seks ouders how about mom
31/01/2022

Zes soorten seks die je hebt als ouders

Seks als ouders. Het is ehm.. anders dan voorheen. Niet per se slechter, niet per se beter, meestal wel wat minder frequent. Zes herkenbare soorten seks als je ouders bent.

Onderbroken seks

“Yes, dit is fijn… Ga zo door… Hoor ik iets? Ah, ‘t is weer stil… Waarom doen we dit niet vaker… MAMAAAA, MAMAAAA, MAMAAAA”

Baby-TV seks

Met een aflevering van Peppa Pig, Bumba of andere irritante baby TV heb je – als je geluk hebt – 20 minuten om even samen naar boven te sneaken… Zet het geluid van de iPad hard genoeg zodat jullie niet hoorbaar zijn, maar niet te luid dat je die moodkilling wielen van de bus in de slaapkamer nog hoort.

Kwantiteit over kwaliteit seks

De klassieke quicky ga je als ouder herwaarderen. Al duurt de actie maar vijf minuten, je kunt de rest van de dag betekenisvollen blikken uitwisselen en fantaseren wat er had kunnen gebeuren als er meer tijd was geweest. Of het nu vijf of vijftig minuten was, die chemie tussen jullie zal je hele dag op een positieve manier beïnvloeden.

Datenight seks

Jullie hebben eindelijk weer een avond samen. De kids zijn uit logeren. Er wordt gegeten en gedronken, nog meer gedronken want hey, het is datenight… Er worden wilde plannen gemaakt, spannende beloftes uitgesproken… En dan vallen jullie thuis na wat gefriemel in bed in slaap omdat je zo uitzonderlijk moé bent en eigenlijk gewoon wilt slapen.

Douche seks

Deze werkt alleen als je kinderen jong genoeg zijn om zich niet af te vragen waarom jij en je partner samen een douche nemen, maar oud genoeg zijn om te accepteren dat je 15 minuten weg bent.

Seks op de agenda-seks

Echt sexy klinkt het niet, maar het kan goed werken. We zijn als ouders gewend om álles te plannen zodat het huishouden, werk en leven met kids soepel verloopt… Niks mis om ook die sexy-time tussen jullie daar ergens in vast te leggen en naar uit te kunnen kijken.

Natuurlijk hopen we dat er bij jullie (weer) tijd en ruimte is voor lange, steamy middagen of avonden in bed, maar het is ook fijn om te bedenken dat seks en intimiteit tussen jullie niet altijd veel moeite of voorbereiding hoef te kosten. Misschien is de meest memorabele vrijpartij wel degene in de schuur toen jullie de kids vertelden bezig te zijn met ‘opruimen’ of tegen de wasmachine tussen de stapels ongewassen baby pakjes en spuugdoekjes.

Meer lezen?

Tien dingen die ik had willen weten voordat we ouders werden
Seks na de bevalling: dit kan er anders zijn of anders voelen

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen