strand baby kind
05/07/2023

Life hacks: dagje strand met baby of kids

Kleine kinderen maak je met weinig zo blij als met een dagje naar het strand. Als moeder worden we ook blij van een dagje strand. Toch is relaxed op een handdoek zitten er vaak niet meer bij: als moeder ben je constant bezig met poepluiers, ijsjes, zand op handdoeken en verloren geraakte emmers en schepjes terugzoeken. Hier een lijstje met handige mom/life hacks om jullie dag aan zee of op het strand nét wat relaxter te maken.

Schelpen schilderen

Gooi een doosje waterverf en wat kwasten in je strandtas. Na het schelpen zoeken kunnen je kids zo schelpen en andere strand-schatten schilderen en versieren. Voordeel van waterverf: je wast het er zo weer vanaf. Maar grote kans dat de geschilderde schelpen mee naar huis gaan.

Koele drankjes

Een koelbox meenemen is een fijne manier om altijd je koude drankjes bij de hand te hebben. Zeker omdat je met één of meer kinderen niet de hele tijd naar een strandtent wil wandelen. Als je flesjes water vult en in de vriezer legt (zorg dat je de dop vrijhoudt door die iets hoger te leggen) heb je bevroren water én een koelelement in één. Ook handig om mee te nemen: bevroren pakjes of zakjes drinken voor de kids. Als die een beetje ontdooien en je de bovenkant open knipt, hebben ze een eigen slush drankje.

Deze moms vonden een hele handige lifehack: meng fruit met je favoriete wijn of cocktail, vries in en neem je eigen slush mee naar het strand 🍹

Maak je eigen baby box

Nog een lifehack voor op het strand: maak met een hoeslaken een eigen baby box. Een hoeslaken weegt niets en is een ideale manier om een eigen speelplekje voor je baby te maken. Zet op iedere hoek iets zwaars neer (tas/koelbox/kinderwagen) en je hebt een zandvrije kruipruimte voor je baby.

Reiswieg

Eerder schreven we al over deze reisweig van AeroMoov. Met een goede reiswieg heb je een veilige speel- en slaapplek waar je ook bent, ook op het strand. Zo ben je er zeker van dat jouw baby op een eigen veilige plekje kan rusten, spelen en slapen.

Lief zijn voor je postpartum lichaam: deze tien zinnen kunnen je daarbij helpen

Babybadje mee

Nog een favoriet hier bij How About Mom kantoor: een opblaasbaar badje meenemen naar het strand. Die kun je gebruiken als box. Of natuurlijk vullen met (zee)water zodat je een klein badje kunt maken voor je baby of kind.

Douchezeil = bad

Een ander alternatief: neem een afdekzeiltje of een transparant douchegordijn mee. Als je een flinke kuil in het zand graaft en daar het afdekzeil of douchegordijn overheen legt en vastmaakt met zand, kunnen de kids een waterbadje maken.

Kostbare spullen

Zoek je nog een plekje voor je kostbaarheden als jij zelf druk bezig bent met achter je baby of kindje aan te lopen? Wikkel je telefoon, sleutel en portomonnee in een (schone) luier. Grote kans dat niemand die luier meegapt.

Armbandje

Al wat oudere kids die er zelf graag op uit trekken? Misschien vind je een speciaal bandje waar je een telefoonnummer en naam op kan schrijven of laten bedrukken een fijn idee. Je vindt zulke ‘SOS armbandjes’ online.

Trots in je bikini of badpak

Nog een laatste tip als je met je baby of kindje(s) naar het strand gaat: vergeet je eigen bikini of badpak niet! Je zal niet de eerste zijn die wel alle spullen voor de kinderen meeneemt maar haar eigen zwemspullen vergeet.

Voel je je nog niet zo comfortabel in bikini of badpak? We hopen dat je trots kunt zijn op je postpartum lichaam. Jouw lijf heeft negen maanden lang een kindje gedragen en gevoed (en als je nu nog borstvoeding geeft dan doe je dat nog steeds) – hoe bijzonder is dat!

Lieve mama, draag die bikini met trots. And have fun!

Meer lezen?

Laat je niet gek maken door die ‘je hebt maar 18 zomers met je kind’

Jouw vrijheid terug als moeder

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief