03/01/2023

Eén goed voornemen? Wees lief voor jezelf dit jaar

Auteur

Datum

Categorie

Share

Meer date nights, meer gebruik maken van je sportschool abonnement, dry januari, vaker met vriendinnen op stap, minder op je telefoon, meer lezen of water drinken: een nieuw jaar betekent voor veel mensen ook de aanleiding om goede voornemens in de praktijk te gaan brengen. Hoewel we je daar vooral in willen supporten, willen we je ook één ding meegeven. Jij bent goed zoals je bent.

Je hoort het misschien niet vaak genoeg, maar lieve mama je doet het geweldig. Ook als de wasmanden uitpuilen, je bent uitgevallen tegen de kinderen en er meer schermtijd is in huis dan je zou willen. Laat je niet gek maken door de andere moeders op Instagram die het allemaal perfect op orde lijken te hebben, trek je niets aan van verhalen of ideeën over ‘hoe het hoort’. Wees mild voor jezelf als het even niet loopt zoals je voor ogen hebt.

De Amerikaanse auteur Gretchen Rubin omschreef het treffend: Don’t let the perfect be the enemy of the good. Oftewel: om iets voor elkaar te krijgen moet je misschien jouw ideale beeld ervan loslaten.

Hoe ziet jouw versie van het perfecte moederschap eruit? Zijn er manieren waarop je dit beeld kunt veranderen? Om ‘perfect’ los te laten en oké te zijn met ‘goed’? We kunnen het als (aanstaande) mama’s soms zo ontzettend moeilijk voor onszelf maken en daarbij volledig uit het oog verliezen wat er allemaal eigenlijk al goed gaat.

Onze wens voor jou is om dit jaar wat liever en milder te zijn voor jezelf. Probeer te voelen wat jij nodig hebt en geef hier gehoor aan. Laat het perfecte plaatje los en bepaal hoe dit plaatje er voor jou en jullie gezin eruit ziet. Probeer iedere dag te voelen dat jij genoeg bent en trots op jezelf mag zijn, precies zoals je bent.

Meer lezen?
Dertig positieve affirmaties voor jou als vrouw en (aanstaande) moeder
Hoe heeft het moederschap jou veranderd? 10 moeders vertellen

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief