hellofresh cadeau
10/02/2023

Boodschappen op de stoep of een vers bereide maaltijd

De liefde van een (nieuwe) moeder gaat door de maag. Als je aan ouders vraagt waar zij zich door geholpen of gesteund voelen, dan speelt eten daarin een grote rol. Verse maaltijden in de kraamtijd, een warm bordje eten als je uit werk komt of een tas met boodschappen voor de deur. 

Als je voor het eerst zwanger bent kun je je niet voorstellen dat er weken gaan komen waarin het een onmogelijke opgave is om zelf te koken en te eten met een newborn in huis. Toch is het zo. Als je dit een keer zelf mee hebt gemaakt, dan weet je dat maaltijden de beste kraamcadeaus zijn. Wél lekker en voedzaam eten, maar niet de stress van het bedenken en bereiden van een maaltijd. Het is dus niet zo gek dat veel nieuwe moeders aangeven dat ze zich door die lasagnes, soepjes en curry’s letterlijk gesteund voelen. 

Maar ook na de kraamtijd zijn boodschappen doen en eten verzorgen twee dingen waar ouders enorm door ontlast kunnen worden. Opa’s en oma’s die oppassen en ook koken voor de rest van het gezin, buren die je uitnodigen om daar even aan te schuiven of een vriendin die wat boodschappen mee brengt. Simpelweg niet na hoeven te denken over wat er op tafel komt te staan en wie wanneer boodschappen moet doen is nu eenmaal fijn. 

HelloFresh cadeau

Een andere manier om ouders te ontzorgen is door HelloFresh. Misschien ken je HelloFresh als een service die je voor jezelf kunt afsluiten om te zorgen voor lekkere boodschappen en maaltijden thuis. Maar wist je dat je HelloFresh ook cadeau kunt geven? Voor €45 euro geef je twee personen drie maaltijden in een week cadeau. 

Thank you HelloFresh

Uiteraard kun je ook jezelf ontlasten door het bedenken van de maaltijden en het doen van de boodschappen uitbesteden. Zoals ik eerder schreef zocht ik naar meer rust in de avondspits en koos ik daarom voor HelloFresh. Als mijn box met boodschappen op maandagochtend wordt bezorgd, ben ik direct relaxt. Geen stress over ‘wat eten we vanavond weer’, niet nog even snel naar de supermarkt om boodschappen te halen en makkelijke, snel te bereiden gerechten waar we allemaal lekker van eten. 

Natuurlijk is het een luxe die je jezelf moet kunnen en willen permitteren, maar ik raad je zeker aan om eens te bekijken wat je wekelijks aan boodschappen kwijt bent en wat je bij HelloFresh zou betalen om voor jullie gezin een aantal dagen in de week de maaltijden te laten verzorgen. Bij ons kwam dat sommetje wel uit. 

Dit artikel is geschreven als onderdeel van een samenwerking met onze partner HelloFresh.

Meer lezen?
Mijn goede voornemen? Meer rust in de avondspits
Het ouderschap is uitdagend: zes waardevolle adviezen voor jou

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen