leukste binnenspeeltuinen
23/12/2023

De leukste binnenspeeltuinen

De weersvoorspellingen voor de kerstvakantie zijn niet al te best. Dat betekent dat we ons lekker binnen moeten gaan vermaken, maar de kids zullen ook af en toe even uit moeten razen. Waar kan dat beter dan in een fijne binnenspeeltuin? We delen in dit artikel tien keer de leukste binnenspeeltuinen in Nederland.

1. Speelboederij De Vossenberg

Bij Speelboederij De Vossenberg kunnen kinderen zich vermaken in een grote binnenspeeltuin met onder andere een grote klimkooi van zeven meter hoog met glijbanen, klimrekken, hindernisbanen, slingertouwen en een ballenbak. Voor kids van 1 tot 4 jaar is een speciale hoek ingericht met een kleine klimkooi en een zachte, afgeschermde speelvloer met speelgoeddieren. Uniek aan deze plek is zolder waar kinderen kunnen knutselen, timmeren en bouwen.

2. Speelparadijs Candy Castle

Candy Castle is naar eigen zeggen grootste, hoogste, en mooiste playzone van de Benelux. Deze indoor speeltuin bestaat uit tientallen attracties verdeeld over verschillende speelzones zodat je hier zowel met baby’s vanaf 6 maanden tot kids van 10 jaar kunt komen spelen.

3. Avonturenstad de Bubble Jungle

In Leiden vind je de Bubble Jungle, een overdekt speelparadijs van 2000 vierkante meter. Je vindt hier speciale dreumes- en peuterhoeken, maar ook een klimpark en zelf bestuurbare bubbelcars voor oudere kids. Kids vanaf 5 jaar kunnen hier ook lasergamen of BubbelGolf in the Dark spelen.

4. De Pretfabriek in Woerden

Bij de Pretfabriek in Woerden vind je momenteel een Winterland thema. Ook zijn er tijdens de kerstvakantie allerlei leuke extra’s voor kinderen bedacht, zoals sneeuwpoppen maken van marshmallows of schminken. Natuurlijk kun je in deze binnenspeeltuin ook vooral spelen, rennen, klimmen, glijden en zelfs met verf gooien. Ook fijn: de Pretfabriek heeft uitgebreide horeca.

5. KidZcity

KidZcity doet er nog een tandje bovenop: deze indoor speeltuin is maar liefst 5000 vierkante meter groot en heeft een enorm aanbod voor kleine én grotere kinderen. Van een klimdoolhof tot familieglijbaan, tot een interactieve vloer, lasergames en botsauto’s. Ook fijn: alle attracties zijn bij de prijs inbegrepen.

6. Kidseiland

Een freefall glijbaan, trampolines, touwbruggen, klimtorens, luchtkussens: Kidseiland in Den Haag klinkt als de ideale plek om de kinderen uit te laten razen niet waar? Wij moesten erg lachen om de omschrijving op hun website: ‘Al onze beweegbare speelattributen moeten worden aangedreven door de energie van uw kind. Hierdoor krijgt uw kind de lichamelijke beweging die het nodig heeft en zal hij of zij slapen op de terugreis naar huis.‘ Dat klinkt goed!

7. Monkey Town

Deze binnenspeeltuin heeft meer dan veertig vestigingen door heel Nederland, dus de kans is groot dat er ook eentje bij jou in de buurt is. De meeste locaties bieden zowel voor kleintjes fijne speelplekken (ballenbakken, softplay blokken) als voor oudere kids.

8. Spelekids

In Loosdrecht vind je Spelekids. Ook hier kun je terecht met je peuters – voor hen is er een speciale peuterzone – en oudere kids. Er zijn glijbanen, een ballenbak en indoor trampolines. Even bijkomen? Er is ook een mini-bioscoop en je kunt er wat computerspelletjes spelen.

9. Speelpark De Goudvis

Bij Speelpark De Goudvis heeft drie(!) overdekte speelparadijzen. Denk aan glijbanen, ballenbakken, slangentrappen en een kabelbaan. Een rondje maken in de helicopter of sleeën van de rodelbaan. het kan er allemaal. Voor de mini’s is er een speciale softplay-hoek met interactieve wand. Mocht het weer even meezitten, heb je hier ook een hele leuke oud-hollandse buitenspeeltuin.

10. Binnenspeeltuin Boegafun

Bij Boegafun in Venray zijn kids van 0 tot 13 jaar welkom. Je vindt hier onder andere een interactief doolhof, Spider Tower, XXL blokken, een voetbalkooi, raceauto’s en een klimvulkaan. Ook is er een speciale peuterzone.

Als laatste tip voor jou als ouder: vergeet vooral niet om voor jezelf een paar noise-canceling headphones mee te nemen 🙂

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen