15/12/2022

De mooiste geboortefoto’s van 2022

Auteur

Datum

Categorie

Share

Ieder jaar verzamelen fotografen die zijn aangesloten bij het platform De Geboortefotograaf hun favoriete geboortefoto’s van 2022. Wat maakt een foto favoriet? Een onvergetelijk moment, een unieke situatie, een foto vol emoties of een foto die een persoonlijke emotie oproept bij de kijker. Kijk mee naar onze selectie van de mooiste geboortefoto’s van dit jaar:

Fotograaf: On Being Born
“Deze lieve baby werd geboren met een opgeslagen handje, een ‘nuchal hand’, iets wat je toch niet zo vaak ziet. Het is de foto die het meest geliked werd en die enorm veel gedeeld werd in binnen- en buitenland, en waarmee ik recent ook nog een award won. Bovendien was deze geboorte een heel intense: de bevalling verliep supersnel, en deze lieve baby had een heel moeilijke start. Desondanks was het in alle opzichten een krachtige geboorte, die me altijd al bijblijven.”

Fotograaf: Larissa Shoots Memories
“She did it! bevallen van een drieling, via de natuurlijke weg. Waarvan de laatste 2 kindjes in stuit zijn geboren! die ontlading, die emotie zo gelukkig dat het is gelukt!”

Fotograaf: Inge Fotografie
“Als de liefde waarmee deze kamer gevuld was zich kon verspreiden over de wereld, dan zou deze er een stuk mooier uitzien. Lisa had een mooie brief geschreven aan de dochter van haar broer en zijn man, die 9 maanden in haar mocht groeien en las deze aan haar voor, net voor het moment dat zij haar liefdevol in de armen van haar vaders legde. Alles was zoals het had moeten zijn. Met 1001 gedachten reed ik die avond weer naar huis maar de gedachte die overheerste was: alles is liefde!”

Fotograaf: Lief leven fotografie
“Een ode aan de placenta, een wonderlijk orgaan”

Fotograaf: Milou Dijkstra Fotografie
“Deze foto heeft me afgelopen jaar als ondernemer heel trots gemaakt. Want ik won een internationale award met deze foto. Beelden maken die een verhaal vertellen en die je kan voelen dat is wat ik het liefste doe.”

Fotograaf: Lifestory by Lesley
“Een prachtige thuisbevalling. De oudste dochter vroeg al vanaf het begin of ze er bij in bad mocht als de baby geboren werd. Ze twijfelde geen moment en is bij mama en bad gekropen tijdens de uitdrijving”.

Fotograaf: Sarah Stiers
“Tadaaa hier ben ik dan. Een prachtig regenboog broertje, een groots moment van geluk, ontroering en terugblikken… Welkom kleine vriend.”

Fotograaf: Eva Thomassen
“Ik ben nog steeds mega-trots op de discussie die deze foto teweeg heeft gebracht over de (on)mogelijkheid van vaginaal bevallen van een stuitbaby. Zoveel vrouwen die zich wereldwijd gesterkt voelden om die standaard keizersnede te bevragen.”

Fotograaf: Karen van Lierde
“Na een vlotte bevalling kwam hun derde zoontje ter wereld in een kinderzwembadje in een tijdelijke living op de eerste verdieping van het huis omdat ze aan het verbouwen waren. Hun twee andere zoontjes zijn heel de tijd vredig blijven doorslapen. De ontlading, ontroering en vreugde was duidelijk aanwezig. “

Wil je alle foto’s bekijken? Dat kan hier.

Meer lezen?
Renate is geboortefotograaf: ‘Ik wil de schoonheid van een geboorte laten zien’
Mijn bevalverhaal: ‘Dit zijn volgens mij geen voorweeën meer’

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief