rugsteun bed lenen
02/04/2024

Zo comfortabel mogelijk in de zwangerschap

Zwanger zijn is iets magisch, maar we zullen zeker niet ontkennen dat het ook een uitdaging is of kan zijn. Terwijl jouw lichaam bezig is met het bouwen van een volledig nieuw mensje, kun jij te maken krijgen met allerlei lichamelijke ongemakken. We delen in dit artikel een aantal manieren – leen een rugsteun voor in bed! – waarop jij het voor jezelf net wat comfortabeler kan maken tijdens je zwangerschap. 

Comfort en zwangerschap zijn misschien niet zo snel twee woorden die je in dezelfde zin verwacht. Een groeiende buik, ieder uur uit bed om te moeten plassen, (ochtend)misselijkheid, duizeligheid of dat fijne brandend maagzuur… Gelukkig zijn er hulpmiddelen beschikbaar die jouw zwangerschap zo comfortabel mogelijk kunnen maken. 

Klossen

Klossen of bedverhogers, je hebt er misschien al weleens van gehoord. Hiermee zet je jullie bed op de juiste hoogte (80 centimeter om precies te zijn) om straks thuis kraamzorg te kunnen ontvangen. Het wordt aangeraden om die bedverhogers uiterlijk bij 37 weken in huis te hebben, maar daar hoef je dus niet op te wachten. In het laatste trimester zul je misschien merken dat je wat lastiger je bed in- en uitkomt. Een hoger bed kan dit een stuk makkelijker maken. Geen reden om mee te wachten dus! Je kunt bedklossen (meestal) gratis online lenen via Medipoint. Twijfel je over de maten? Dit artikel vertelt je alles wat je moet weten over bedverhogers.

nodig in huis na bevalling

Douchekruk

Ook een goed voorbeeld van maak het jezelf gemakkelijk: een douchekruk. Haren wassen, benen scheren of gewoon genieten van een warme douche: het gaat allemaal net wat relaxter als je er gewoon bij kunt zitten. Een douchekruk kan ook tijdens de bevalling heel fijn zijn, dus die kun je ook maar vast in huis hebben. 

Rugsteun in bed

Als je veel last hebt van brandend maagzuur, dan is het soms onmogelijk om plat op je rug te slapen. Ik herinner me de nachten nog dat ik uit pure frustratie beneden op de bank ging zitten, omdat het in bed niet te doen was. Herkenbaar? Bij Medipoint verhuren ze verstelbare rugsteunen. Deze rugsteunen zijn praktisch in de kraamtijd, bijvoorbeeld bij het geven van borstvoeding, of tijdens de bevalling, maar kunnen ook tijdens je zwangerschap al uitkomst bieden. In de meest platte stand ligt je hoofd net wat hoger, waardoor het in bed net wat comfortabeler is. 

rugsteun bed

Toiletstoel

We snappen echt dat dit geen charmant hulpmiddel is, maar in sommige situaties kan een mobiele toiletstoel wel heel veel comfort bieden. Bijvoorbeeld als jullie geen toilet op de bovenverdieping hebben en jij wel meerdere keren per nacht uit bed moet gaan om te gaan plassen of als jij veel bekkenklachten hebt tijdens de zwangerschap en je het traplopen wilt minimaliseren.

toiletstoel lenen

Het lenen van deze hulpmiddelen wordt vaak de eerste 26 weken vergoed door je zorgverzekeraar. De declaratie regelt Medipoint rechtstreeks met de zorgverzekeraar, dus dat is ook weer een zorg minder. Naast klossen, een douchekruk, rugsteun of toiletstoel kun je bij Medipoint ook terecht voor het lenen, huren en kopen van andere kraamhulpmiddelen.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen