positieve affirmaties vrouw
03/01/2024

Dertig positieve affirmaties voor jou als vrouw en (aanstaande) moeder

Positieve affirmaties, daar heb je waarschijnlijk weleens vaker over gehoord (of gelezen op How About Mom). Het zijn uitspraken die je tegen jezelf zegt om negatieve gedachten af te weren. Recente neurowetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het opnemen van positieve affirmaties in je leven, je kunnen helpen om gezonde leefgewoonten op te bouwen en te behouden. Positieve affirmaties kunnen je daarnaast helpen om met stressvolle gebeurtenissen aan te gaan én dragen bij aan jouw zelfvertrouwen.

We zijn allemaal anders, dus onze behoeftes zijn dat ook. De ene vrouw zal er behoefte aan hebben om meer zelfvertrouwen te krijgen in haar werk of in het moederschap, de andere wil juist beter voor zichzelf opkomen of keuzes voor zichzelf durven maken. Een andere vrouw heeft het nodig om met een mildere of liefdevollere blik naar zichzelf te kijken.

We verzamelden dertig mooie en krachtige affirmaties voor vrouwen. Hopelijk kunnen ze jou, als vrouw en of (aanstaande) moeder, ondersteunen en inspireren. We hopen dat er zinnen bij zitten die bij jou resoneren en jou kunnen helpen. Hoe jouw leven er ook uit ziet, welke uitdagingen er ook op jouw pad komen.

Positieve affirmaties voor vrouwen en moeders

 • Ik neem de verantwoordelijkheid voor mijn eigen geluk
 • Ik ben sterk
 • Ik sta open voor succes
 • Ik ben trots op de doelen die ik heb bereikt
 • Mijn lichaam steunt me en laat me de wereld ervaren
 • Ik vertrouw op mezelf en de keuzes die ik maak
 • Wat er ook gebeurt vandaag, ik heb de middelen om hiermee om te gaan
 • Ik ben liefdevol
 • Ik zorg goed voor jezelf, omdat ik op die manier ook goed voor mijn kinderen kan zorgen
 • Ik ben prachtig
 • Ik doe vandaag mijn best en dat is goed genoeg
 • Ik ben moedig en ga voor wat ik wil
 • Ik ben een goede moeder
 • Ik vergeef mezelf
 • Ik sta open voor nieuwe ervaringen
 • Ik ben geduldig en neem de tijd om te genezen
 • Kijk eens wat dit lichaam allemaal kan doen
 • Ik behandel mezelf met liefde, zorg en respect, want dat verdien ik
 • Ik neem doelgerichte stappen richting mijn eigen geluk
 • Mijn stem doet er toe
 • Ik ben precies de moeder die mijn kind nodig heeft
 • Mijn negatieve gedachten zijn niet van mij, ik ben sterker dan zij
 • Ik geef gehoor aan mijn behoeftes
 • Ik hoef geen perfecte moeder te zijn, perfecte moeders bestaan niet
 • Ik accepteer het verleden en weet dat ik het niet kan veranderen
 • Ik hou van het gezicht dat ik in de spiegel zie
 • Ik ben een voorbeeld voor mijn kinderen
 • Ik vergelijk mezelf niet met andere moeders. Mijn focus ligt op mijn eigen gezin.
 • Ik mag om hulp vragen als ik dat nodig heb
 • Het is oké om niet alles van het moederschap leuk te vinden
 • Ik ben trots op mezelf

Welke positieve affirmaties werken voor jou?

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen