Halloween outfit DIY
29/10/2022

Last minute DIY Halloween outfit voor kids

Auteur

Datum

Categorie

Share

Onverwacht toch een rondje trick or treat langs de huizen in de buurt en geen outfit voor jouw kid(s) geregeld? Dat kan de beste moeder overkomen 🙋🏽‍♀️ Wij helpen je uit de brand met wat inspiratie voor DIY Halloween outfits. Komen ze!

Stoere ridder

DIY halloween outfits

Niet écht eng, maar wel goed te DIY’en. Zoek een (fiets)helm en een paar stukken karton om een schild en zwaard uit te knippen en leef je uit met aluminium folie. Iets meer Halloween? Maak er een bloederig zwaard en schild van door nep bloed (verf, ketchup, rode kleurstof) erop te smeren.

Enge bruid

DIY halloween outfits

Wat heb je nodig? Een groot wit t-shirt of oud jurkje en wat extra lappen stof. Hul jouw kind in het wit – inclusief sluier of sleep en geef haar met schmink of make-up een verlopen feest-look. Verwilderde haren, eventueel zwart geverfde nageltjes en voila, een enge bruid aan je voordeur.

Gekke uitvinder

DIY halloween outfits

Pak een oud overhemd van papa en zoek in de keuken naar wat oude (maat)bekers, vaasjes of slangetjes. Voor extra effect toupeer je het haar van je kind met wat haarlak en kijk je of je ergens een oude (zonne)bril heb waar je de glazen uit kunt halen.

Piraat

DIY halloween outfits

Niks mis met de goede, oude piraten-look. Waar ga je naar op zoek? Een gestreept shirtje (van je kind of jezelf), een doek die je als bandana kan gebruiken en een zwart ooglapje (kun je knippen uit een oud stukje stof of oud zwart shirt). Met zwart oogpotlood of schmink regel je zo een stoppelbaard en flinke jaap op de wang. Arrrr!

Moeraswezen

DIY halloween outfits

Zo fraai als die outfit hierboven, da’s misschien niet haalbaar. Maar kijk vooral wat jij kunt doen met: oude groene/blauwe kledingstukken (die je hopelijk wat kunt verknippen om er slierten aan de onderkant aan te maken), oude sponzen, theedoeken of schoonmaaklapjes. Gooi wat klimop of een andere klim- of hangplant in de strijd en zoek vooral naar die old school blauwe, groene, zilveren oogschaduw voor zijn of haar gezicht.

Skelet

DIY halloween outfits

Zo’n skelet outfit is inderdaad heel makkelijk om te kopen. Maar daar ben je niet aan toegekomen óf je hebt geen zin om er geld aan uit te geven, dus we gaan voor een DIY skelet outfit. Wat heb je nodig: een zwarte broek en zwart t-shirt met lange mouwen. Zwarte handschoentjes maken het af. Kies geen items waar je aan gehecht bent, want er gaat op geverfd worden. Dan heb je witte verf nodig. Kledingverf is ideaal, maar worst case werkt een potje latex verf ook. Plaatje van een skelet erbij zoeken, kleding netjes neerleggen op tafel (met kranten eronder, okay okay) en verven maar. Maak het af met schmink (of make-up) en jij wint alsnog een mom of the year award.

Kleine bandiet

DIY halloween outfits

“Je snoep of je leven!”, roept jouw kleine bandiet. Ook deze outfit maak je makkelijk met items die je in huis hebt. Het bandieten maskertje maak je van een stukje oude zwarte stof (knip er een masker van met twee gaatjes voor de ogen en gebruik een elastiek om het achter het hoofdje vast te zetten). Zet een donkere muts op – misschien heb je zelfs wel een oude bivakmuts liggen?! – en zoek verder naar een zwarte broek en zwarte hoodie/t-shirt. Maak van één van die 1000 katoenen tasjes in je voorraad kast een geheime geldzak door er een euro (of dollar, wat jij leuk vindt)-teken op te verven en jouw kind is klaar om op boevenpad te gaan.

Spookhuis

DIY halloween outfits

Een wandelend spookhuis? Daarvoor heb je een kartonnen doos nodig die groot genoeg is om over jouw kind heen te passen. Knip er twee gaten in voor zijn of haar armen. Gebruik de restjes karton (of een extra doos) om raampjes, deuren, vleermuizen en andere griezelobjecten aan het spookhuis toe te voegen.

Hopelijk heb je met deze do it yourself (DIY) Halloween outfits nog wat last minute inspiratie kunnen opdoen. Veel plezier!

Bronnen: Women’s Day

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief