Lansinoh
24/03/2023

De wonderlijke werking van lanoline

Als jij al eerder borstvoeding hebt gegeven, zul je ongetwijfeld van lanoline hebben gehoord. Geef je nu nog borstvoeding of ben je van plan dat te gaan doen en weet je nog niet wat lanoline is? Lees dan vooral verder, want in dit artikel vertellen we je alles over de wonderlijke werking van dit product. 

Gedurende de borstvoedingsperiode is het van groot belang dat jij jouw borsten en tepels goed verzorgd. Ze krijgen namelijk best wat te verduren. Ook al heb je al eerder borstvoeding gegeven, bij iedere nieuwe baby kunnen je borsten weer gevoelig zijn aan het begin van de lactatieperiode. 

Eén van de producten die in deze periode onmisbaar is, is lanoline, ook wel bekend als wolvet. Door na iedere voeding een dun laagje van deze crème op jouw tepels te smeren, help je jouw gevoelige tepels te verzachten, beschermen en optimaal te genezen.

Er zijn verschillende aanbieders van lanoline, maar wij zweren bij de crème van Lansinoh. Waarom? De lanoline van Lansinoh is gemaakt van 100% zuivere hypoallergeen lanoline, dus zonder conserveringsmiddelen en chemicaliën. Dat betekent dat de lanoline van Lansinoh geen kleur, geur of smaak heeft. Dit maakt de crème niet alleen veilig voor mama en baby, maar het betekent ook dat er geen verwarring is voor jouw baby bij het aanleggen. Je kunt de lanoline zorgeloos aanbrengen en laten zitten tijdens het voeden. 

lanoline
lanoline van Lansinoh vs. lanoline van een andere aanbieder

Ben je klaar met borstvoeding geven en heb je nog crème over? Geen enkel probleem, want deze crème is multifunctioneel. Smeer er babybilletjes mee in bij luieruitslag of gebruik het voor jouw eigen droge lippen of ellebogen, schrale neus of ter verzorging van je nagelriemen.

Postpartum care

Hoewel wij Lansinoh leerde kennen door hun lanoline, is het goed om te weten dat dit merk nog veel meer fijne producten voor (nieuwe) moeders heeft. Niet alleen in de borstvoedingsperiode, maar ook in de kraamtijd. Denk bijvoorbeeld aan kraamverband wat zowel verwarmd als gekoeld kan worden, wasbare zoogcompressen of de onmisbare peribottle.

Leuk om te weten is dat Lansinoh meer dan 35 jaar geleden is opgericht door de vrouw van een huisarts. Ze ervaarde zelf de ongemakken die kunnen komen kijken bij het geven van borstvoeding en kwam erachter dat pure lanoline een hele goede oplossing is voor het verzorgen van je borsten. Dat was op dat moment alleen nog niet beschikbaar voor moeders en de producten die ze in het ziekenhuis aangereikt kreeg waren niet goed genoeg. Ze besloot daarom om zelf een bedrijf te starten om in eerste instantie 100% pure lanoline beschikbaar te maken voor moeders.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met onze partner Lansinoh.

Meer lezen?
Tien tips van een lactatiekundige
Lactatiedeskundige Céline Moly over pijn bij het aanleggen van je baby

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen