02/03/2023

Review: Bugaboo Fox 5

Dat wij fan zijn van Bugaboo, blijkt uit onze eerdere kinderwagens. Van een 11 (!) jaar oude Cameleon tot een Buffalo die de hele wereld over gereisd is: onze gezinnen kiezen al jaren voor de kinderwagens van Bugaboo. Afgelopen weken testte ik de gloednieuwe all-terrain Bugaboo Fox 5. Die komt als geroepen, want inmiddels is er een newborn bij hier thuis en was onze oude wagen wel aan vervanging toe. Hoe bevalt ‘ie? In deze review van de Bugaboo Fox 5 vertel ik waarom ik het een fantastische kinderwagen vind.

Stijlvol en comfortabel ontwerp 

Voordat ik in de functies duik eerst even over de looks van de Bugaboo Fox 5. De kinderwagen oogt stijlvol, robuust en tegelijkertijd zacht en comfortabel door de ronde vormen.

De Fox 5 is gemaakt van stevige materialen, heeft robuuste wielen en is bekleed met een stof die gemakkelijk schoon te maken is en tegen een stootje kan. En tegen stoepkrijt, vogelpoep, koffie en melkvlekken. Jep, tried and tested… Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je kostbaarste bezit veilig en comfortabel vervoerd kan worden. Het dikke zachte matras van de reiswieg, de uitklapbare zonnekap en de stevige stof maakt dat het een heerlijk veilig plekje voor mijn jongste zoon is om uren in te liggen en te slapen. Zeker door de wieg inclusief luchtdoorlatend wiegmatras, waardoor er altijd frisse lucht is in de kinderwagen zodra de temperatuur oploopt.

De Fox 5 is naar mijn weten een van de eerst kinderwagens die alle certificering heeft om jouw kindje ook veilig ‘s nachts in te laten slapen. Dat is niet alleen een ontzettend geruststellend idee, maar is ook nog eens ontzettend praktisch als we straks als gezin weekendjes weg willen gaan. 

Met één hand te gebruiken

Met een baby leer je om vrijwel alles met één hand te doen. Van de was aanzetten tot een broodje smeren voor jezelf: met een pasgeboren baby op de arm word je vanzelf behendiger in allerlei zaken. De Fox 5 is ontworpen om met één hand te kunnen inklappen, verstellen en manoeuvreren. Ik kan je vertellen: dit claim maakt Bugaboo absoluut waar. 

Zo klap je de kinderwagen met één beweging in en kun je de wagen makkelijk met één hand besturen. Ook fijn: de Fox 5 is heel compact te maken. Je kunt de wielen er in één beweging afhalen, waardoor het frame, wielen en reiswieg gemakkelijk in de achterbak van de auto passen. Wat een verademing!

Review Bugaboo Fox 5

Slimme snufjes en details van de Fox 5

Waar ik direct fan van was bij deze Fox 5, zijn een aantal slimme snufjes en details die in de wagen verwerkt zitten. Neem bijvoorbeeld twee opbergvakjes aan de achterkant van de wagen. Ideaal om sleutels, telefoon, snacks of een klein pakje billendoekjes in op te bergen en bij de hand te hebben.

In de zonnekap zit een klep waarmee je het ventilatie-gaas open kan zeggen, zodat je kindje op warme dagen lekker koel blijft in de wagen. Ook op de reiswieg zit dit ventilerende gaas, wat je makkelijk open zet door de buitenkant van de wagen naar beneden te klappen. Ideaal om hitte te verdrijven en koele wind naar binnen te laten.

Opbergruimte

Een van de fijnste functies van Bugaboo’s kinderwagens is de opbergruimte of bagagemand onderin. Onze eerdere kinderwagens werden altijd volop gebruikt voor boodschappen, kinderjaren en rugzakken van oudere kids.

De Bugaboo Fox 5 stelt ook niet teleur, met een grote bagagemand onder de kinderwagen. In de bagagemand onder de stoel kun je tot 10 kilo gewicht meenemen, en er pas 39 liter in.

Ook hier zit weer een handige functie in de bagagemand: een compartiment waar je de regenhoes van de wagen in op kunt bergen. En twee klepjes aan de voor- en achterkant van de bagagemand, waarmee je een opstaand randje kunt creëren dat er voor zorgt dat alle boodschappen en babyspullen netjes blijven liggen.

Review Bugaboo Fox 5

Fox 5: duurzamere optie

Bugaboo heeft zijn best gedaan om elk onderdeel van de Bugaboo Fox 5 te ontwerpen om een zo klein mogelijke impact te hebben op het milieu. De onderdelen van de Bugaboo Fox 5 zijn gemaakt met 100% bio-based materialen. Dat betekent dat de CO2-voetafdruk van de Bugaboo Fox 5 20% lager is dan wanneer de stoel van conventioneel plastic zou zijn gemaakt.

Het meest duurzaam is natuurlijk om een kinderwagen langere tijd te gebruiken. Als we de levensduur van de eerdere Bugaboo kinderwagens bekijken, is het veilig om te stellen dat deze Bugaboo Fox 5 ook jaren mee zal gaan. En zo uitgroeit van veilige en comfortabele reiswieg en bedje voor onze pasgeboren Tijn, en als veilige en stijlvolle kinderwagen naarmate hij groeit. Zeker met de ergonomische stoel en de met 10 cm te verlengen voetensteun en zonnekap die je kunt gebruiken wanneer je kind groter wordt.

Ik schafte ook alvast een meerijdplankje aan om achter de wagen te hangen, zodat grote broer Sam mee kan op pad. En zo zijn we met de Bugaboo Fox 5 bijzonder goed uitgerust om de aankomende jaren als gezin van 4 op avontuur te gaan.

Meer lezen?
Mom musthaves: zes favoriete accessoires voor onderweg

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief