geen seks na bevalling
19/05/2022

Seksleven als ouders weer op de rails krijgen? Deze tips kunnen helpen

Auteur

Datum

Categorie

Share

Een goed seksleven kan een onmogelijke missie lijken als je een nieuwe ouder bent. Het is moeilijk om tijd of energie te vinden om seks te hebben als je een jonge baby hebt en het kan voelen alsof je nooit meer je oude seksleven terugkrijgt. Je bent zeker niet de eerste ouder die even door een flinke dry-spell gaat. Een aantal moeders deelden hun geheim om hun seksleven weer op de rails te krijgen na het krijgen van een baby. Komen ze.

Seksen buiten de slaapkamer

“Voordat we een baby kregen hadden we de gewoonte om alleen seks te hebben als we al in bed lagen. Nu onze baby bij ons op de kamer slaapt, hebben we het uitgebreid naar de bank, mijn kantoor en onder de douche. Stiekem ook veel opwindender, het voelt een beetje alsof we weer net samen zijn”

Wat betekent seks voor jullie?

“We hebben ons gerealiseerd dat als we geen tijd hebben voor echte seks, we toch intiem met elkaar kunnen zijn. Affectie is zo belangrijk voor ons, dus zelfs als we elkaar op de overloop passeren, kussen of strelen we elkaar. Het helpt ons eraan herinneren dat we niet alleen ouders zijn, maar ook nog steeds geliefden.”

“Als ik na het zoenen en knuffelen in bed te moe ben om er helemaal voor te gaan, kijk ik gewoon hoe mijn partner zichzelf bevredigt. Het maakt het spannender voor hem en ik geniet ervan om te zien welk effect alleen mijn aanwezigheid al heeft. Soms brengt het me genoeg in de stemming om me er weer mee te bemoeien.”

Naptime is my happy hour

“Ik besteed de tijd dat mijn baby slaapt meestal om wat huishoudelijke klusjes te doen of om zelf even op de bank te ploffen, maar in het weekend gebruiken we het als moment voor ons samen. Dan gaan wij ook even terug naar bed.”

“De middagdutjes van de baby hebben ons seksleven gered. Ik ben te moe tegen de tijd dat we ‘s avonds naar bed gaan, maar halverwege de middag op zondag werkt voor mij!”

‘Net als vroeger’

“Met een glas wijn en de lichten gedimd praten mijn partner en ik graag over de dagen voordat we onze zoon kregen. Het herinnert ons eraan dat we een leven als koppel hadden voor het ouderschap en vaak genoeg leiden die gesprekken vervolgens tot een potje seks als vroeger”

“Het kan zo makkelijk zijn om er een gewoonte van te maken om alleen maar te praten over de kinderen, over het werk of de dagelijkse routine of klussen in huis. We zijn begonnen met het bespreken van de dingen die we deden voordat we ouders werden, zoals politiek, boeken en zelfs onze dromen. Dat helpt ons om als volwassenen met elkaar in contact te komen en leidt er vaak toe dat we de liefde bedrijven.”

Blijft niet wachten op privacy als dat er niet in zit

“We vonden het allebei gek om seks te hebben in onze slaapkamer met onze dochter ernaast. Na een lange periode zonder seks realiseerden we ons dat we dom bezig waren. Ze heeft geen idee wat we doen, dus nu hebben we seks wanneer we daar zin in hebben.”

“Vroeger hadden we alleen seks als onze zoon bij zijn opa of oma logeerde. Dat kon echter betekenen dat er weken voorbij gingen zonder seks. Daarom zijn we van dat plan afgestapt en hebben we ook gewoon seks als onze kleine in dezelfde kamer ligt te slapen. Het heeft mijn partner en mij zo veel dichter bij elkaar gebracht.”

Hij versierde me weer

“Nadat onze zoon was geboren vond ik het heel moeilijk om me weer sexy te voelen. Het voelde bijna onnatuurlijk om het ene moment de moederrol te spelen en het volgende moment in de rol van minnaar te kruipen. Mijn partner omzeilde dit probleem door me te versieren. Hij liet liefdesbriefjes achter in huis, maakte het bad voor me klaar en bracht me af en toe koffie op bed. Hij herinnerde me eraan waarom ik verliefd op hem werd en waarom ik zo graag met hem naar bed ga.”

“De kleine, lieve dingen schieten er vaak bij in”

Let’s talk about sex

“Een paar maanden na de bevalling was ik er echt aan toe om ons seksleven weer op de rails te krijgen. Ik probeerde een paar subtiele avances te maken, maar die kwamen totaal niet aan. Ik voelde me afgewezen en gefrustreerd. Ik besloot dit met hem te delen en hij reageerde verbaasd: hij had geen idee hoe ik me voelde en wilde juist geen druk op mij leggen. Voor ik het wist lagen we in bed”

Meer lezen?
Seksuoloog Astrid vertelt waarom je na de bevalling geen zin kunt hebben in seks en hoe je dat wel weer krijgt
‘Ik mis de seks die m’n partner en ik hadden voordat we aan onze kinderwens begonnen’

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief