opvoeden
28/12/2022

De best gelezen verhalen van 2022 over opvoeden

Ah, opvoeden… Zeker niet de makkelijkste taak die je als ouder op je bord krijgt. Dit jaar lieten we op How About Mom verschillende experts die zich bezighouden met opvoeding aan het woord. Van zelfstandig leren spelen tot omgaan met driftbuien: dit waren de best gelezen verhalen in 2022 over opvoeden.

Tandenpoetsen in de houdgreep

Eén van de best gelezen verhalen over opvoeden is het artikel: Poetsen in de houdgreep: 5 vragen aan de kindertandarts. Met name de (Tiktok) filmpjes die de kindertandarts hierin tipt zijn heel een hit!

Over peuters en driftbuien

“IK GA NIET MEEEEE!” Gillen, huilen, op de grond blijven liggen… Hoe ga je het beste om met de driftbui van je peuter? We vroegen advies aan orthopedagoge Carolien. 

Leren van jouw emoties

Het is logisch dat wij als ouders onze kinderen willen beschermen tegen onze eigen emoties, zoals verdriet of frustratie. In dit artikel legt orthopedagoog Carolien uit hoe kinderen juist leren van jouw emoties en dat hier open over zijn daarom belangrijk is.

Schoonma in de irritatie zone

We vroegen jullie naar de grootste ergernissen bij jullie (schoon)ouders. Toegegeven: we hebben af en toe hardop moeten lachen om jullie heerlijke, eerlijke (en soms herkenbare…) antwoorden!

Geef mama vijf minuten rust!

Hoe kun je je kind zelfstandig(er) laten spelen? Is dat te stimuleren, en kun je daarmee zorgen dat je als ouder niet de hele tijd je kind ‘moet’ entertainen? In dit artikel over je kind leren zelfstandig te spelen geven twee experts advies.

Very Montessori

In dit artikel geven we je tips over het afwisselen van speelgoed en vertellen experts waarom het zo goed werkt om juist niet meer maar minder speelgoed aan te bieden aan je baby, dreumes of peuter.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen