date ideeën
02/09/2022

Zes date ideeën voor een warme nazomer

Auteur

Datum

Categorie

Share

Hoewel de zomervakanties voor de meeste van ons achter de rug zijn, genieten we voorlopig nog even van een warme nazomer. Misschien heb je in de afgelopen weken genoten van wat extra tijd samen en hebben jullie je ook voorgenomen om dit te blijven doen ondanks de drukte van werk, school, huishouden… We delen zes date ideeën om die quality time samen vast te blijven houden.

Maak samen een wandeling

Soms is de natuur en je favoriete persoon alles wat je nodig hebt om er even tussenuit te zijn. Als de kids naar de opvang zijn, tussen de middag of juist in de avond: het tijdstip maakt niet uit. Wandelen is vaak een fijne manier om te kletsen, ook over onderwerpen die wat lastiger zijn, juist omdat je elkaar niet aankijkt. Buiten in de natuur zijn doet ons allemaal goed. Verken jullie eigen omgeving en ontdek samen nieuwe favoriete parken of andere wandelroutes.

Game night

Niks mis met een avondje bank hangen en Netflix kijken, maar samen een (competitief!) spelletje doen is ook een fijne afwisseling. Kies een paar leuke bordspellen uit die je met z’n tweeën kan spelen, zorg voor lekkere snacks, fijne muziek en drankjes. Of regel oppas en ga naar een café waar je bord- of kaartspelletjes kan spelen.

Een avond samen dansen

In september zijn er nog steeds heel veel festivals, feestjes en (openlucht) concerten. Zoek iets waar jullie allebei blij van worden en ga weer even als vanouds een avond samen dansen. Hoe verleidelijk het ook is om met een groep vrienden te gaan, misschien is juist even écht met z’n tweeën zijn en alleen aandacht voor elkaar ook een hele fijne afwisseling.

Mini city-trip

Bij een city-trip denken we snel aan A. een weekend weg en B. iets buiten Nederland. Maar hoe leuk is het om een keer een hele dag samen een nieuwe stad ín Nederland te ontdekken? Ooit in Gouda geweest, of Groningen? Misschien is er wel ergens een leuke rommelmarkt, tijdelijke tentoonstelling of restaurant dat je heel graag eens wilt proberen. Pak de trein of de auto en vermaak je samen een dag lang in een nieuwe stad terwijl de kids op school, crèche of opvang zijn. Zo hoef je geen oppas te regelen en heb je wel het gevoel écht even samen er tussenuit te zijn geweest.

Picknicken

Wanneer hebben jullie voor het laatst samen gepicknickt? Met de kids erbij telt dus niet… Haal of maak lekkere hapjes die je goed mee kunt nemen (en ook lekker afgekoeld kunt eten), zorg voor koude drankjes, een groot kleed én voor de zekerheid een warme sweater of dekentje. Zoek een mooie plek (aan zee? in het weiland?) en geniet van jullie diner al fresco. Maak het af met wat kaarsjes en een draagbare muziekbox voor wat romantische tunes.

Let’s take a ride

We horen je denken: really, een autoritje? Jep. Er is iets speciaals aan samen in de auto zitten met de ramen omlaag, jullie favoriete playlist aan en je favoriete persoon naast je. Geen kinderen die zeuren om snacks of vragen of we er al zijn. Neem de toeristische route naar huis, geniet van de rust en elkaar en vergeet vooral niet om onderweg nog even te stoppen voor een ijsje…

Meer lezen?
Liefde en luiers: zo houden andere moeders hun relatie goed als ouders
Ouders eerlijk over de invloed van kinderen op hun seksleven
Zes soorten seks die je hebt als ouders

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief