruiken. Ik ben linkshandig dus soms doe ik dingen ‘achterstevoren’, maar ik kan me niet herinneren met welke hand ik een mes vasthoud. Zó vreemd.’

‘Vorige week op het werk vergat ik waar ik mijn auto had geparkeerd. Ik zwierf 5 minuten rond op de parkeerplaats voordat ik me realiseerde dat ik in de parkeergarage had geparkeerd. Ik heb gaf diezelfde middag ook ergens mijn meisjesnaam als achternaam op, terwijl ik al drie jaar ben getrouwd en die naam niet meer gebruik.’

‘Ik stopte mijn zoon in bad met zijn sokken nog aan…’

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen