Affirmaties voor ouders
09/06/2022

Dertig affirmaties voor ouders

Auteur

Datum

Categorie

Share

Affirmaties, misschien heb je weleens van dit woord gehoord. Hier bij How About Mom hebben we het onder andere vaker over affirmaties die je kunt gebruiken tijdens je zwangerschap. Daar vertellen we hier meer over. In dit artikel delen we affirmaties voor ouders. Om jezelf een schouderklopje te geven, je hoofd koel te houden tijdens de grootste tantrums of je door de dag heen te helpen.

“Een affirmatie is dus een soort mini peptalk gericht aan jezelf. In het begin is een affirmatie misschien gewoon een zinnetje, maar na keer op keer herhalen, train je je hersenen om deze positieve gedachte te versterken. Hierdoor raak je steeds meer overtuigd van wat je tegen jezelf zegt. Totdat het op een gegeven moment echt jouw mantra wordt”, legt Doula Sanne mooi uit.

Het is bewezen dat het dagelijks uitspreken van affirmaties de manier waarop je jezelf ziet verandert en de effecten van negatieve emoties zoals onzekerheid vermindert. En die onzekerheid, daar hebben we als ouder allemaal weleens last van. Het ouderschap is nu eenmaal een uitdaging en het kan soms voelen alsof we het niet goed doen. Wanneer je eenmaal zo denkt, is het makkelijk om af te glijden naar schuldgevoelens of een gevoel van waardeloosheid. Daar moeten we verandering in brengen.

Kies een affirmatie die bij jou past en geef jezelf die welverdiende peptalk.

 • Fouten maken hoort bij het leerproces.
 • Mijn daden zijn een goed voorbeeld voor mijn kinderen.
 • Het is oké om een pauze te nemen.
 • Ik ben gemaakt om een ouder te zijn.
 • Ik ben gemaakt om mijn kinderen op te voeden.
 • Het komt allemaal goed
 • Ik zal de juiste beslissingen nemen voor mijn kind.
 • Ik zal de fouten van mijn ouders niet herhalen. Ik zal een nieuwe weg voor mezelf en mijn gezin uitstippelen.
 • Grenzen helpen mijn kinderen zich veilig en geborgen te voelen.
 • Ik ben niet perfect, maar ik ben voorbereid en doe mijn best.
 • Ik ben geduldig.
 • Ik ben trots op mijn kinderen.
 • Ik ben ontspannen en zeker van mezelf.
 • Ik ben veerkrachtig.
 • Ik ben de beste ouder voor mijn kinderen.
 • Ik ben afgestemd op de behoeften van mijn baby.
 • Ik geloof in mijn opvoedingsstijl.
 • Ik geloof in mezelf.
 • Ik kan mijn kind helpen om uitdagingen aan te gaan.
 • Ik kan nieuwe dingen leren en daarin uitblinken.
 • Ik kan moeilijke uitdagingen overwinnen.
 • Ik kan kalm blijven wanneer ik gefrustreerd of overstuur ben.
 • Ik kan kalm blijven wanneer mijn kinderen dat niet zijn.
 • Ik bepaal wat voor ouder ik ben.
 • Ik doe elke dag mijn uiterste best.
 • Ik geef niet op als ik voor uitdagingen sta.
 • Ik hoef niet perfect te zijn.

Welke affirmatie spreekt jou aan?

Meer lezen?
Het ouderschap is uitdagend: zes waardevolle adviezen voor jou
Tien ultieme hacks voor ouders (die wij vandaag nog gaan toepassen)

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief